G4Media.ro

Ciolacu: Toate cele 3 mari agenții de rating au redus perspectiva de…

Ciolacu: Toate cele 3 mari agenții de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică ZERO încredere în actualul guvern! / Ce nu spune liderul PSD: Degradarea are loc din cauza creșterii pensiilor cu 40%  votată de partidul său

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține, într-o postare pe Facebook, că toate cele trei mari agenții de rating au revizuit perspectiva de țară de la stabil la negativ ceea ce, în opinia sa, este semn al lipsei totale de încredere în actualul guvern.

Ce nu spune însă liderul PSD este că agenția de rating Moody’s a schimbat încadrarea de la stabil la negativ din cauza deteriorării structurale a finanțelor publice pusă mai ales pe seama viitoarei creșteri a pensiilor cu 40% de la 1 septembrie.

Or, majorarea pensiilor cu un procent nesustenabil a vost votată de PSD. Al doilea motiv de degradare este, potrivit Moody’s , înrăutățirea poziției României pe piețele externe în ce privește datoria pe termen scurt în valuta care crește riscul de țară.

Redăm mai jos integral postarea lui Marcel Ciolacu:

”Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut. Ce a făcut PNL cu acești bani? Nu știe nimeni. Dar vedem o scădere dramatică a nivelului de trai. Mulți români abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supraviețuiască.

Economia este cu un picior în groapă. Guvernul nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul? Șomaj și sărăcie, asta ne așteaptă. Austeritate!

Consiliul Fiscal vorbește despre o cădere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agentiile de rating estimează o explozie a datoriei în PIB la peste 43%.

Toate cele 3 mari agenții de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică ZERO încredere în actualul guvern!

Să ne aducem aminte datele oficiale. În noiembrie și decembrie 2019, Guvernul PNL a risipit peste 17 miliarde lei din banii publici pentru depăgubiri, plăți electorale către primarii PNL, avansuri, rambursări de TVA fără verificare către firme de casă și achiziții la preț dublu de la firme prietene. Reduceri de taxe în favoarea băncilor.

PSD a lăsat economia cu creștere economică de peste 4%, cu un deficit bugetar de 2,8% din PIB, o rezervă financiară de 25 miliarde lei și o pondere a datoriei de 34,6% din PIB.

De când a venit la putere Guvernul lui Iohannis vedem împrumuturi, împrumuturi și iar împrumuturi. Pe ce s-au dus acești bani, pentru că nu se vede nimic!? Au trecut 42 de zile din starea de urgență și nu există nicio măsură efectivă de protejare a puterii de cumpărare a populației și de sprijin pentru companii.

Dar la #propaganda ieftină PNL e campion. Seară de seară românii aud de la Orban si Iohannis: „vom face”, “vom analiza”, “vom evalua”. În realitate nu se întâmplă nimic concret.

Polonia are deja funcțional “Scutul pentru apărarea populației și firmelor împotriva efectelor crizei coronavirus”. Polonia ajută populația și firmele cu un program de 10-15% din PIB.

La noi NIMIC! Au trecut 42 de zile și mulți dintre oamenii pe care i-ați trimis în șomaj nu au primit niciun leu. Au trecut 42 de zile și niciun IMM nu a primit vreun leu sprijin. Cu platforma IMM Invest v-ați făcut de râs. #catufantastic nu a fost in stare sa faca un site ca să susțină IMM-urile, le bagă în faliment și lasă oamenii fără locuri de muncă. Altfel, #catufantastic e atacat cibernetic de ozn-uri. Orban ar trebui să aibă măcar acum mintea cea de pe urmă și să scape de el pentru că ne face rău tuturor.

Guvernul acesta de incompetenți nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populație și companii tocmai pentru a duce economia în prăpastie. Urmează să se vaite că nu mai sunt bani de pensii si salarii. Au început deja! Iar după ce pun economia în gard, vor cheama Fondul Monetar Internațional să-i ajute pentru că sunt incapabili.

Testați cât mai mult ca să reporniți economia! Altfel vom avea tăieri de salarii și pensii, milioane de șomeri și o scădere dramatică a nivelului de trai.”

Citește și 

Agenția Moody’s a revizuit perspectiva de țară a României de la stabil la negativ din cauza majorării pensiilor cu 40% de la 1 septembrie

Ratingul slab de țară prognozat de Fitch, cu un deficit de 8% din PIB, nu-l îngrijorează pe ministrul Florin Cîțu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

63 comentarii

 1. Ce nu spune G4media este ca cresterea pensiilor cu 40% a fost votata si de PNL. Ba mai mult, chiar in aceaste criza a coronavirusului, ministrul muncii PNL ne spune ca pensiile vor creste cu 40% de la 1 septemebrie. PNL=PSD=aceeasi mizerie. G4media cand ai de gand sa manaci rahat, macar manaca-l pana la capat.

