G4Media.ro

Cîțu: „România este ţara care are cele mai rapide reveniri ale economiei…

Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Cîțu: „România este ţara care are cele mai rapide reveniri ale economiei după pandemie din UE. Statul este un partener onest şi transparent al mediului de afaceri şi vom milita pentru a nu creşte taxele”

România este ţara care are cele mai rapide reveniri ale economiei după şocul provocat de pandemia de COVID 19 din Uniunea Europeană, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, care a punctat faptul că introducerea certificatului digital pentru acces la anumite activităţi a fost cea mai puţin invazivă pentru a nu închide economia.

„Antreprenorii şi IMM-urile şi cei mari, împreună, am trecut printr-o perioadă dificilă şi încă mai avem în faţa noastră câteva provocări. Am încercat în această perioadă (…) să implementăm câteva lucruri şi să ne ţinem de ele, pentru că am văzut că doar aşa putem sau credeam că putem să trecem peste orice.

În primul rând, am vrut să facem din statul român un partener onest şi de încredere pentru mediul de afaceri şi asta a însemnat câteva lucruri simple, să plăteşti facturile la timp şi să nu schimbi, prin surprindere, în special, Codul fiscal. Eu am spus de la început că nu vom creşte taxe şi până acum m-am ţinut de cuvânt. (…) Împreună am reuşit asta şi vreau să vă felicit pentru rezilienţă, pentru că nu a fost uşor”, a declarat Florin Cîţu, vineri, la evenimentul „Topul Naţional al firmelor private din România”, organizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România.

El a adăugat că perioada pandemiei a arătat că economia României poate face faţă unor astfel de provocări.

„Ştiu că nu a fost uşor şi în momentul în care România a trebuit să închidă economia în 2020, în martie, atunci a fost un moment în care am stat şi m-am gândit şi nu vedeam soluţii. A fost complicat, dar împreună am reuşit să trecem peste asta. Acel şoc mi-a arătat clar că economia României poate să facă faţă, dar, totuşi, mi-am dat seama că dacă am repeta acea experienţă ar însemna un cost mult prea mare pentru noi toţi. De aceea am spus că vom face orice ca să nu mai închidem economia.

Şi, până la urmă, dumneavoastră aţi răspuns foarte bine la măsurile pe care le-am luat, iar astăzi România este ţara care are cele mai rapide reveniri ale economiei după un asemenea şoc, din Uniunea Europeană, cu estimări de creştere economică care au fost îmbunătăţite în timpul acestui an. Am început cu 4% şi am ajuns la o estimare de peste 7%, cu un deficit în scădere, cu venituri mai mari la buget şi cu o rată a şomajului în scădere”, a declarat Cîţu.

El a menţionat şi soluţiile găsite de Guvern pentru a atenua şocurile provocate de creşterea preţurilor la materialele de construcţii şi preţurile la energia electrică şi gaze şi a dat asigurări că „în orice formulă de guvernare vom merge PNL nu va abdica de la aceleaşi principii”.

„Plătim facturile la timp, statul este un partener onest şi transparent al mediului de afaceri şi vom milita pentru a nu creşte taxele. Atunci când investeşti în economie, poţi să ai venituri la buget mai mari fără creşti taxele, e o formulă pe care am patentat-o şi România poate să facă acest lucru în continuare”, a declarat Cîţu.

Şeful Executivului s-a referit, în context, şi la importanţa adoptării proiectului de lege privind certificatul verde COVID, subliniind că măsura introducerii obligativităţii acestui certificat a fost cea mai non-invazivă, în contextul valului 4 al pandemiei, pentru a nu închide economia.

Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. mama ce de-a ca.catzu mananca asta

 2. duduie economia
  bobor aplaudati

  • Daaa….mult!
   6.3% inflatie cu 7% crestere economica. Este super acest 0.7%. Pana la.finalnde an vom avea crestere economica Zero (vorba unui alt prim-ministru de trista amintire).

  • Asta daca iti intra si tie in buzunar ceva din cresterea aia de 7%.
   Acest Pacalici, Cațu, jucator de pacanele, bag seama ca el chiar nu stie ce înseamnă crestere economica mare plus inflație mare. CRESTEREA MASIVĂ A INECHITATILOR SOCIALE. UNII SE ADANCESC IN SĂRĂCIE IAR ALTII SE SUPER ÎMBOGĂȚESC.
   CUM TE POTI LAUDA CU ASA CEVA?!?
   ACEST CAȚU E DIAVOLUL.

 3. Pacaliciul Statului!
  Acest om e mai rau decât ăla de juca la pacanele, se batea cu pumni in piept si striga: „mânca-ti-as p… ta Doamne”
  https://youtu.be/7orDoB8u8as

 4. Alooooo, tu pe ce planeta traiesti?? Ori esti beat tot timpul?!?! Ca asa enormitati unul treaz nu scoate din gura!!!! Ia-te cu iohanu de mana si plecati unde-a dus mutul iapa, si sa nu mai veniti inapoi!!!!

 5. Citzu e intors cu cheia, saracu’.

 6. Sa se duca la antena 3 sa se laude cu realizarile. Sa ti facem o odă hoțule??

 7. Majoritatea celor care mai trăiesc în colonia Romanica , deja își fac probleme din cauza prosperității generate de guvernul lui Iohannis .

 8. DOODLE de Romania crede ca pandemia a trecut!
  Cele doua infractiuni din USA reprezinta doar ucenicia sa; urmeaza crime impotriva umanitatii prin GENOCID impotrva poporului roman anul viitor; imreuna cu SASU’ ca mentor.

 9. Tâmpiții trăiesc întotdeauna în lumea lor