G4Media.ro

Cîțu afirmă că din 15 iunie se vor putea deschide mall-urile, dacă…

Cîțu afirmă că din 15 iunie se vor putea deschide mall-urile, dacă se confirmă trendul descrescător al cazurilor de coronavirus, măsura fiind importantă pentru economie

Din 15 iunie se vor putea deschide mall-urile, dacă se confirmă trendul descrescător al cazurilor de coronavirus, a spus dumunică Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

„În ceea ce priveşte măsurile de relaxare, noi nu am închis niciodată toată economia. Construcţiile, investiţiile în infrastructură au funcţionat, tot ce a fost şantier a funcţionat în această perioadă, chiar şi în perioada de stare de urgenţă, după aceea am relaxat condiţiile în ordine inversă de cum au fost impuse şi urmează, dacă se confirmă acest trend descrescător al cazurilor (de coronavirus n.r.), mall-urile, consumul. În această perioadă consumul online a crescut foarte mult, unii oameni au învăţat să folosească consumul online de nevoie, dar o parte importantă a consumului se face prin mall-uri şi cred că aceasta este următoarea relaxare. Din punctul meu de vedere este important să se asigure condiţiile de transport, astfel încât transportul de mărfuri să se facă fără restricţii, pentru că înseamnă şi costuri mai reduse de producţie, dar aici depinde şi de alte pieţe. Dacă nu se întâmplă altceva până atunci, cred că 90% se vor deschide mall-urile din 15 iunie”, a comentat Florin Cîţu, la Digi 24.

Întrebat dacă este atât de importantă zona mall-urilor pentru economia românească, şeful de la Finanţe a confirmat că este importantă pe termen scurt, deoarece „oamenii trebuie să iasă din casă, după ce merg la birou, ca să poată să socializeze”, fiind şi un factor de natură psihologică, relatează Agerpres.

„În acelaşi timp este important în economia românească (…) ca statul să investească. Anul acesta am avut în buget aproape 50 de miliarde (de lei n.r.) alocaţi către investiţii, am crescut la rectificarea bugetară banii alocaţi în continuare investiţiilor şi o vom face şi în următoarea perioadă. Este schimbarea de paradigmă despre care am vorbit înainte de criză: un guvern liberal va veni şi va pune accent pe investiţii. Rectificarea bugetară din luna aprilie este prima rectificare bugetară pe care mi-o aduc eu aminte în care banii nu au fost luaţi de la Transporturi, Sănătate, Educaţie şi duşi către salarii sau alte cheltuieli către baroni locali şi au crescut cheltuielile către investiţii”, a adăugat şeful de la Finanţe.

Potrivit sursei citate, totalitatea măsurilor fiscale luate în această perioadă şi care expiră la finele lunii iunie înseamnă 15 miliarde de lei rămase la companii, prin anulări de taxe, bonificaţii, scuturi şi reeşalonări de taxe.

„În această perioadă provocarea a fost să faci rost de bani, să plăteşti cheltuielile curente, dar în acelaşi timp să nu omori nici economia, iar cifrele de până acum arată că a fost un succes”,

Sursa foto: bucurestiulmeudrag.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Adevarul e ca economia statea in moluri. Ce Ford si Dacia, nu ne priveste pe noi dintr-astea.

    • Pai statea si in malluri. Sunt mii de angajati pe cuprinsul tarii care lucreaza in mall. Iar ford si dacia lucreaza de mult. Care e legatura???
      Daca erai angajat la o firma care avea magazin in mall si acum erai somer cred ca te bucura vestea asta. Oricum pare ca nu mai raman multe chestii inchise. Dar si valul 2 cand o veni….

  2. Mall-uri la toata lumea la fiecare colt de strada! Dar, ia, zi, nebunule, concediile din 2018 si 2019 cand mi le achiti la SRL?

    • Ce prostii debitezi ? Zilele de concediu sunt platite obligatoriu pana la 31.05 al anului urmator daca nu le-ai utilizat. Ne-am saturat cu totii de postari de 2 lei de la oameni care habar nu au ce drepturi si obligatii au !!!

  3. Poate ca mall-urile nu sunt cea mai de viitor forma de organizare a comertului si modului de petrece a timpului liber

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.