G4Media.ro

Cîţu nu exclude o posibilă candidatură la şefia PNL: Este prea devreme…

Cîţu nu exclude o posibilă candidatură la şefia PNL: Este prea devreme să discutăm aşa ceva / Orban: Este decizia lui, nu pot decide eu în locul său

Premierul Florin Cîţu a afirmat sâmbătă că este prea devreme pentru o discuţie despre o eventuală candidatură a sa la preşedinţia PNL, accentuând că îşi asumă „orice risc politic” pentru a face România să meargă pe direcţia bună.

„Este prea devreme să discutăm aşa ceva. Eu v-am spus doar că, în acest moment, îmi asum orice risc politic pentru a face România să meargă pe direcţia bună. Orice cost politic, indiferent care este acela”, a spus Cîţu la Palatul Victoria.

În acest context, premierul a accentuat declaraţiile legate de buget şi a atras atenţia că nu va renunţa la reformele pe care şi le-a propus, chiar dacă va „plăti” cu o funcţie la congresul PNL.

„Acest buget pentru anul 2021 este unul care curăţă şi eu asta le cer eu colegilor mei, că vor veni şi anii următori cu mai multe investiţii (…). Sunt patru reforme: sistemul pensiilor, salarizare, educaţie şi administraţie fiscală. Sunt lucruri pe care le-am agreat deja şi am primit opinii favorabile în direcţia aceasta. Sunt lucruri pe care lumea le aşteaptă în direcţia acesta de la România în ultimii 30 de ani. Le vom face anul acesta. Ştiu că există un risc politic pentru premierul care îşi asumă aşa ceva. Ştiu că în acest moment foarte mulţi lideri politici se dau la o parte, pentru că a face reformă e complicat, e nevoie de asumare, dar îmi asum eu, cu toate riscurile politice, chiar dacă ştiu că şi PNL, unde eu activez ca vicepreşedinte, va urma un Congres, şi vor fi şi acolo candidaturi. Nu mă interesează acest risc. Îmi asum acest risc şi merg mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să îl plătesc în congres, pentru orice funcţie aş candida acolo”, a adăugat Florin Cîţu.

Întrebat ce „critici” i-ar fi adus lui Ludovic Orban „pentru felul în care arată Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, Florin Cîţu a arătat că nu a criticat acest document.

„Nicio critică. Nu am criticat Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă. Din contră, am spus că a fost un prim draft la Comisia Europeană. Am primit câteva recomandări de la Comisia Europeană, îl îmbunătăţim, în sensul că şi Comisia şi Parlamentul (Parlamentul European – n.r.), după mai multe discuţii, au început să fie mai flexibili. Şi de aceea vorbim de introducerea acelor reţele de gaze pentru conectarea gospodăriilor, infrastructura mare. Deci, nu am avut nicio critică. Este un plan bun, pe care se construieşte acum, să avem un plan foarte bun pentru România, să atragem toţi acei bani”, a mai spus premierul Florin Cîţu.

Întrebat despre o intenția lui Florin Cîțu de a candida pentru o funcție în  PNL, liderul partidului, Ludovic Orban a răspuns: ”Orice membru din PNL poate să candideze pentru orice funcție în partid (…) Este un exercițiu democratic foarte important”.

Chestionat în continuare despre posibila candidatură a premierului la șefia PNL, Orban a precizat:  ”Este o decizie pe care trebuie să o ia Cîțu, nu pot decide eu în locul său”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dupa 146 de ani de la infiintare Pnl a ajuns la minimul istoric,sa aleaga intre Catu si Orban. Cred ca nici in ilegalitate nu aveau asa putina sustinere pnl-istii ca acum dupa numai 1,5 ani de guvernare.In halul asta am ajuns ca popor incat sa nu se poata impune un om macar decent daca nu potrivit la conducerea singurului partid istoric in activitate?

  2. Parerea mea: dupa Congres, Florin Catu va disparea din prim planul PNL!
    NU il voi regreta, urasc minciunille iar el MINTE ca oricare politruc!
    ORI insistam sa NU mai vedem asemenea mincinosi, ori vor trece inca 30 de ANI si vom avea aceiasi mincinosi la guvernare!

  3. Să stea liniștit Orban, CăCîțu e mai tembel decât el și deci nu are nicio șansă!

  4. E prea devreme sa facem judecați de valoare. Deocamdată a dispărut din ecuație Rareș Bogdan, favoritul lui Cosmin Gușă și a lui Vasile Dancu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.