G4Media.ro

Ciolacu: Sperăm ca în următoarele două zile să finalizăm negocierile pentru aderarea…

Foto: Omer Messinger / AFP

Ciolacu: Sperăm ca în următoarele două zile să finalizăm negocierile pentru aderarea la spațiul Schengen, pe aerian și naval / Anul viitor să terminăm negocierile pentru aderarea pe terestru

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că speră ca în următoarele două zile să fie finalizate negocierile pentru aderarea la spațiul Schengen, pe aerian și naval, iar anul viitor să se termine negocierile pentru aderarea pe terestru.

„Pentru anul acesta sperăm să finalizăm în următoarele 2 zile negocierile pentru aderarea la spațiul schengen, în primul pas aerian și naval. (…) Să ne pregătim pentru anul viitor când de asemenea sper să terminăm negocierile pentru aderarea la spațiul Schengen de această dată terestru”, a declarat Marcel Ciolacu.

Context. Negocierea pe Schengen rămâne complicată, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis de la Bruxelles, după o întâlnire informală cu lideri europeni.

Întrebat dacă rămâne viabil optimismul premierului Ciolacu care spunea că putem intra în spațiul Schengen cu căile aeriene încă din martie, președintele a răspuns: „Mai e mult de negociat”.

De asemenea, Iohannis a precizat că nu exclude un consiliu extraordinar nul acesta, „negocierile merg mai departe, toată lumea este foarte implicată, și sigur, dacă dintr-o dată, se arată o soluție, ea poate fi pusă în termeni formali, dar mai avem de lucru”.

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a anunțat luni în premieră că Viena e dispusă să relaxeze veto-ul austriac la Schengen în cazul României și Bulgariei, astfel încât cele două țări să intre mai întâi cu aeroporturile.

În schimbul unei relaxări a „Air Schengen” , adică a intrării libere prin intermediul transportului aerian, Karner solicită o protecție mai strictă a frontierelor externe și terestre, precum și readmisia solicitanților de azil care vin în Austria prin România și Bulgaria.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Slugi la strainezi, gata sa calce in picioare demnitatea romanilor si sa hotarasca ei unde sa se mute oameni si asa fugiti din calea razb.oului pentru niste firimituri aruncate de la masa austriacului.

  • Nu cred ca sunt slugi, ci ca au negociat in numele României interesul personal al domnului Iohannis, respectiv susținerea Austriei pentru ca domnia-sa sa ocupa o funcție internațională.

 2. Odată acceptată firmitura cu air schengen, se va considera ca am primit destul. vă dau scris că nici in 10 ani nu vom intra pe rutier.

 3. Ce negocieri bă? Trebuia sa fim in Schengen de 15 ani

 4. „Alo, breten Marsel? Mei, cu faună cinegetică când se intru in Schengen? Că așa dor incearcă la mine după vremuri bune, când vânează impreună in bădure la Nehoiu de Buzău !
  PS. Apropo: aud veste legat de Certificat de Revoluționar. Cică multă semnătură e fals, pesemne nea Bebe Ivanovici o dăduse pe ulei la sfârșit de anul ’90…
  Aleikum Salaam!”

 5. Bulgaria o sa zica NU, NOROC CU BULGARIA!!! MAXIM!!! Se poate vota de astazi in felul asta, intram in martie aerian si naval si AUTOMAT in luna sa zicem AUGUST si terestru, altfel NU!!!!

 6. Vize americane luam, in Schengen intram, salarii ca afara vom avea, economia bubuie, inflatia nu mai exista.
  Numai frica ca scapa controlul justitie poate face pe cineva sa faca atatea promisiuni neacoperite. Gandesti ca e fratele geaman al lui Dragnea.