  • hai ca nu pricepi nimic

  • PSD e singurul partid care a crescut pensii si salarii.
   PSD e singurul partid care a venit cu un Program de Guvernare.
   PSD a avut aprox 3 ani de creștere economică conform Eurostat.
   PSD a scazut datoria publică la 36,8%.
   Deși au fost haituiti de liberali si usristi,rezist totusi au avut realizări.

   Acum avem PNL de 7 luni la Guvern.
   Un guvern care a cheltuit intenționat pe avioane vechi de 30 ani,rachete ,au scutit băncile și șmecherii din energie de taxe anulare Out 13,restituirea către frații Micula de bani,cheltuieli aberante .
   Scopul lor sa urce deficitul la 4,5% si sa dea vina pe PSD .

   Acum Guvernul PNL desi a promis cu 10 februarie 2020 restituirea drepturilor de pensie conform indicelui de corecție conform deciziei CCR 702/2019,atentie drepturi legale ei nu respectă legea.

   Referitor la 40 % pensie creștere 1 septembrie.

   In Romania 1 milion de pensionari au 704 lei,pensie minima.
   40% din pensionari au pensie sub 1000.lei.
   3,5 milioane de pensionari au între 1000-1340lei.
   In Romania pensia minima e 1330lei.
   Vi se pare mult ptr cei care au muncit si cotizat 25-40ani ??

   PSD a crescut in ultimii 3 ani pensiile cu 50%.
   PSD a crescut salariul minim.

   PSD a fost lansată mediatic drept Ciuma rosie ptr Legile Justiției dar ei nu au modificat nimic.
   PNL via Predoiu PNL sunt cei care au motivat Codul Penal si Codul de Procedură penală in 2014 februarie.

   Asta e realitatea PSD a guvernat ptr oameni nu ptr multinaționale si straini.

  • În al doilea rând, titlul este mincinos, așa cum face g4media de obicei (apropos, ANCOM ce mai face….?)
   Moody’s au avut acolo mai multe puncte, printre care și reforma pensiilor, votată inclusiv de PNL.
   Deci nu doar creșterea pensiilor, cum lasă deontologii de la g4media să se înțeleagă.

  • @ Erata
   Pensia medie e 1330 lei in Romania

  • Alo, Kiseleff10? La departamentul „Propagandă” aveți efectivul complet, că am impresia că vi s-a rătăcit un propagandist începător pe G4M…? Vorbiți cu Codrin-Cap-de-Suin, că el îi coordonează pe cei incepători, că nu-l duce capu’ să-i coordoneze pe cei avansați.. !”

  • Chiar nu am înțeles niciodată de unde susținerea ptr PNL.

   Ce realizări au avut ptr România??
   S-au urcat pe succesul Rezist si au luat fata USR electoral.Doar profitori.

   Toată lumea e impotriva PSD dupa ce a crescut pensiile si salariile si au redeschis spitalele închise de Emil Boc.
   Ca au reparat tăcerile de pensii si salarii tăiate de Boc si Basescu PDL=PNL.
   Ca au redus datoria publică și au plătit datoriile la Fmi si BM.

   De ce sa votezi PNL??
   Ce au realizat bun ptr România???

  • Alo? Si vedeti ca incearca de zor sa-si bage coada in relatia PNL-USR, ca asa a fost instruit in catacombele comune cu Kiseleff 6…!

  • PNL a vrut toată puterea, guvernul meu,președintele meu.
   USR nu a avut loc nicăieri în planurile lor.Au fost păcăliți, dusi cu vorba sa treaca timpul.
   Ce relații PNL-USR??? De păcăleală??

  • Curiozitate.

   Voi aveti părinți sau bunici care ar beneficia de creșterea pensiilor cu 40%
   Dacă aveți voi nu sunteti de acord ca ei ca traiasca decent si sa le crească pensiile?

  • Câteva precizari despre banii dvs.

   9.463 de români primeau pensie specială la finele lunii martie 2020, cu 175 mai mulți decât în perioada similară din 2019, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), scrie Agerpres. Ei primesc aproape 114 milioane de de lei, cea mai mare parte de la bugetul de stat, deoarece contribuția lor acoperă doar o mică parte din pensia primită.

   4.018 dintre cei cu pensii speciale sunt foști magistrați, beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor. Ei au cea mai mare pensie medie, respectiv 18.880 lei, din care 17.614 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat (contribuția lor).

   De Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României beneficiau 835 de persoane. Pensia medie era de 5.769 lei, din care 3.308 lei suportaţi de la bugetul de stat.

