G4Media.ro

Clubul de fotbal Dinamo București, amendat cu 12.000 de lei pentru scandările…

Clubul de fotbal Dinamo București, amendat cu 12.000 de lei pentru scandările suporterilor ”Afară cu ungurii din țară” de la meciul cu Sepsi

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri cu unanimitate de voturi să amendeze clubul de fotbal Dinamo București cu 12.000 de lei pentru scandările suporterilor – “Afară, afară cu ungurii din țară!” – la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe din 30 aprilie, potrivit unui comunicat al instituției.

”Scandările reprezintă discriminare, discurs de ură și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. 1 și art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, arată comunicatul citat.

La stabilirea sancțiunii s-a avut în vedere situația de recidivă în comportamentul xenofob al suporterilor echipei Dinamo, mai arată CNCD.

Foto: Suporteri ai echipei Dinamo (Sursa: Site-ul oficial al clubului)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Suporterii echipei se pot solidariza cu acest club de fotbal donind sume de bani pentru plata acestei amenzi . Exista foarte multi cetateni ai tarii care gindesc la fel , chiar daca nu se exprima . Secaturile de orice fel din tara asta trebuie izolate social .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.