G4Media.ro

Ciprian Ciucu recunoaște schimbul de adrese dintre Autoritatea Animalelor și polițiile locale,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciprian Ciucu recunoaște schimbul de adrese dintre Autoritatea Animalelor și polițiile locale, după ce primăria a transmis că polițiștii nu știau de pericolul câinilor din Lacul Morii: ”Schimb kafkanian de adrese (…) Scoate niște adrese atunci când lucrurile nu au mers bine/ Am demarat anchetă la Poliţia Locală”

Primarul Ciprian Ciucu a reacționat duminică, printr-un mesaj publicat pe Facebook, după documentele publicate de G4Media conform cărora Poliția Locală S6 fusese somată de ASPA privind pericolul câinilor din zona Lacul Morii:

 • ”Nu mă spăl pe mâini! Am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală (…) În paralel, să fie evaluată activitatea ASPA (…) Voi reveni cu o dare se seamă”, sunt câteva dintre mesajele transmise de edil.

Ciucu recunoaște existența adreselor către polițiile locale, pe care le numește ”schimb kafkanian” și adrese cu care ”își acoperă incompetența”.

 • ”Restul sunt adrese cu care își acoperă incompetența. Sunt singura instituție înființată pentru acest scop și doar cu acest scop. Schimbul kafkian de adrese cu polițiile locale, pentru ca politia sa amendeze proprietarii de câini necipați nu rezolvă problema. Asta poate face și politia animalelor și politia locala a municipiului București”, a transmis Ciucu.

Primarul Sectorului 6 susține că o cunoștea pe Ana Oroș Daraban, femeia ucisă de câini în zona Lacul Morii, în timp ce se afla la alergat. Ciucu susține că activista a participat chiar la acțiunea de igienizare a zonei și că a discutat cu ea despre viitoare proiecte ale zonei.

Primarul susține că ”nu fuge de răspundere” și că nu a ieșit public ”pentru a vedea poziția primarului general, care decide politicile ASPA și alocă bugete, dar acum nu mai are așteptări de la Nicușor Dan”, susține Ciucu.

Primarul Ciucu mai susține că problemele au reapărut după ce ASPA și-a modificat abordarea ”și au distrus echipele și capacitățile care în trecut au dat rezultate”.

Trei documente intrate în posesia G4Media arată că Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a înștiințat Poliția Locală Sector 6 de trei ori în două săptămâni cu privire la agresivitatea câinilor fără stăpân din zona Lacul Morii, unde sâmbătă a fost ucisă o femeie care se afla la alergat.

Primăria Sectorului 6, pe raza căruia a avut loc tragedia, a transmis, printr-un comunicat de presă, că Poliția Locală a sectorului nu a fost înștiințată cu privire la pericolul pe care îl reprezintă câinii fără stăpân și a transmis că doar Primăria Capitalei, prin ASPA, poate strânge câinii din zonă.

 • „Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe (…) Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale”, se arată în comunicatul citat de HotNews și Libertatea.

Documentele prin care conducerea ASPA a semnalat problema câinilor din zonă sunt trimise în 15, 27 și 30 septembrie, iar alături de Poliția Locală au mai fost înștiințați și primarul Ciprian Ciucu, IPJ Ilfov, Poliția Chiajna, Serviciul pentru Protecția Animalelor și Poliția Animalelor. Detalii, oe G4Media.