   În ceea ce priveşte beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 791 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.760 de lei (2.760 lei de la bugetul de stat).

   Potrivit sursei citate, de Legea 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România beneficiau 1.426 de pensionari, iar pensia medie se ridica la 11.349 lei, din care 7.763 lei suportaţi din bugetul de stat.

   Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 604 persoane, media fiind de 8.124 lei, din care 4.170 de lei cota suportată din bugetul de stat.

   De asemenea, de Legea 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor beneficiau 1.789 pensionari, pensia medie fiind de 4.658 lei, din care 2.741 lei suportaţi din bugetul de stat.

  • Ce nu spune G4Media este ca pana la promulgarea legii nu s-a agitat nimeni, nici Președintele, nici BNR, nici Consiliul Fiscal!

  • Votez psd? Ultimul sondaj de opinie PNL 43 procente si dupa redistribuiri 52 de procente PSd 26 de procente in cadere libera , USR 17 procente stationar . Ce zici acum a guvernat mai bine PNL ? ai ramasas singurul de caruta mai p..a

  • VOTEZ PSD !

   Sunt mandru de tovarasul meu de vanatoare, fratele Ciolacu ! E cel mai destept dintre pesedisti, mai ales cei condamnati pentru terorism.

  • VOTEZ PSD

   Sunt mandru de tovarasul meu de vanatoare, fratele Ciolacu ! E cel mai destept dintre pesedisti, mai ales cei condamnati pentru terorism.

  • #votezi-minciunile-psd: PSD e partidul care ne tine in mizerie de 30 ani incoace prin măsurile populiste, luate de niște maimuțe coborate din copac, fără pic de competență , care mareste din pix pensii și salarii, fără bază reală, forțând copiii și nepoții români să intre pe vecie in jugul datoriilor. PSD prosteste asistații și oamenii cu puțini neuroni ca vor curge bani din cer, fără să muncească, le dă iluzia fraierilor ca devin bogati daca se lauda cu banii împrumutați de la banca ( pe care nu i-a câștigat și pt care trebuie să plătească datorii inedite, toata viața).
   Psd e singurul partid care a plătit bani grei unor propagandisti care i-au făcut un „program de guvernare ” frumos colorat pe hârtie, de care s-a ales praful: zeci de spitale, școli și grădinițe, mii de km de autostrăzi și țară scoasă din noroaie ( promisiuni ramase doar pe hartie). PSD e un partid mincinos, format din borfasi, curve și analfabeți cu diplome cumpărate, care tine țara in minciună și sărăcie .
   PSD e ca interlopul care vrajeste și păcălește o fata prin metoda „lover boy”, ii pomite o viață de vis, de printesa care nu face nimic, și apoi o scoate la produs!

 2. Nu pot sa imi imaginez un mediu mai toxic decat facebook
  sa ai acolo Ciolacu, Tariceanu si alti expirati care reiau aceleasi vorbe expirate, aceleasi fearmongering shit.
  Trist popor, prost de cand lumea

 3. @Ciordacule,
  Cică se eliberează Certificate Covid-19, cu fir de siguranță și cu hologramă, cu tot ce trebuie. Nu te bagi?

 4. Colacule, ramane cum am stabilit, hotzu striga hotzii, da?

 5. Ciolacu pare să ne suge-reze că Vasilica V Dăncilă și Dragnea ar trebui să continue ”programul de guvernare” premiat cu MU13PSD

 6. Pai da, dar asta cu pensiile nu s-a produs inca… Iar daca „toate cele 3 mari agenții de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică ZERO încredere în actualul guvern!”, inseamna ca „cele 3 mari agenții de rating” iau in considerare faptul ca „actualul guvern” va urma linia „fostului guvern” de a majora pensiile cu 40% din septembrie. Asadar, avem un fel de continuare a „fostului guvern PSD” prin „actualul guvern PNL”.

 7. #ciolaxativ
  Luati cu incredere! E foarte eficient.
  Iar l-a apucat diareea pe Ciolaxu maricel-cel-purcel.

 8. ” VOTEZ PSD”,,daca ai fi avut o afacere sau ai fi muncit macar o data la privat ,ai fi inteles si tu cum functioneaza economia si sistemul.Cum sa dai bani si pensii dacă nu-i ai???Te imprumuți sa faci investiții,să produci si apoi crești salariile bugetarilor, nu să inchizi gura prostimii sa scapi tu toti hotii de pușcarie si sa bagi tara sub influența rusească! Asa ca lasa gargara cu pensii si salarii marite……si iti doresc sa-ti pierzi locul ala cald de bugetar PSD pe care il aperi cu atata înverșunare si sa vii la privat in stres si salarii mizere!!

