G4Media.ro

Clădirile publice vor trebui dotate cu structuri metalice care să permită parcarea…

Clădirile publice vor trebui dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a cel puțin zece biciclete – proiect de lege

Senatorii au adoptat, luni, un proiect legislativ iniţiat de liberali care vizează luarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice.

Proiectul propune încurajarea utilizării pe scară largă a bicicletei atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

În acest scop, propunerea vizează dotarea clădirilor publice sau de utilitate publică, a pieţelor agroalimentare, târgurilor, autogărilor şi staţiilor de cale ferată ce deservesc trafic de călători cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum zece biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt.

Costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor menţionate urmează să fie suportate din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz, se arată în expunerea de motive.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ca sa poata parca bicicleta cine ajunge viu la destinatie. Ca de piste de biciclete „pe bune”, de sanctionarea zdravana a meseriasilor care-si parcheaza gipanul in mijlocul putinelor piste existente, de gasirea unor solutii de incentivizare a folosirii bicicletei si de alte SF-uri d-astea nici nu poate fi vorba.

 2. Da ma… nu intereseaza pe nimeni poluarea… toti ne imping sa folosim biciclete dar nimeni nu se autosesizeaza ca serviceurile auto care fac ITP nu au aparate functionale pentru masurat noxe.
  Cine autorizeaza tractoarele de la Administratia Domeniului Public sa circule prin oras printre biciclisti?
  Senatorii aia nu verifica si ei ultima modificare pe care au facut-o la OG 82/2000 care priveste pe RAR? Ca poate ne e in interesul cetatenilor ce e acolo, poate RAR insusi nu functioneaza pe baza legilor in interesul cetatenilor ci in slujba profitului – personal si al prietenilot lor din domeniu

 3. O măsură foarte bună!
  Multe altele de făcut, în special pt piste.

  • E o masura intr-adevar buna, numai ca nu prea are legatura cu realitatea. Parcarile de biciclete sint doar o parte a unui eco-sistem, care este admirabil … dar lipseste cu desavirsire.
   Abia astept sa vad pe onor parlamentarii Romaniei (si paza lor aferenta) venind la Parlament cu bicicleta … si parcind-o in parcarea special amenajata.
   In rest, probabil ca este doar o metoda noua de a sifona niste bani publici, ca schimbarea bordurilor a devenit prea evidenta …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.