Mesajul integral al primarului Sectorului 6

”Nu mă spăl pe mâini! Nu m-am spălat niciodată pe mâini, cu atât mai puțin acum, cu moartea tragică, în condiții înfiorătoare, a Anei Oroș Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieșise la alergat. A participat și la acțiunea de curățenie, am igenizat împreună zona. Am discutat despre proiectele viitoare, până unde și cum vom face cu viitorul parc. Vestea cumplită m-a dat peste cap, efectiv… nu am cuvinte.
Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!!
Nu am ieșit public până acum deoarece am așteptat să văd poziția Primarului General, cel care decide politicile ASPA, aloca bugete și care este singurul care are instrumentele instituționale să rezolve problema câinilor. Recunosc, aveam această așteptare. În septembrie 2013, atunci când Ionuț Anghel și-a găsit sfârșitul în aceleași condiții înfiorătoare, Primarul General de atunci, Sorin Oprescu și-a asumat, cum era normal, serviciul de ecarisaj, ASPA, etc. Primarul de Sector nu apare în nicio discutie publică. De aici așteptarea mea. Nu mai am așteptări de la PMB. Lipsa de leadership, neasumarea, aruncarea responsabilitatilor în curtea altora, sunt deja de notorietate.
Adevărul este următorul. Politica ASPA este total greșită și a dus la reapariția câinilor pe străzi. În loc sa adune câinii de pe străzi, ASPA face campanii de „constientizare”. Nu se mai eutanasiază de ani buni ceea ce face ca adăposturile să fie arhipline, condițiile în care sunt ținute animalele sunt proaste. Și de aceea, resursele lor nu se duc la capturare ci pe condiții de cazare și campanii de „constientizare” pe bani mulți. Un fel de PR pe bani publici.
Până la o analiză mai detaliată, se vede clar din bugetul lor ca investesc în adaposturi și alte servicii și nu în capturare! De exemplu, au un singur colaborator care are abilitatea de a tranchiliza animalele. Despre ce vorbim? Despre incompență și iresponsabilitate. Bucureștiul este enorm, resursele lor pentru capturare sunt inexistente!
PROBLEMELE AU REAPĂRUT DUPĂ CE ASPA ȘI-A MODIFICAT ABORDAREA și au distrus echipele și capacitățile care în trecut au dat rezultate. Restul sunt adrese cu care își acoperă incompetența. Sunt singura instituție înființată pentru acest scop și doar cu acest scop.
Schimbul kafkian de adrese cu polițiile locale, pentru ca politia sa amendeze proprietarii de câini necipați nu rezolvă problema. Asta poate face și politia animalelor și politia locala a municipiului București.
Problemele mari și complexe se rezolvă prin acțiuni masive și complexe! Cum, mai exact? PRIN PLANIFICAREA DE ACȚIUNI DE PRINDERE DE AMPLOARE, coordonate de un comandament.
ASPA ar fi trebuit să organizeze acțiuni de prindere, punctuale, cu data și oră, să ceara sprijinul nostru, al colegilor lor, politia locala din subordinea lui Nicușor Dan (nu vorbește nimeni despre ei, dar ai aceleași competențe legale) și a politiei MAI.
DAR CUM SĂ PLANIFICE ASPA ASA CEVA DACĂ EI NU AU UNDE SĂ MAI DUCĂ ANIMALELE?! Asa că această instituție doar mimează ca lucrează și ca face ceva pentru misiunea pentru care a fost înființată.
Politia Locală a acordat în trecut ajutorul ASPA, ASPA scoate niște adrese doar atunci când lucrurile nu au mers bine. Dar nici nu puteau sa meargă bine, cu 2 sau 3 angajați care fugăresc animalele pe terenuri zeci de hectare! Este absurd!
ASPA are o singura misiune și un buget mare, distribuit prost.
Polițiile Locale au zeci de misiuni și de servit sute de mii de cetățeni:
– ordine publica,
– circulație,
– comerț stradal neautorizat,
– controlul agenților economici,
– controlul santierelor,
– verificarea salubristului,
– deșeuri necontrolate,
– siguranța în scoli, inclusiv a zonelor adiacente atunci când copii vin si pleaca de la școală,
– ridicarea mașinilor abandilonate,
– ridicarea mașinilor parcate ilegal,
– ambozie,
– terenuri neîngrijite si fațade degradate,
– supraveghere parcuri,
– intervenții le cerere, pe ocuparea locurilor de parcare,
– vânarea dubelor care aruncacdeseuri din construcții pe câmp,
– actiuni de mutare a vehiculelor atunci când operatorii de servicii utilitare intervin,
– diferite obiective de paza, vezi parcul Politehnicii etc.
As putea sa continui lista, este de 5 ori mai lungă. ASPA ARE UN SINGUR OBIECTIV.
Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!! Îmi pare nespus de rău pentru ce s-a întâmplat, de acum înainte ma voi ocupa personal de acest subiect.
În paralel solicit Consiliului General să facă o comisie care să evalueze activitatea ASPA!
Lucrurile nu vor rămâne asa, eu voi reveni pe acest subiect in cateva zile cu o dare de seamă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

35 comentarii

 1. Ciucule, lasă gargara si da-ti demisia.

  • Mie-mi plac explicatiile simple: câți angajați are Politia Locala care fac doar „munca de birou”!? Care este bugetul anual cheltuit?
   Pe urma analizam si ce a spus Ciuciu

  • O pensie speciala de la 45 de ani si pentru Polițiile Locale ar creste competența celor care fac munca de teren?

