G4Media.ro

Clotilde Armand anunță că a convocat ședința Consiliului Local pentru a obține…

Clotilde Armand anunță că a convocat ședința Consiliului Local pentru a obține mandat să rezilieze Contractul cu Romprest pentru prestarea serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că a convocat vineri Consiliul Local într-o ședință de îndată, singurul proiect pe ordinea de zi a ședinței fiind obținerea unui mandat în scopul rezilierii Contractului cu Romprest, pentru serviciile de salubritate.

„Pe ordinea de zi a ședinței de îndată se află un singur proiect de hotărâre de Consiliu Local: mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului București în vederea promovării unei acțiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrative – teritorială a Sectorului 1”, a transmis Clotilde Armand.

Aceasta arată că aprobarea Proiectului de Hotărâre în ședința de vineri va conduce la o serie de acțini:

 • Sesizarea instanței de judecată cu o acțiune având ca obiect rezilierea Contractului de Delegare;
 • Respectarea principiului continuității serviciului de utilitate publică;
 • Sancționarea neexecutării obligațiilor contractuale de către operatorul delegate al serviciului public de salubrizare pe raza Sectorului 1.

„Potrivit referatului de aprobare pentru acest proiect, Compania Romprest Service SA a întrerupt nejustificat și ilegal activitatea de colectare a deșeurilor municipale în următoarele perioade: 27 noiemebrie – 25 decembrie 2020, când a fost întreruptă în mai multe episoade activitatea de colectare a deșeurilor din surse necontrolate; 31 mai – 18 iunie, când a fost întreruptă activitatea de colectare a tuturor catergoriilor de deșeuri; 27 iunie – prezent, când a fost întreruptă activitatea de colectare a deșeurilor municipal stradale”, arată Clotilde Armand.

Începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 1 și a numeroaselor sesizări primite de la cetățeni, că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcționează pe raza Sectorului 1, aducându-se astfel atingere principiilor care reglementează acest serviciu public, mai arată primarul Sectorului 1:

 • protecția sănătății populației;
 • responsabilitatea față de cetățeni;
 • conservarea și protecția mediului înconjurător;
 • asigurarea calității și continuității serviciului.

Conform estimărilor, la data de 21 iulie 2021, la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deșeuri generate de populație, instituții publice și agenți economici. Depozitarea necontrolată a unei astfel de cantități de deșeuri, în creștere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple:

 •  Risc epidemiologic;
 • Risc pentru mediu înconjurător;
 • Risc de perturbare a fluxurilor de circulație;
 • Risc de încetinire a activității unor agenți economici;
 • Risc ambiental pentru desfășurarea evenimentelor culturale și sportive din Capitală;
 • Risc de tulburări sociale, cu manifestații cauzate de nemulțumire și panică.

„În contextual descris mai sus, operatorul delegat și-a încălcat în mod grav și repetat obligațiile contractuale neexecutarea obligațiilor dsențiale asumate de operator a fost constatată de Poliția Locală – Direcția Contriol Urban – Compartiment Protecția Mediului care a emis în perioada 1 iunie – 19 iulie 2021 un număr de 25 de procese verbale de contravenție, aplicând amenzi totale de 145.000 lei”, mai transmite Clotilde Armand.

sursa foto: Romprest

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Stelica ia notite!

 2. asa trebuie procedat, sa-i concedieze
  se poate gasi o alta solutie
  sa vedeti cum vin la primarie sa se milogeasca ca vor face pe bani mai putini.
  ca doar nu o sa tina atitea utilaje degeaba
  bravo Clotide

 3. Bravo Clotilde, dă-i afară pe mafioți! Merde, dar care era componența consiliului local? 😂

  • O susțin!

  • Are cine să se opună, ca şi până acum.

  • Intentia conteaza, mai putin finalizarea 😆

  • Nu, finalizarea e la tine in cooruț, dupa cum ti-am mai zis. 😂 Cum se desconspira looserii pizidisti. Barbule, vezi ca ai tastat gresit nick-ul si ti-a iesit Eugen.

 4. Este mai mult decat clar ca relatia dintre Romprest si cetatenii sectorului 1 nu mai are cum sa functioneze. Mai ales dupa ce Ministerul Finantelor a declarat ca in urma unui control realizat de minister au descoperit ca Romprest a facturat servicii care nu erau in contract ce insumeaza 50 MILIOANE DE EURO.

  Adio, Romprest!

  Sa vina un prestator care are preturi corecte si care are servicii corecte. Banii si sanatatea cetatenilor nu sunt la cheremul unei companii care face ce si cum vrea intr-o capitala europeana!

 5. Furacioasa mai bine ar vedea ca o asteapta DNA.

 6. Romprest,
  Vreau să vă intreb: mai are sens să vă transmit copie după CUI, copie după Certificatul Constatator și lista cu cantitățile estimate pentru o lună de zile, dacă e vorba să dați in primire? Nu mai bine aștept să ia alții in primire și să fac, astfel, economie de hârtie și de toner ?

 7. Vă plac gunoaiele, sugeți scursura lor.

 8. Vă plac gunoaiele, su geț i scursura lor.

 9. Și că de obicei mafia roșie și galbena fac echipa bună ptr distrugerea României.

  • Vreau sa te aud cu subiect și predicat cum ca un fost boschetar din norvegia este mai competent decât mafia PSD/PNL

 10. Vă plac gunoaiele, su geț i scursura lor. Trageți pe nas c an 10 August insurectioniștilor vă dau făină

 11. Statul roman e uzurpat de mafie autohtona si straina iar doamna Clotide continua sa lupte cu morile de vant.