G4Media.ro

Ciprian Ciucu: Vom cere aprobarea pentru a înființa un serviciu de ecarisaj…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ciprian Ciucu: Vom cere aprobarea pentru a înființa un serviciu de ecarisaj al Sectorului 6, vom extinde competențele poliției locale, vom bugeta servicii de adăpost pentru câinii fără stăpân / Cel târziu luni voi prezenta într-o conferință de presă concluziile anchetei interne de la poliția locală

Primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță, luni, primele măsuri după ce o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacului Morii. Edilul spune că va cere Consiliului Local și Consiliului General aprobarea pentru a înființa un serviciu de ecarisaj al Sectorului 6, va extinde competențele poliției locale, va bugeta servicii de adăpost pentru câinii fără stăpân și pentru servicii de sterilizare.

Ciprian Ciucu precizează, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că cel târziu luni va prezenta într-o conferință de presă concluziile anchetei interne de la poliția locală a Sectorului 6.

„Regret enorm cele întâmplate și îmi asum de acum înainte să nu se mai întâmple așa ceva în Sectorul 6! Imi asum vina de a conștientiza prea târziu creșterea numărului de câini fără stăpân, ca urmare a diminuării din ultimii ani a capacităților ASPA. Condoleanțe familiei, îmi pare nespus de rău! Noi NU vom fugi de atribuții, vom cere și asuma altele în plus”, susține primarul Sectorului 6.

Postarea integrală:

Această tragedie nu trebuie să rămână fără urmări! Și trebuie acționat acum, înainte ca moartea în condiții terifiante a Anei Oroș să fie dată uitării, așa cum s-a întâmplat în cazurile precedente. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple niciodată! Ce și cum vom face:

Voi cere imediat Consiliului Local al Sectorului 6 și apoi Consiliului General să aprobe înființarea unui serviciu de ecarisaj la nivelul Sectorului 6 (dacă este nevoie, serviciul să fie delegat inclusiv Sectoarelor)!

De asemenea, vom extinde competențele Poliției Locale a Sectorului 6, astfel încât să aibă toate instrumentele legale necesare pentru a verifica microciparea și sterilizarea! Voi contacta parlamentarii pentru a modifica legea pentru ca și Poliţia Locală a Sectoarelor Municipiului București să aibă competențe similare cu Politia Animalelor. Astfel, vidul legislativ trebuie înlăturat. Concret, voi cere Parlamentului sa modifice OUG 155/2001, scrisa cu 9 ani inainte de infiintarea Politiei Locale trebuie coroborată cu Legea 155/2010 dupa care funcționează Poliția Locală. Primăriile de sector nu sunt UAT, ci subdiviziuni de UAT, iar legislația actuală prevede aceste competențe la nivel de UAT, in cazul nostru, Municipiul București, în alte cazuri comune, orașe, municipii.

Voi bugeta pentru următorii ani acțiuni temeinice de verificare și campanii reale de constientizare cu privire la sterilizare! Vom bugeta inclusiv costuri cu sterilizarea.

Vom bugeta achiziția de servicii de adăpost pentru câinii care vor fi capturați. Câinii vor fi PERMANENT luați de pe raza Sectorului 6 (nu doar de luni până vineri, de la 8.00 la 16.00) și ținuți în condiții decente, umane.

Este clar că ASPA este depășită de situație și noi toți trebuie să preluam aceste responsabilități din sarcina PMB, să ajutăm, să contribuim, așa cum este normal.

Am luat legătura inclusiv cu Politia MAI din Sectorul 6 pentru a face acțiuni comune de verificare, împreună cu Poliţia Locală a Sectorului 6.

Am demarat o anchetă internă la nivelul Poliției Locale a Sectorului 6, voi prezenta vineri, cel târziu luni, rezultatele într-o conferință publică. Îmi cer scuze ziariștilor și îi rog să înțeleagă, nu voi participa în emisiuni și nu voi mai da declarații până nu am clare rezultatele anchetei interne. Trebuie vorbit factual, pe date clare, nu pe impresii.

