G4Media.ro

Clotilde Armand: Primăria Sectorului 1 a obţinut certificare ISO pentru un sistem…

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Clotilde Armand: Primăria Sectorului 1 a obţinut certificare ISO pentru un sistem de management anti-mită / ”Am făcut o campanie de conştientizare privind riscul expunerii la faptele de corupţie”

Primăria Sectorului 1 a obţinut certificare ISO pentru un sistem de management anti-mită, a anunţat, marţi, edilul Clotilde Armand, citat de Agerpres.

„Am obţinut astăzi certificarea SR-ISO 37001:2017 – Sistem de management anti-mită la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti. Suntem una din primele administraţii locale din România care obţine această certificare. (…) Am schimbat proceduri operaţionale de lucru, au fost stabilite măsuri preventive anticorupţie la nivelul aparatului de lucru din subordine, am creat un registru al riscurilor de corupţie la nivelul Primăriei, am făcut o campanie de conştientizare privind riscul expunerii la faptele de corupţie, iar un număr de 60 de funcţionari publici au susţinut cursuri de formare/instruire în domeniul prevenirii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii cu experţi din cadrul DGA”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit edilului Sectorului 1, corupţia constituie „o ameninţare” pentru democraţie, supremaţia dreptului, echităţii sociale şi a justiţiei, „erodează” principiile unei administraţii eficiente, „subminează economia de piaţă” şi „pune în pericol” stabilitatea instituţiilor statale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Foarte util pentru cetateni. Dar n-ati reusit sa trageti niste vopsea pe asfalt, sa reparati un trotuar sau niste gropi pe stradutele ce tin de sector

  2. Functionarul cu gandul la bani uita instant de orice ISO.
    Singurul lucru functional este transparenta si datele publice:
    – sa publice zilnic orice tranzactie cu bani aprobata de contabilul sef, cu valoarea peste 10.000 lei si numele celui responsabil pentru receptia bunurilor/serviciilor coresp.

  3. Auditul Epocii Diamant Tudorache ca promisiune marca Clotilde Armand unde este ?

  4. Foarte bine. Ar trebui ca toti functionarii publici sa fie obligati sa urmeze astfel de cursuri. (Primarii, declaratia de avere, specializare in anti coruptie, si de ce nu istorie&patrimoniu. For du*mies? 😉 macar.) Puncte in CVuri si merite la angajare. Ce reusesc sa faca primarii care vor sa schimbe lucrurile in aceasta directie este alta poveste. O lupta de culise. Oricum un inceput.

  5. cum le strica astia de la USR , PSNLUDMRistilor apele .. cand (sa speram ca nu) vor veni inapoi la primarie, vor gasi tot felul de cetatzeni cu nasul pe sus, care vor dori servicii normale , fara sa dea spaga …