G4Media.ro

Ciolacu: E momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să…

Foto: InquamPhotos / George Călin

Ciolacu: E momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să începem dialogul cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat marți că ”e momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să începem dialogul cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri”.

El a cerut din nou impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum și suprataxarea proprietăților de lux și a marilor averi.

Reacția șefului PSD vine după ce PNL i-a cerut într-un comunicat de presă ministrului Adrian Câciu să prezinte propunerile fiscale pentru scăderea prețului la carburanți.

Postarea integrală a lui Ciolacu:

Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariații cu venituri mici, iar cei care câștigă mult se îmbogățesc și mai tare – chiar pe timp de criză! – trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave!
De aceea, am propus #deduceri pentru angajații cu salariul minim, dar și impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum și taxarea corectă a proprietăților de lux și a marilor averi.
Este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să intervină pentru a echilibra situația. Asta se întâmplă deja, în această perioadă, și în țări puternice, precum Germania, Franța sau Spania. Avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejați în fața creșterii prețurilor și pentru sute de mii de companii mici și mijlocii. Sunt firme românești care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsur[ pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi să reziste acestor șocuri!
Cred că este momentul ca liderii politici să finalizeze propunerile cu care să începem #dialogul cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri. Știu că mediul privat este motorul economic al oricărei țări, dar, mai presus de orice, cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluțiile care să ofere României #echitate și #solidaritate socială.
În momentele grele din istoria ultimilor ani, PSD a fost partidul care a schimbat în bine soarta țării. Aderarea la NATO și UE sau scoaterea țării din criza din 2009-2011 sunt realizări ale guvernelor social-democrate. Pe care nu le poate contesta nimeni! Și sunt convins că, și acum, în aceste momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forță care va asigura României o #creștere economică. O creștere din care să profite majoritatea cetățenilor săi, nu doar cei privilegiați!

Foto: InquamPhotos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. E….timpul sa plecati acasa!

  • sa-l anunte cineva pe Ciolacu ca PSD e la guvernare si ca PSD si PNl au majoritatea in Parlament si Presedintele tarii. Pare ca e in opozitie

 2. E MOMENTUL SA MERGI SA-L PLIMBI CU BARCA PE dragnetti.

 3. După ce PSD-ul a venit la guvernare sa salveze țară, voi vreți sa plece ??? Păi dacă pleca PSD-ul de la guvernare tara se duce de râpă, voi sa le mulțumiți.

 4. Nu va crede nimeni!!!! Dupa ce a-ti marit pensiile speciale si a-ti angajat o groaza de bugetari ca sa-i raplatiti, acum o dati cu stransul curelei? Pe bune?

  • SI INCA N-AU INCEPUT. DE EXEMPLU IN justitie ANUL A INCEPUT CU MARIRI SUBSTANTIALE DE VENITURI SI SE VA TERMINA CU O STRASNICA DUBLARE A LOR.

 5. „Alo, breten Marsel? Mei, ce însemn in românește „bartener social”? Are legătur cu vânător din bădure de la Nehoiu de Buzău sau cu bescar de știucă pe Belina de Teleorman?”

 6. „Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariații cu venituri mici, iar cei care câștigă mult se îmbogățesc și mai tare…………………….de aceea vrem să găsim justa măsuri pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi să reziste acestor șocuri!”….
  Nu ar fi mai normal ca in loc sa se creeze un „fals conflict” intre cei cu” venituri mici si cei cu venituri mari (puternici)” sa intre in schema si Guvernul si sa incerce sa faca mai mult oferind celor cu venituri mici mai multe oportunitati sa castige mai mult ca sa ii ajunga pe cei „puternici”? sau NU POATE si atunci incearca sa ia de la unii sa dea la altii, „sa mute ochii” celor cu venituri mici de la Guvern la aia „puternici”? Interesant mod de guvernare…cum zice rumanul cateodata „scriitorul prost da vina pe pana”

 7. Marcelus după finalizarea proiectelor politice în urma discuțiilor presimt că la toți partenerii de dialog o să le oferiți o ” știucă” dar nu de Belina.

 8. Nu știu de ce nu-l cred”😂

 9. Corect, protejați sclavii, altfel nu mai are cine sa vă lucreze plantațiile pe salarii mizerabile ca voi.

 10. Da maica e bine așa , să fure ei că sunt flamanzi saracii da sa ne mai dea și nouă la pensie!!!Da , da