Regret enorm cele întâmplate și îmi asum de acum înainte să nu se mai întâmple așa ceva în Sectorul 6! Imi asum vina de a conștientiza prea târziu creșterea numărului de câini fără stăpân, ca urmare a diminuării din ultimii ani a capacităților ASPA. Condoleanțe familiei, îmi pare nespus de rău!

Noi NU vom fugi de atribuții, vom cere și asuma altele în plus.

Context. O femeie care alerga pe malul Lacului Morii a fost găsită moartă după ce ar fi fost mușcată de câini. Poliția a fost alertată prin 112 iar echipajul medical care a ajuns la fața locului a constatat decesul. Aceeași femeie fusese internată în urmă cu un an după ce a fost atacată de o haită de maidanezi în aceeași zonă a Lacului Morii.

În primăvara anului trecut, femeia a fost atacată de o haită de 20 de câini maidanezi, pe podul ,,La Roșu” de pe Lacul Morii.

Femeia a fost dusă la spital conștientă, dar cu răni multiple la mâini și picioare din cauza mușcăturilor.

Incidentul a fost confirmat de Poliția București, care arată că femeia a fost salvată de o persoană care a sunat la 112.

Trei documente intrate în posesia G4Media arată că Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a înștiințat Poliția Locală Sector 6 de trei ori în două săptămâni cu privire la agresivitatea câinilor fără stăpân din zona Lacul Morii, unde sâmbătă a fost ucisă o femeie care se afla la alergat.

Primarul Ciprian Ciucu a recunoscut schimbul de adrese duminică, între Autoritatea Animalelor și polițiile locale, după documentele publicate de G4Media conform cărora Poliția Locală S6 fusese somată de ASPA privind pericolul câinilor din zona Lacul Morii încă din luna septembrie. Ciucu numește corespondența dintre instituții drept ”schimb de adrese kafkanian” și adrese cu care ”își acoperă incompetența”: ”Nu mă spăl pe mâini! Am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală (…) În paralel, să fie evaluată activitatea ASPA (…) Voi reveni cu o dare se seamă”, sunt câteva dintre mesajele transmise de edil.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

32 comentarii

 1. Ce l-a oprit pe Ciucu până acum să facă toate astea ? A fost oc.up.at cu p.ovești pe F.ac.eb.ook.

  • Neh, la fel ca si PSDistii erau ocupat cu furtul banului public 👍

  • Ca oricare USList era ocupat cu jefuitul Bucurestenilor din secr 2 👍

   Florin, este troll USListo-AUR olaco- Rus 👍

  • ⚠️⚠️ Vina este a lui Ciucu ( PNL ) si a Tartureí PSDiste 👍

   Incearca din rasputeri Mafia Media platita de Acestia sa-l scoata pe ND de vina👍

   Si-au activat si vidanjele postace, Florin &Co. 👍

  • Primarul are multe pe cap. Mai ales ca el face treaba in sector ,asa ca nu il mai mancati de c**

  • Florine, sa iti luam rasa, familia, si partidul drept in đb👍

  • Face treaba ca orice USList adica fura 👍

  • Pazea, ca lanseaza Ciucu pe facebook „dogville s6”!

 2. Ciucu fuge de raspundere cu nesimtire si arunca fumigene, dupa ce femeia aia a fost ucisa in sectorul condus de el, iar politia locala de la Sectorul 6 freaca menta si e aparata de primar.
  Sa-si asume raspunderea, alaturi de ASPA, care e condusa de o membra PSD.
  Ciucu, care e seful PNL Bucuresti) s-a molipsit de la aliatii lui din PSD: dezinformeaza, minte, fuge de raspundere, aplica principiul „altii sunt de vina, numai eu nu!”.

 3. Veti bugeta? Ati rezolvat problema oamenilor fara adapost ca sa faceti adaposturi pentru javre?

 4. Vom face asta.
  Vom face cealalta,
  Vom ……..
  Vom ……..
  Nimic despre ce am facut deoarece nu e nimic de spus.

 5. Numai vă rog eu să nu dați vina pe Nicușor, are multe pe cap, doar claia aia de păr cât o cântări…

  • ND este de vina! Nu are cum sa fie PNL/PSD de vina ei au treaba cu jefuitul banilor contribuabililor din bugetele locale si nationale 👍

  • Și Nicușor în ce partid e? Băi, ce deștept ești, să nu-ți fie de deochi 😀

 6. „Vom cere aprobarea…”

  Exact aceste lucruri era necesar să faceți, domnule primar, dar cu mult timp în urmă..