  • Alo, am sunat la pl6 și mi se spune la mișto ca ei nu pot face nimic deși a făcut n sesizări ca bețivii noaptea în spatele blocului vandalizeaza mașini și ne deranjează sau ca urletele copiilor în parcare depășesc decibeli admiși și e cazul sa se deplaseze. În același timp primăria chiajna a primit de 2 reclamații in care le spun ca pe drumul spre cimitirul privat sunt haite de câini care sunt lăsați de către cei cu depozite pe strada sa sfâșie lumea. Niciun răspuns. În concluzie sa se desființeze toți ca sunt degeaba și dl ciucu sa fie sigur votul meu nu îl va mai primi a doua oara. Toate străduțele sunt pline de rahat de câine. Iluminatul public e la un nivel de mers pe bâjbâie mai rau ca pe timpul lui Ceaușescu. Niciun imigrant nu are înscris copilul la școală de cartier, toți merg cu metroul sa i ducă la eroilor în Cotroceni în timp ce săracii nici trotuare nu au ca să meargă spre școală. Și ca să înțeleagă clar vb despre cartierul militari, cartierul pt care niciun primar nu face nimic! Dar e bine ca am retrocedat un teren și parte din strada pt viitoare blocuri.

  • Pe cât pui pariu ca Politia Locala are peste 300 de angajati, 3 milioame de lei anual buget si un director care a facut un curs de 3 luni ca sa se poata angaja acolo?…

 2. Mi_zerabil Ciucu, un gu_noi……ar trebui sa-si dea demisia, dar pe urma ce face? stie sa faca ceva?

 3. baietii din pnl au probleme cu memoria

 4. Cate ipocrizie la Ciucu. Gargara de politician inutil. Sectorul lui e că și cum nu are primar și el scrie pe Facebook bazaconii.
  Ciucule..ești primar în sectorul 6 , Tu ești..nu Nicușor Dan.

 5. Kafkanian e că un c.lo.v.n ca Ciucu a aj.uns p.ri.mar !

 6. Ce nu ne spune domnul Ciucu este ca directorul de la Politia Locala Sector 6 este SOCRUL sefului lui de cabinet Alex Suciu, numit personal de Ciucu imediat ce a devenit primar.

  Marian Tufan este pensionar de lux cu pensie speciala cumulata cu salariul de la primarie, fost politist, care a ajuns ofiter doar in baza scolii de tablagii si a unei diplome in Agro-Turism de la fabrica de diplome BioTerra.

  • Asta era singura informatie necesara pentru a intelege pozitia lui ciucu referitor la nepasarea si incompetenta politie locale s6. Multumesc, m-am dumirit.

 7. Din documentele publicate se înțelege că ASPA a fost împiedicată să-și facă treaba chiar de poliția locală.

  Apoi, este cumplit ca bucureștenii să fie mâncați de câini la modul propriu!

  Șobolanii sunt prezenți în egală măsură.

  În nicio capitală europeană NU există câini care să umble liberi pe străzi astfel. De 33 de ani, toți primarii Bucureștiului au fost la fel de impasibili la problemele create de haitele de câini fără stăpâni.

  • Fals,
   Băsescu i-a stârpit.

  • @Florin _ „Nu cunosc cat s-a luptat…”

   Ba cunosc, dar câinii maidanezi nu au dispărut din București, mațele lor sunt împrăștiate în continuare de mașini pe străzi, ei omoară bucureșteni, problema a rămas.

   Numai ce și-a isprăvit mandatul de primar domnul Băsescu, fiind ales Președinte, și în anul 2006 un turist japonez a fost ucis de câini în București.

   Așadar, impasibili au fost primarii Bucureștiului la problema câinilor fără stăpân, impasibili au rămas.

 8. Primarul susține că ”nu fuge de răspundere” și că nu a ieșit public ”pentru a vedea poziția primarului general, care decide politicile ASPA și alocă bugete, dar acum nu mai are așteptări de la Nicușor Dan”

  Performant, Ciucu asta fugit de la M10 sarind gardu’ noaptea: cat c4c4t poate sa manance! 👍

 9. Din curiozitate: de unde a „prins” Ciucu cuvântul „kafkanian”? Că știu că in sect. 6 activează un lanț de case de pariuri cu numele lui „Mozart”, posibil și câțiva mercenari din grupul „Wagner”, dar de existența vreunei măcelării sau a vreunui supermarket cu numele de „Kafka” incă n-am aflat…
  Mulțumesc anticipat!