 7. Pariu cu noi că dacă Codruţa ar spune că vrea să se implice pentru un anumit partid care ştim că vă place în următoarea guvernare pentru reconstruirea justiţie ăştia şi luna de pe cer v-ar promite-o. V-ar tripla pensiile. V-ar face vize şi pentru marte măi. Salariile le veţi avea de milioane(asta sigur se va întâmpla dar nu cum credeţi voi). Va bubui economia de şi japonezii cu SUA la un loc se va uita cu pizmă la noi. S-ar pune în genuchi şi s-ar jura că sunt mai cinstiţi ca Isus, de fapt v-ar spune că îl face şef de partid pe Isus la PSD.
  Gata măi cu gluma hai să ne întoarcem la realitate că aţi început sa visaţi prea frumos.😁

 8. Vreţi să râdeţi cu noi că de ăştia ne-am cam plictisit să tot râdem?
  Este unul pe pagina lui gigi care îşi spune „Omu cel bun” şi cred că nu s-au prins toţi(cel puţin ăia care am fost blocaţi constant) că este omul lui secu că astfel şi el ar fi fost blocat de mult.
  Dar staţi că doar acuma este timpul să râdeţi: din ăştia este plin pe paginile tuturor şi vă mai miraţi că nu se dau de gol ce urmăresc şi ce metode vor să folosească şi cât de penibili sunt cu astfel de mascarade.

  Poate nu ştiţi că psihologia inversă funcţionează doar atuncea când nu se ştie cine o foloseşte şi care este scopul ei că astfel ajungeţi să v-o luaţi voi psihologic invers de vă miraţi dupaia de ce ies alegerile anapoda.

 9. Morala: nu o să le spunem că aşa se dau de gol care sunt paginile controlate de ei şi care evident că toţi vor întoarce armele la alegeri(exact ca metoda preferată al lui CTP, prima dată vă câştigă încrederea şi vă dă o bombonică apoi v-o trage) împotriva adevăratului lor duşman politic care nu credem că mai trebuie să vă spunem care este şi ne ferim să o facem că nu vrem să vă vedem fugind după trotinete că aveţi apucături tot mai stranii în ultima perioadă.

  Acuma evident urmează şi un banc: după ce le-am spus că îşi vor pierde timpul degeaba cu vechile lor strategii să vedeţi că vor schimba strategia şi îi vor lăuda pe ăia care le sunt duşmani ca să credeţi că ăilalţi sunt prietenii lor, daaa. Sunt în stare că strategiile lor devin tot mai stranii.😁

 10. Mor;ala: nu o să le spunem că aşa se dau de gol care sunt paginile controlate de ei şi care evident că toţi vor întoarce armele la alegeri(exact ca metoda preferată al lui CTP, prima dată vă câştigă încrederea şi vă dă o bombonică apoi v-o trage) împotriva adevăratului lor duşman politic care nu credem că mai trebuie să vă spunem care este şi ne ferim să o facem că nu vrem să vă vedem fugind după trotinete că aveţi apucături tot mai stranii în ultima perioadă.

  Acuma evident urmează şi un banc: după ce le-am spus că îşi vor pierde timpul degeaba cu vechile lor strategii să vedeţi că vor schimba strategia şi îi vor lăuda pe ăia care le sunt duşmani ca să credeţi că ăilalţi sunt prietenii lor, daaa. Sunt în stare că strategiile lor devin tot mai stranii.😁

 11. Ati ras mai?😏

 12. Ce-i aiureala asta?!

  Problemă reală este la frontierele terestre Schengen, unde așteaptă uneori zeci de ore transportatorii rutieri, nu faptul ca arat pașaportul pe aeroport!

  Ciolacul își bate joc de români și negociază susținerea lui Iohannis într-o funcție internațională în detrimentul interesului național.

  • La plecare tot trebuie sa te prezinti cu cca 2 ore inainte, deci la plecari nu ai nimic de castigat. La sosire ai sansa sa castigi 20-30 min. dar daca s-ar dota si ai nostrii cu e-porti s-ar reduce la maxim 5 minute deci iar nu se catiga mare lucru. In ceea ce priveste traficul aerian de marfa, este atat de nesemnificativ comparativ cu cel rutier si feroviar incat nu prea conteaza deci nici aici nu-i marecastig. Prin urmare fara o data clara de aderare si terestru este praf in ochii electoratului