  • @ MINCIUNA GOGONATA.
   BANI SUNT DESTUI.
   Doar că ei cheltuiesc banii pe clientela politica,achiziții dubioase.
   Retrocedarile ANRP si PENSIILE SPECIALE, ptr ele sunt bani!!
   Fără numar.

  • @ROMAN,
   Bate-te peste gura, cum sa lucreze la privat, ca doar partidu’ n-a investit atat in propagandisti ca sa si-i istoveasca cot la cot cu fraierii care platesc taxe si impozite..!?

  • Lucrez in privat de 15 ani.
   Simplu angajat.

  • Eu as crește doar pensiile de până la 2000.lei.
   Restul plafonate pana in 2021 septembrie.

  • A fi angajat la o firma de casă a PSD-ului, cu acționariat principal în zona unora ca: Socol, Alexandrescu sau Palada, nu e ca și când ai lucra la privat, @pesedistule, că definiția „Privatului” ar trebui schimbată în dicționare și doar firmele ale căror cifră de afaceri e realizată cu entități care n-au legături cu Statul, in proporție de minim 70%, ar trebui catalogate astfel…
   Cum să fie denumite celelalte firme, probabil te întrebi? Păi, să le numim:”Para-firme”, de la…parandărăt…

  • Votez psd? Ultimul sondaj de opinie PNL 43 procente si dupa redistribuiri 52 de procente PSd 26 de procente in cadere libera , USR 17 procente stationar . Ce zici acum a guvernat mai bine PNL ? ai ramasas singurul de caruta mai p..a

 9. Am marea rugăminte să nu ne mai certăm (noi cu noi) păreriștii. După drama Colectiv și ieșirile repetete în stradă la începutul lui 2017 am obţinut ceva? Noi pulimea copulativă? Am obţinut din trei pa’ mai lungă. Ne fălim că dăm Muie politicienilor. Așa ni se pare nouă. Și dacă nu vreţi să-i răsturnăm prin metoda Ţuţea măcar să forţăm Justiţia să ACŢIONEZE la timp. Ca mâine „iese” Dragnea și procurorii își râd de noi lăsând dosarul Teldrum, dosarul OLAF și toate averile odiosului să le „scape” printre mâini. Acum se fac doi ani de la masacrul din Piaţa Victoriei 2018. Ce a făcut madame Scutea, Procuratura Generală, Procuratura Militară și DIICOT? Au urinat pe mutilaţii bătuţi cu bestialitate atunci. La fel cum cuplul Băsescu-Kovesi a urinat pe morţii din 1989 și cei de la Mineriada Rușinii comandată de Iliescu în 1990-iunie.
  Ce ziceţi? Mai așteptăm și cu astea 30 de ani? Sau, cine știe până la Callendas Grecas?
  Treziţi-vă români! Ne îngroapă comuniștii cu securiștii lor, cu neamul lor neamprost cu tot.

 10. Tovaraşu „Votez PSD”, omule ce a făcut clientela politică a PSD? Dar achizițiile si licitațiile dedicate firmelor de casă ale celor din PSD si contractele directe cu statul? Dar contractele cu valori de achiziție la preturi de 3-5 ori mai mari decât prețurile reale de pe piață? Dar clientela politică a PSD ce a făcut cu contractele de la primării si instituții publice? Dar rudele si cunoștințele PSD angajate la stat că acolo e cel mai bine, cum e? Si cu toți comuniștii care au defilat prin fața noastră de fiecare dată, ăia gen Dragnea, penalii PSD, cum e bă? Vrei să ne mândrim cu Veorica? Că orice om îi este teamă? Cu Ciordache? Cu baronii voștri care au sărăcit si au pus pe butuci județe întregi? Cu atâția miniștri ai sănătății esuati precum balenele pe mal? Cu un sistem de educație modificat de Țşpe ori din care toți am ieșit bezmetici de fiecare dată? De autostrăzile lui tanti Veorica de 20 de km? Dar cu pădurile puse la pământ si vândute de ai voștri. Dar de mediul ăsta plouat, de apele curgătoare mizerabile si de toți retarzii aleși primari în Țşpe orașe si comune care au lâncezit în prostie si nepăsare pentru că nu au nici o pregătire si nimic nu-i recomandă pentru posturile alea în care îsi țin cururile puturoase degeaba, cum e bă? Ne dă Ciolanu lecții si crede că am uitat tot ce a făcut PSD? MOOOOIE LA TOATĂ CIUMA ROȘIE! ASTA E REALITATEA DE AZI!