  • A „lucrat” înainte la ANFP. De acolo.
   ANFP nu mai e in subordinea MAI de cînd si-a schimbat numele din ministerul administratiei in cel al afacerilor. interne.
   Totul e o afacere, cel mai bun primar e ala care deleaga tot si e ales pentru ca… Partidul are grijă

  • Oricum l-a spus greșit, e kafkian sau kafkaian.

   „Kafkanian” cum a spus el e ridicol.

  • In postarea lui Ciucu pe fb este scris corect – kafkian. Greseala repetata apartine autoarelor articolului. Atat au putut si ele…

 10. ciucu a reusit sa mareasca de aprox 9 ori taxa anuala de parcare …pt cetatenii cu buletin de bucuresti 🙂nu a facut nimic ! zero barat !

  • 1. care este legatura dintre parcari si cainii care omoara oameni?
   2. parcarile sunt in continuare f ieftine. cand cererea e mare, e normal sa creasca pretul, economie de piata. primaria nu este ONG si nici asociatie caritabila.

  • Primaria Sectorului 6 = sc ciucu srl ? 🤣

 11. Pai dacă sunt atâtea instituții bugetare, îmbuibate de incompetenta pe fondul unei legislații birocratice, tot la fel de incompetenta. Toți o apa și un pământ. Asta e imaginea statului roman. Când se va pune problema și a efectivului de ursi, supradimensionat, care terorizează viata oamenilor din proximitate? Numai interese. Via ONG-uri.

 12. Vezi ma Ciucule ca oricat faci nu este destul? De ce critici primarul general cand esti in aceeasi situatie. Este la tine in ograda asuma-ti!

 13. Cică nu se „spală pe mâini”. Trombon!!! Să ne arate ce măsuri a luat după ce A FOST ÎNȘTIINȚAT despre câini!!! In rest, un gargaragiu de meserie, Ciucu ăsta….

 14. Daca nu mai sunt locuri in adaposturi, ele trebuie create. Daca nu ai oameni, le poti mari pe cele existente, spatiu in Romania, camp nefolosit este la greu.

  • administratiile locale conduse de m.a.f.i.i.l.e feseniste fura mancarea animalelor din adaposturi si ele se mananca de vii. Asta daca nu sunt otraviti intre timp

 15. Este simplu! Dacă nu-i nimic de furat nu-i treaba lui Ciuciu. Eeee… altceva era dacă trebuia făcut un site pentru câinii vagabonzi sau de montat niște dâmburi pe străzi, să vezi cum s-ar fi împlinit imediat hoțul ăsta!

 16. Ce jigodie…. o mamica a murit nevinovata, sfasiata de caini iar acest politruc incompetent tuna si fulgera la adresa altora, „amenintand”, vezi Doamne, ca de-acum se va ocupa el, PERSONAL. de problema!
  Dar, PANA acum, CE AI FACUT, de ce NU te-ai ocupat cand ai primit cele 3 Sesizari intr-o saptamana(!) de la ASPA, mai fecioras de mama PNLista, ajuns Primar desi NU ai facut nimiic remarcabil la viata ta… te-ai invartiit in fucntii publice aranjate de mamica PNLista cu state vechi!
  Jigodie!

 17. ”Abandilonate”? E de la dl. Ciucu sau e produsă de Dorel de la g4media?

 18. Politia locală, firma de paza a primarilor din țară, nu fac nimic și primesc salarii grase, mai mari ca cei din Poliția națională.
  Desființată aceasta Poliție locală că nu fac nimic, decât alunga țărăncile care vând oua și verdeață pe trotuar.

 19. a mintit din instinct ? ce realizari are acest primar …

 20. Condoleanțe pentru familia acestei sportive!
  1.politia locală = spălare de bani sectoriala.
  2. cucu de la s6 = labuță s4, pungaș, nimic, 0 barat.
  3. românul uită repede, în 3-5 zile gata iar luați în brațe pezedeu udemeru si peneleu…va mai amintiți de copilașul sfâșiat în parc?

  CORUPȚIA UCIDE!

  NU VOTAȚI GĂLEȚI GOALE ZAHAR SI ULEI.

 21. Pe timpuri,ce bun era furadanul!