G4Media.ro

Clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 ar putea fi supraimpozitate cu…

Clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 ar putea fi supraimpozitate cu până la 500%

Consiliul Local al Sectorului 6 ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind majorarea impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite cu până la 500%, transmite Agerpres.

Proiectul prevede că se aprobă Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul Sectorului 6.

Majorarea impozitului poate fi cu 100%, 200%, 300%, 400% sau cu 500%, în funcţie de starea clădirii sau a terenului, care va fi evaluată de către organul de control, pe baza unui punctaj.

Potrivit Regulamentului, fac excepţie de la majorarea impozitului clădirile/terenurile neîngrijite pentru care proprietarii deţin autorizaţie de construire/desfiinţare valabilă, în vederea construirii/renovării/demolării/amenajării terenului şi au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 este abilitată să efectueze verificări pe raza Sectorului 6 şi să întocmească fişa de evaluare, nota de constatare, somaţia şi procesul-verbal de conformitate. Nota de constatare va fi însoţită în mod obligatoriu de schiţe foto care să ateste starea clădirii/terenului la data inspecţiei.

Conducătorul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 poate constitui, prin decizie, comisii mixte de verificare.

După identificarea şi evaluarea clădirii/terenului neîngrijite/neîngrijit, prin grija Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 proprietarul va fi somat până în data de 30 aprilie a fiecărui an fiscal în care s-a constatat starea clădirii/terenului, după caz, să efectueze lucrările de întreţinere/îngrijire necesare până la data de 15 noiembrie şi să menţină în continuare clădirea/terenul în stare de întreţinere/îngrijire.

Dacă pe parcursul anului respectiv proprietarul clădirii/terenului s-a conformat somaţiei, se încheie proces-verbal de conformitate.

În cazul în care, după expirarea termenului acordat, se constată că proprietarul nu a efectuat lucrările de întreţinere/îngrijire necesare, persoanele abilitate din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 vor întocmi în termen de maxim cinci zile lucrătoare de la data expirării termenului acordat o notă de constatare în care va fi consemnată menţinerea clădirii/terenului în categoria celor neîngrijite.

Dacă proprietarul a obţinut autorizaţie de construire/demolare/etc şi a anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor, termenul de remediere a deficienţelor constatate se prelungeşte conform duratei de execuţie a lucrărilor, conform autorizaţiei de construire sau până la data încheierii procesului verbal de recepţie în condiţiile legii, după caz.

Nota de constatare şi documentaţia aferentă acesteia, în care se consemnează menţinerea clădirii/terenului în categoria celor neîngrijite, se transmit în termen de maximum trei zile de la data întocmirii Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6. În acest caz, la sesizarea Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6, Primarul Sectorului 6 va propune spre adoptare, Consiliului Local al Sectorului 6, proiectul de hotărâre de majorare a impozitului pentru imobilul respectiv.

Cotele de majorare a impozitului se stabilesc conform hotărârii de Consiliu Local privind stabilirea nivelului valorilor începând/pentru anul următor, mai prevede Regulamentul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Sa nu dati amenzi degeaba!
  Ca sunt probleme juridice nerezolvate!
  Nu se va intampla nimic!
  E de imagine!

 2. in toata tara au fost declarate neconstitutionale genu lasta de ipozite, dar prostu tot prost ramane

 3. De imagine sau nu, cineva trebuie sa inceapa de undeva! Genul asta de masura ar trebui aplicat la nivelul intregii tari! Sunt zone in orasul unde locuiesc, de ti se face fizic sila si macar sa le privesti! Suni la Primarie, sau la Garda de Mediu, si scuza care o au este ca este proprietate privata! Corect, asa o fi, dar voi, ca Primarie stiti exact cine este proprietar acolo, ca banii pe impozit ii incasati! Chiar atat de greu este sa faca o lista, si sa ii ia la intrebari pe respectivii?
  Te intrebi de ce avem cea mai mare rata de poluare…….Uite ca din cauza autoritatilor, vechi si noi, care nu-si fac treaba!

 4. Supraimpozitarea asta este numai si numai in folosul administratiilor publice locale .
  In primul rind le satisface foamea imensa de bani pentru salariile lor imense si nesimtite .
  In al doilea rind , un proprietar care va fi impozitat astfel si nu va plati va pierde cu mai mare usurinta dreptul de proprietate asupra imobilului / imobilelor pentru ca administratia publica tilhareasca va solicita in instanta recuperarea sumelor imense ca datorie . Si in acest fel administratia publica se va transforma in ,,societate imobiliara ” ( grup imobiliar infractional organizat ) .
  In acest fel autoritatile publice locale fac ceva pe dreptul de proprietate consfintit in Constitutie .

 5. De ce se folosește o fotografie din sectorul 1, str. Străbună?
  Dacă se vrea un articol, cu și despre sectorul 6. Avem și în sector zone cu gunoaie și clădiri lăsate în paragină.
  Întrebarea întrebătoare este: Ce se întâmplă dacă terenul aparține primăriei?

 6. Întâi să intretina domeniul public, strazile sunt ca dupa razboi, vezi str Drumul Belsugului si apoi sa impuna in domeniul privat.