 11. Dacă presa laudă ce bine a făcut psd și cât rău a făcut pnl în criză atunci ne merităm soarta să conducă psd de acum înainte ca pcr-ul lui ceaușescu o să fie bine

  • Lumea s-a convins repede de PNL.
   PNL=PDL.
   Orban,Boc,Grindă,Anisie ,Vela

  • @Fara penali:
   Pesedache mic si „smecher” ! Cata vreme n-o sa te lase inima sa scrii PNL= PSD respectiv Dragnea, Tudose, Veorica, Vulvuta ot Craiova… nu vei pacali pe nimeni cu porecla ta !

   PS. Nataraule ! :)))

  • @Fara penali :
   Pesedache mic si „smecher” de da in gropi, cata vreme nu o sa scrii „PNL =PSD” si „Dragnea, Ciordache, Vulvuta ot Craiova, Dancila „etc, nu o sa pacalesti pe nimeni cu porecla ta Fara penali !

   PS. Nataraule ! :))

  • @ Nataraule

   PSD=PRO ROMANIA
   PNL=PDL.

  • @Fara penali:
   Acum sa nu mi te dai cumva userist, prostovane !
   PS. Hai pa… Mi-am pierdut prea mult timp cu tine ! 🙂

 12. Unde ziceai că e Dragnea? Bă Miron Cozma cu penalii tăi. Mă cu Iliescu si cu Năstase care-s chill acasă si n-au făcut nimic. Mă cu comunistii toți ai vostrii care ați omorât oamenii la revoluție si i-ați gazat pe 10 august, mă zevzecilor. Mă cu Carmen Dan a ta! Moooie mă la toată CIUMA rosie!

 13. Ciolanu vrea sa fie la guvernare. pai mai , cu tine premier , murim cu totii. Tu ingropi Romania de vie. Chiar nu-ti cunosti limitele? Faci afirmatii poate ptr fraierii dezinformati .

 14. Bai, ai dreacu boșorogii ăștia săraci lipiți, cum dau ei o tara peste cap!!!!

 15. VOTEZ PSD !

  Sunt mandru de tovarasul meu de vanatoare, fratele Ciolacu ! E cel mai destept dintre pesedisti, mai ales dintre cei condamnati pentru terorism.

  • @Omar,
   Damascul e departe, dar dacă apeși „refresh” după „trimite” te vei simți ca teleportat la Nehoiu, lângă buștenii atât de dragi ție și doar dacă Dracu’ își bagă coada n-ai să-ți vezi textul publicat…

 16. Banii din buget ,oricat de multi sau de putini, sunt limitati.
  Daca alegi sa-furi,ce ramane sa-i dai pe avioane,submarine,pensii speciale, si mai stiu eu ce cheltuieli aiurea,normal ca sunt mai putini pentru spitale,medici ,scoli,profesori.
  Si la persoanele de peste 65 de ani chiar nu le mai trebuia Covid pentru ca la nivelul actual al pensiilor , oricum mureau de foame.
  La ce procent din PIB reprezinta pensiile actuale, utimul din UE,si vorbim de procente nu de sume absolute,ca nici nu ne putem compara, o marire cu 40% ,e chiar de bun simt.

 17. Câteva precizări financiare

  Oare ratingul României scade din cauza lor :

  9.463 de români primeau pensie specială la finele lunii martie 2020, cu 175 mai mulți decât în perioada similară din 2019, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), scrie Agerpres. Ei primesc aproape 114 milioane de de lei, cea mai mare parte de la bugetul de stat, deoarece contribuția lor acoperă doar o mică parte din pensia primită.

  4.018 dintre cei cu pensii speciale sunt foști magistrați, beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor. Ei au cea mai mare pensie medie, respectiv 18.880 lei, din care 17.614 lei cota suportată din bugetul de stat, iar diferenţa din bugetul asigurărilor sociale de stat (contribuția lor).

  De Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României beneficiau 835 de persoane. Pensia medie era de 5.769 lei, din care 3.308 lei suportaţi de la bugetul de stat.

  În ceea ce priveşte beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 791 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.760 de lei (2.760 lei de la bugetul de stat).

  Potrivit sursei citate, de Legea 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România beneficiau 1.426 de pensionari, iar pensia medie se ridica la 11.349 lei, din care 7.763 lei suportaţi din bugetul de stat.

  Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 604 persoane, media fiind de 8.124 lei, din care 4.170 de lei cota suportată din bugetul de stat.

  De asemenea, de Legea 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor beneficiau 1.789 pensionari, pensia medie fiind de 4.658 lei, din care 2.741 lei suportaţi din bugetul de stat.

  Deci???

