G4Media.ro

Ciorbea, diligent cu Iohannis: ”va analiza cu atenție” cererea de atacare la…

Ciorbea, diligent cu Iohannis: ”va analiza cu atenție” cererea de atacare la CCR a ordonanței de urgență pentru rectificarea bugetară

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, anunță într-un comunicat că ”va analiza cu atenție solicitarea publică” a președintelui Iohannis de formulare a unei excepții de neconstituționalitate referitoare la Ordonanța de urgență a Guvernului României privind rectificarea bugetară.

Ciorbea mai spune că a cerut încă de ieri, 5 septembrie 2018, identificarea și studierea jurisprudenței CCR referitoare la eventualele implicații constituționale ale adoptării unor acte normative în absența avizului consultativ, în general, respectiv a avizului consultativ al CSAT, în special.

În același timp, este examinată atât jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (C.E.D.O.), cât și cea a Comisiei de la Veneția. Jurisprudența instituțiilor sus-amintite este analizată și cu privire la posibila existență a unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Guvern. De asemenea, sunt examinate atât Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cât și alte reglementări aplicabile în materie.

În paralel cu propriile demersuri, Avocatul Poporului așteaptă prezentarea de către reprezentanții Administrației Prezidențiale a argumentelor juridice pe baza cărora a fost formulată solicitarea publică a Președintelui României.

Foto: George Călin / InquamPhotos

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. L-a sunat de la coada la taxe si impozite de la ANAF pe Ciorbea?! Sau nu isi platea datoriile catre stat?

  • Nu mai aveau bani la pensii si te-a trimis Dragnea la cersit in strada?

  • Vă dați seama, cu cât repetă mai mult trolii placa asta obosită cu datoriile lui Iohannis la anaf, cu atât scot in evidenta două aspecte: nu au altceva ce să scrie despre el și doi, îi deranjează puternic, pentru că răscolește cuibul de gândaci corupți și le amenință existența. Asta înseamnă că e de încredere. Fără să vrea, trolul idiot asistat asta transmite.

 2. Fmmciorbea când ai să mori o să dau petrecere! P.S. – și pt ilici la fel.

 3. ciorbeo, despre jandarmii batuti cand te sesizezi? ca despre poporul luat in suturi si gazat n-avem nici o nadejde, iudă pesedistă!

 4. Fie numele Domnului laudat ! Klingonianul a gasit in sfarsit un motiv pt a-i putea cere lui Dragnea sa-l mai numeasca o tura Avocat al Poporului astfel incat sa aiba timp „sa analizeze cu atentie” daca poate da curs unei „solicitari publice” a Presedintelui pt a se sesiza din oficiu sau daca nu cumvan este imperios necesar ca Presedintele sa-i ceara in scris sa se sesizeze !

  Apoi Victor Ciorbea urmeaza sa analizeze cu atentie daca trebuie sa sesizeze CCR .
  Apoi, daca este cazul, urmeaza sa redacteze sesizarea catre CCR.

  PS. Doar ca nu stie care este adresa institutiei unde ar trebui sa ajunga sesizarea lui, asa ca mai bine se lasa pagubas !!! 😉 😉 😉

 5. Handicapatul asta nu ar trebui sa iasa la pensie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.