G4Media.ro

Ciucă: Guvernul a alocat deja 70 de milioane de euro pentru cazarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciucă: Guvernul a alocat deja 70 de milioane de euro pentru cazarea refugiaților ucraineni / 39 de milioane de euro au fost deja rambursate de UE

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că guvernul a plătit, până la acest moment, 70 de milioane de euro către persoanele care au cazat refugiați ucraineni de război.

El a adăugat că guvernul va continua să sprijine financiar cazarea refugiaților ucraineni.

”România a fost primul stat din UE care a realizat un plan de integrare a cetățenilor ucraineni refugiați. Planul a fost permanent actualizat în funcție de dinamica trecerilor de frontieră Vom continua să sprijinim financiar cazarea cetățenilor ucraineni. La nivelul DSU au fost alocate 70 de milioane de euro până la acest moment”, a spus premierul Ciucă într-o conferință de presă comună cu omologul său ucrainean cu ocazia redeschiderii Punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

39 de milioane din cele 70 de milioane au fost deja rambursate de UE și au fost identificate fondurile UE din care pot fi compensate cheltuielile realizate la nivel național, a mai spus Ciucă.

”Putem spune că ţara noastră a jucat un rol important în stabilizarea fluxurilor agroalimentare la nivel european şi global perturbate de agresiunea Federaţiei Ruse. Putem spune, în acest moment, că prin infrastructura din România, cea feroviară, rutieră, prin porturile de la Constanţa şi Galaţi, au fost exportate peste 6,5 milioane tone de grâne din Ucraina”, a adăugat premierul Ciucă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...