  • Agentiile de rating NU sunt preocupate pe ce fel de Pensii arunca BANII guvernantii Romaniei!
   Aceste Agentii CONSTATA sau Avertizeaza exclusiv pe baza de CIFRE financiare!

   Uite ce a spus S&P in 9 Decembrie 2019 cand la fel ca Moody’s a revizuit perspectiva Romaniei de la stabila la negativa, in acelasi timp a mentinut ratingul de credit suveran in moneda straina si pe termen scurt la „BBB- / A-3”:
   „S&P avertizeaza ca majorarea pensiilor si salariilor va duce la cresterea deficitului de cont curent al Romaniei.
   „Cheltuielile majore ale Guvernului ANTERIOR au fortat acutualul executiv sa isi revizuiasca obiectivele fiscale pentru 2019 si 2020, pe fondul unei economii care isi incetineste cresterea. Majorarea planificata a pensiilor si salariilor va duce la cresterea deficitului de cont curent al Romaniei pana in 2020″, mai precizeaza Comunicatul S&P.

   Standard & Poor’s mai precizeaza ca revizuirea perspectivei reflecta riscuri din ce in ce mai mari pentru stabilitatea economica si fiscala a Romaniei.

   Totodata, agentia avertizeaza ca ar putea sa scada ratingul Romaniei in urmatoarele 24 de luni daca:

   – Dezechilibrele fiscale si externe continua sa se deterioreze si persista mai mult decat ne asteptam, cu absenta consolidarii fiscale rezultand datorii publice si externe mai mari decat am prevazut
   – Lipsa sincronizarii politicilor economice duce la o supraextensie a salariilor reale si la o volatilitate crescuta a cursului de schimb, cu potentiale repercusiuni asupra bilanturilor din secorul public si cel privat.

   In schimb, spune S&P, ar putea revizui perspectiva Romaniei la stabila daca observa ca guvernul reuseste sa stabilizeze finantele publice si pozitia externa a Romaniei.

   De ce ne-a scazut, mai exact, S&P ratingul la negativ, cum detaliaza S&P in Comunicat:

   – Proiectiile pentru deficitul bugetar in 2019 si 2020 au fost majorate la 4,3%, respectiv 3,5% din PIB, de la 2,8% si 3,0%, ceea ce arata o abatere majora de la tintele initiale. Aceste revizuiri ale deficitului reflecta decizia noului guvern de a restabilii facturile restante si de a-si revizui asteptarile privind cresterea veniturilor.

   – Totusi, CONSIDERAM ca exista motive de a pune sub semnul intrebarii realismul obiectivelor bugetare revizuite in perioada 2020-2022. In primul rand, intelegem ca guvernul intentioneaza sa mentina majorarea pensiilor prevazuta in Legea pensiilor adoptata in iulie 2019, ceea ce duce la o crestere a PIB, doar pentru majorarea pensiilor in 2020-2022, de 3%.

   – In al doilea rand, in opinia noastra, orice plan de compensare a masurilor bugetare este complicat de urmatorul ciclu electoral. Avand in vedere ca deficitul public general va depasi, probabil, 3% din PIB, este posibil ca Romania sa nu poata evita intrarea in procedura de deficit excesiv, lucru care s-a mai intamplat in perioada 2009-2013.

   – In al treilea rand, o incetinire economica ar avea o pondere mare asupra veniturilor guvernamentale, ceea ce va conduce catre alte presiuni bugetare. In scenariul nostru macroeconomic, presupunem ca Romania va inregistra o crestere economica aproape de 3% pana in 2022.”

   Cifre, Avertismente si Scaderi de Rating!
   Ciolacu intelege, dar merg minciunile la votantii creduli si neinformati ai PSD, FIX cum au mers de 30 de ANI!!

 18. La fiecare” ieșire ” de gen asta al pzd-istilor nu pot spune decat : Doamneeee, bine c-am scapat de ei .
  Jigodiile emana prostie , manipulare , aroganță , tupeu (vezi cazu hoatei de la Sănătate) si multa multa nesimțite…..
  Mai un efort la următoarele alegeri din partea noastră , sa trimitem la hazna toata zoaia asta numita pzd alde pro udmr

  • Conform propriului sondaj in parlament mai intra doar trei partide USR – PSD- PNL si tendinta se accentueaza . USR si PSD sunt invizibili in spatiul public, nu fac nici macar o actiune de colectare de fonduri in aceste vremuri de criza . Daca participarea la vot este mare atunci vom vedea dupa redistribuiri doar un PNL cu 55 % un USR cu 22%% si un PSd cu 23 % dupa redistribuiri .