 7. In toate sectoarele unde sunt zone cu vile sa se faca la fel. Nu numai in sectorul 6. Prioritate au zonele unde s-au depus deja plangeri, dupa celelalte, luat la puricat toate localitatile unde au pus cainii stapanire pe drumurile publice.

 8. In afara de conferinte de presa si impartit contracte pentru cine este de la partid ( psd sau pnl )adormire totala, „somnul” administratiei si a ministerului provoaca morti, ar fi mai indicat sa dormiti acasa nu la primarie sau in guvern… de ce ai nevoie de administratie sau minister care prin modul cum impart contracte si bani produc morti …

 9. Au găști de polițiști locali, acesti neterminati, acești analfabeți, acesti paznici ai parcărilor dar cer ajutor la MAI recte lu bode🤣🤣🤣🤣sa prindă câinii cu covrigi în coadă.
  La pușcărie cu voi!

 10. ….. si banutii au inceput sa curga….

 11. Vad ca avem bani de adaposturi, dar despre „eutanasierea” cainilor agresivi nu vorbeste nimeni

  Peste ocean animalele salbatice considerate irecuperabile se impusca !
  Si se considera irecuperabile foarte usor

 12. Vom face si vom drege… voi face si voi drege…
  Acum, DUPA ce a nu stiu cata oara un OM e sfasiat de viu de cainii vagabonzi prin capitala Romaniei…
  Mai, primarule, dar PANA ACUM, de ce NU ai facut nimic, ca au murit destui oameni ucisi de caini in Bucuresti?!!!?!
  Si sesizari de la ASPA ati primit destule!
  NU ti-a pasat, asa-i?!
  Esti tare pe functie, mamica e cu vechime in PNL si ai „viitorul” asigurat!
  J…..e!!!

 13. Sa dam cititoare la militie si sa scaneze toti cainii pe care ii prinde pe strada.
  Nu ai cainele cipat amenda! Cipat cainele si proprietarul sa fim siguri ca nu mai scapa!

 14. G4Media a demonstrat ca Poliția Locală S6 fusese somată de ASPA privind pericolul câinilor din zona Lacul Morii încă din luna septembrie 2022, cand Politia Sector 6(aflata in subordinea primarului Ciucu!) a primit 3 Instiintari intr-o saptamana de la ASPA iar Ciucu abia ACUM zice „Imi asum vina de a conștientiza prea TARZIU creșterea numărului de câini fără stăpân.”….
  „prea tarziu” asta a dus cumva la MOARTEA tinerei mamici sfasiata de vie de cainii vagabonzi, liberi ca pasarea cerului prin Sectorul 6?!!!!
  Iti asumi si asta, primarule Ciucu?!
  Un politruc, ca toti ceilalti, si cu mamica liberala cu spatele asigurat!!!
  Nimeni din PNL nu ii cere demisia lui Ciucu, observati, e liniste de mormant in PNL pe acest subiect!!!!
  Ia sa fi fost nenorocirea pe mosia unui primar PSDist, ieseau toti liberalii, iesea si dl Iohannis si ne spunea: „trebuia sa moara oameni…”….

  • Imi pare rau ca trebuie sa va corectez dar daca era de la psd linistea era la fel de mare si deranjul din partea pnl nu ar avea loc.
   Altfel stateau lucrurile dac ar fi fost de la USR. Ehe, alta traba, urlau toti pe la toate televiziunile „demisia, demisia”, fara a preciza si motivul real „ca nu mai putem fura”.

 15. Cunoastem textura …o sa facem/ o sa dregem iar la final, am incercat

 16. In ultima perioada s-a ocupat cu evaluarea lui Nicusor in loc sa se ocupe cu propria evaluare. Karma!