G4Media.ro

City managerul demisionar al Constanței îi reproșează primarului PNL Vergil Chițac că…

sursa foto: Captură video

City managerul demisionar al Constanței îi reproșează primarului PNL Vergil Chițac că nu a lăsat-o să facă plângeri penale pentru neregulile din instituție/ Felicia Ovanesian era mâna dreaptă a edilului: ”Veșnicul argument era că așa nu se mai face nimic”

City managerul demisionar al Constanței, Felicia Ovanesian, îi reproșează primarului PNL Vergil Chițac că nu a lăsat-o să facă plângeri penale pentru neregulile pe care le identifica în instituție, conform demisiei înaintată de aceasta și consultată de G4Media și Info Sud-Est. Conținutul demisiei a fost prezentat pentru prima dată de publicația Constanta.info.

În documentul înregistrat de primărie în 22 martie, Ovanesian aduce mai multe acuzații la modul în care funcționează activitatea în instituție, dar și la adresa primarului despre care spune că a împiedicat-o de mai multe ori să ia atitudine, dar și că nu a putut face plângeri penale în mai multe situații.

Ovanesian susține că ”argumentul veșnic” al primarului era că ”așa nu se mai face nimic” (dacă vor face plângeri penale, n.red.).

De menționat este că în campania pentru alegerile locale din 2020, atât candidatul PNL Vergil Chițac, cât și avocata Felicia Ovanesian, care l-a susținut puternic în cursa electorală, au militat împotriva administrației PSD cu un discurs vehement anticorupție și pro-transparență decizională.

În demisie, fostul city manager argumentează însă că primarul Vergil Chițac nu i-a mai permis verificarea legalității adeverințelor de edificare (emise pentru intrarea în legalitate a imobilelor ridicate fără autorizație de construire sau cu încălcarea acesteia):

”Opțiunea dumneavoastră a fost cel puțin surprinzătoare, câtă vreme doar în cursul anului 2021 au fost identificate peste 40 de adeverințe de edificare eliberate în condiții de ilicit total, iar altele au fost oprite de la semnat de subsemnata”, se arată în demisie.

Întrebată dacă va merge la parchet pentru a face plângerile penale despre care vorbea în demisie și la ce se referă concret, Felicia Ovanesian a declarat pentru Info Sud-Est și G4Media că ”este un capitol încheiat” și că ”nu vrea să mai comenteze pe subiectul demisiei”.

Primarul Vergil Chițac nu a avut nicio reacție publică după demisia Feliciei Ovanesian și nu a răspuns nici solicitării Info Sud-Est/G4Media pentru a transmite un punct de vedere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. PSDNL nu poate face nimic fara sa fure. Iar romanii vor vota din nou PSD 30% si PNL 20%, fiindca romanii sunt un popor ticalos si hot.

 2. ”Veșnicul argument era că așa nu se mai face nimic”
  Doua concluzii:
  1 Daca se fac plangeri penale NU se mai face nimic
  2 A furat dar a si facut.
  Concluzie finala: Daca vrem sa SE FACA ceva, lasati-i dom’le sa fure in voie.

  • Așa funcționează la sectoarele 3 și 4, iar Baluță și Negoiță sunt votați cu voioșie.
   Asta e societatea românească, 80% dintre români ar fura dacă ar avea ocazia.
   O a treia replică dragă românilor este :
   3. „Tu dacă ai fi acolo nu ai lua ?”
   Așa își liniștesc conștiința, „toți suntem hoți, deci nimeni nu e hoț”.

  • @antiUSL – Trist, dar adevarat. Dar, zic eu, poate ca nu e chiar 80% procentul ala de romani care ar fura, sigur sunt mai multi romani care isi doresc o societate curata si care isi educa copiii in spiritul asta, eu sunt convins.