 19. guvernele PSD nu au marit pensiile ci au luat din banii si drepturile pensionarilor

  guvernele PSD au inselat pensionarii cu 800 milioane Euro in 2018 si 2019

  guvernele PSD au anulat cresterea pensiilor cu inflatia la inceput de an, la care aveau dreptul pensionarii, si doar au promis majorari viitoare, dar nu au dat bani atunci cand se aflau la guvernare

  guvernele PSD au inselat miile de pensionari care au decedat in anii 2018 si 2019 si carora nimeni nu le mai da banii furati de guvernele PSD inapoi

 20. guvernele PSD nu au marit pensiile, ci au luat din banii si drepturile pensionarilor

  guvernele PSD au inselat pensionarii cu 800 milioane Euro in 2018 si 2019

  guvernele PSD au anulat cresterea pensiilor cu inflatia la inceput de an, la care aveau dreptul pensionarii, si doar au promis majorari viitoare, dar nu au dat bani atunci cand se aflau la guvernare

  guvernele PSD au inselat miile de pensionari care au decedat in anii 2018 si 2019 si carora nimeni nu le mai da banii furati de guvernele PSD inapoi

 21. Bravo, Ciolacule!
  PNLeilor, bine va face escrocul PSDist, tractoristul Ciolacu, NU ati fost in stare sa faceti acele Audituri care sa arate exact Situatia Finantelor publice la momentul preluarii guvernarii!
  Acum, ia iesiti cu Cifrele acelui moment, DACA le aveti, DACA ati facut o Centralizare, o Predare-Primire, unde sa scrie NEGRU pe ALB cum aratau Finantele Romaniei la momentul preluariii guvernarii!
  Bine va face tractoristul analfabet Ciolacu, deseara la Antena 3 si RTV slugile PSDiste, vuvuzelele Mihai Gadea si Victor Ciutacu vor propaga aceste minciuni si manipulari ordinare, iar votantii NEinformati si creduli(oho, cat sunt!) le vor crede!
  Am mai spus: ati pus pe tava PSDeilor viitoarele alegeri!

  Decembrie 2019: Agentia de rating S&P a scazut ratingul Romaniei.
  „Miercuri, 11 Decembrie 2019: „S&P a revizuit perspectiva Romaniei la NEGATIVA. Critici foarte dure si numeroase avertismente.
  „S&P Global Ratings si-a revizuit perspectiva asupra Romaniei la negativa, de la stabila. In acelasi timp, am MENTINUT ratingul de credit suveran in moneda straina si pe termen scurt la „BBB- / A-3”, se arata in Comunicatul Agentiei.
  „Cheltuielile majore ale Guvernului ANTERIOR au FORTAT actualul Guvern sa isi revizuiasca obiectivele fiscale pentru 2019 si 2020, pe fondul unei economii care isi incetineste cresterea. Majorarea PLANIFICATA a pensiilor si salariilor VA DUCE duce la cresterea deficitului de cont curent al Romaniei pana in 2020”, mai precizeaza Comunicatul S&P.
  Consecintele acestei decizii sunt imprumuturi mai scumpe pentru tara.
  Totodata, S&P avertizeaza ca MAJORAREA PENSIILOR si a Salariilor VA duce la Cresterea deficitului de cont curent al Romaniei.(Legea pensiilor care prevede Cresterea cu 40% a Punctului de pensie din 1 Septembrie 2020!).
  Standard & Poor’s mai precizeaza ca revizuirea perspectivei reflecta riscuri din ce in ce mai mari pentru stabilitatea economica si fiscala a Romaniei.
  Totodata, S&P Avertizeaza ca ar putea sa scada ratingul Romaniei in urmatoarele 24 de luni daca:
  – Dezechilibrele fiscale si externe continua sa se deterioreze si persista mai mult decat ne asteptam, cu absenta consolidarii fiscale rezultand datorii publice si externe mai mari decat am prevazut
  – Lipsa sincronizarii politicilor economice duce la o supraextensie a salariilor reale si la o volatilitate crescuta a cursului de schimb, cu potentiale repercusiuni asupra bilanturilor din secorul public si cel privat.
  S&P mai spune ca deficitul Romaniei se extinde foarte rapid, iar principalula cauza o reprezinta Veniturile fiscale mai slabe decat se estima.
  „Consideram ca presiunile asupra bugetului Romaniei vor persista pana in 2022. Structura bugetului arata ca dezechilibrele sunt semnificative, cheltuielile cu salariile si pensiile fiind acum mult peste 80% din veniturile fiscale”, mai arata S&P.
  Standard & Poor’s avertizeaza ca daca NU se vor lua masuri cu privire la Cresterile de PENSII, Deficitul bugetar va ajunge la 6% din PIB in 2022, ponderea datoriei publice in PIB va creste, ceea ce va duce la o crestere a cheltuielilor cu dobanzile.
  In schimb, spune S&P, ar putea revizui perspectiva Romaniei la stabila daca observa ca guvernul reuseste sa stabilizeze finantele publice si pozitia externa a Romaniei.”

