G4Media.ro

Ciolacu, felicitat de ziua lui de austriacul Nehammer printr-o scrisoare: Consider că…

sursa foto: Colaj G4Media

Ciolacu, felicitat de ziua lui de austriacul Nehammer printr-o scrisoare: Consider că e o „dezghețare” a relațiilor cu Austria

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, i-ar fi transmis o scrisoare premierului Marcel Ciolacu, de ziua sa, un gest pe care prim-ministrul de la București îl consideră o “dezghețare” a relațiilor. Premierul Ciolacu i-a mulțumit politicianului austriac pentru gest, relatează digi24.ro.

Scrisoarea cancelarului austriac vine într-un moment în care România încearcă să convingă Austria să renunțe la vetoul pe Schengen. Surse guvernamentale susțin că este un “joc de șah” care depinde într-o mare măsură de renunțarea Olandei la refuzul de a accepta în Schengen Bulgaria.

O delegație olandeză a fost recent în țara vecină pentru a vedea progresele înregistrate de Bulgaria. Semnalele ar fi pozitive, spun oficialii de la București, care se așteaptă ca Olanda să nu se mai opună aderării Bulgariei. „Atunci e șah la Austria”, spun sursele citate.

O decizie privind aderarea celor două țări la Schengen ar putea fi luată într-un Consiliu JAI extraordinar, la finalul lunii decembrie, după ce România a cerut retragerea de pe ordinea de zi a subiectului la Consiliul JAI din 4-5 decembrie. Accesul în spațiul Schengen ar urma să se facă treptat, prima dată aerian, din luna martie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Doua personaje 🤮🤮🤮 ;
  Alte două ciucă și Iohannis 🤮🤮🤮 ;
  Și alte două,haurul simion și solsoaca 🤮🤮🤮
  A tunat si i-a adunat !😷

 2. Păi sigur că îl felicită că după ce ajung cu AUR la putere nu va mai fi nevoie să îi refuze cu Schengen că nu vor mai vrea ei să intre în Schengen. Este atât de evident cum stă toată povestea şi cum se leagă toate între ei şi ele încât chair gestul lui Nehammer dovedeşte că exact aşa stau lucrurile.

 3. Covrigarul de Ciolacu, vinde povestioare românilor tâmpiți…..barbiereste-te covrigare!!!

 4. Asta este o stupizenie de felul celei manifestate în conferința de presă în care în mod inept domnul Predoiu a lăudat minunata colaborare cu Austria! „România și Austria sunt țări prietene, cu interese economice comune „.

  Austria folosește fiecare prilej pentru a-și bate joc de România, inclusiv de Ziua Națională, atunci când vorbește despre o „dezghețare”, în contextul în care relațiile dintre țările noastre nu au absolut niciun motiv să se îmbunătățească. Iar asta exclusiv din cauza Austriei!

 5. Hai ca Austria! Cine nu a primit oare o scrisoare?

  • Nu vreau ca Austria ,și nu mă refer la nivelul de trai, ci la nivelul moral.

   Să nu uităm că scoaterea de pe ordinea de zi a reuniunii JAI a aderării României nu a fost făcută de către nem .ernicii austrieci, ci de către cei români.