  Ciolacule, sictir, tractoristule, javra ordinara!!
  NU suntem toti Romanii ca votantii vostri analfabeti si usor de prostit cu minciuni si manipulari ordinare!

 22. Luati si cititi din Adevarul’ si Hotnews : ”Pensiile speciale ajung în medie la 19.000 de lei pentru peste 4.000 de români / Câți beneficiari ai pensiilor speciale sunt în România”.
  Vehiculati niste cifre aiurea sa nu cumva sa mareasca astia pensiile ca atunci degeaba s-au chinuit niste baieti sa dea jos guvernul PSD si sa faca alegeri anticipate.
  Precum am mai zis bugetul este limitat si nu poti sa platesti niste pensii cat de cat decente si sa dai miliarde de euro pe arme si pe pensii speciale.
  Mai bine sa moara niste batrani de foame,decat doamne fereste, sa scada pensia vreunui procuror sub 200 milioane!

 23. Indivizii ăștia nu inteleg ca minciuna are picioare scurte, ca exista suficiente documente ( inclusiv pe net) care să demonstreze, pas cu pas, cum s-a ajuns aici ( de la ordonanta 114 , măririle fara susținere a cheltuielilor bugetare- măriri de pensii și salarii din pix, cum au făcut grecii, etc..)
  Ei nu inteleg ca oricine poate cere acestor agentii să spună de ce s-a ajuns aici..sper sa vina cineva cu toate aceste detalii, să vadă lumea cum a dus psd economia tarii spre prăpastie!
  Sa inteleaga psd ca daca tacea, filozof rămânea..ca minciunile in ziua de azi, cand toata lumea are acces la net ( inclusiv asistații…) li se pot întoarce in fata ca un bumerang

  • Cine, pesediștii să nu înțeleagă? Înțeleg foarte bine, doar că la fel de bine înțeleg că doar strigând „hoții !” pot semăna suficientă confuzie, cât să spere că nu chiar toată lumea își va da seama în timp util cine sunt vinovații pentru cei 30 de ani de hoție cum n-a mai fost vreodată, nici măcar în vremurile de dinainte de Țepeș-vodă…

 24. Am uitat ceva: cea mai tare mizerie de care e capabil oricare PSDist, uite ce scrie Ciolacu mai sus:
  „Consiliul Fiscal vorbește despre o cădere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agentiile de rating estimează o explozie a datoriei în PIB la peste 43%.”

  Va puteti imagina ca a ajuns liderul PSD sa citeze ceea ce spune Consiliul Fiscal?!
  Cautati in ultimii 3 ANI si gasiti cum il jigneau Olguta PRMista si incarceratul Dragnea pe Ionut Dumitrui, fost sef al Consiliului Fiscal, cand spunea FIX acelasi lucru depsre noua Lege a Pensiilor, despre pomenile PSDiste care au adus Bugetul Romaniei si Deficitul Bugetar si Deficitele gemene si Imprumuturile aproape zilnice pe culmi periculoase pentru Tara, aproape pe urmele Greciei!
  La fel, de fiecare data cand Fitch sau Moody’s sau S&P scadeau Ratingurile Romaniei, PSDeiii taceau chicitc, uite cum au tacut(UNDE erai Ciolacule in Decembrie 2019?!!) in Decembrie 2019 cand S&P a SCAZUT Perspectiva Romaniei de la Stabila la Negativa, MOTIVAND in termeni clari ca „Cheltuielile majore ale Guvernului ANTERIOR au FORTAT actualul Guvern sa isi revizuiasca obiectivele fiscale pentru 2019 si 2020, pe fondul unei economii care isi incetineste cresterea. Majorarea PLANIFICATA a pensiilor si salariilor VA DUCE duce la cresterea deficitului de cont curent al Romaniei pana in 2020”, mai precizeaza Comunicatul S&P. Consecintele acestei decizii sunt imprumuturi mai scumpe pentru tara.
  Totodata, S&P avertizeaza ca MAJORAREA PENSIILOR si a Salariilor VA duce la Cresterea deficitului de cont curent al Romaniei.(Legea pensiilor care prevede Cresterea cu 40% a Punctului de pensie din 1 Septembrie 2020!).
  Evident, Ciolacu tacea in Decembrie 2019 cand S&P Scadea ratingul Romaniei, acum a prins glas tractoristul Ciolacu, oricum votantii analfabeti ai PSD nu au astfel de informatiI!
  Sictir, javra ordinara!