G4Media.ro

Ciolacu: Concediile medicale sunt un venit. Pentru cei cu boli cronice, cei…

Photo 90790743 © Rido | Dreamstime.com

Ciolacu: Concediile medicale sunt un venit. Pentru cei cu boli cronice, cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine / O să facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că concediile medicale sunt un venit şi nu este vorba despre o supraimpozitare, iar pentru cei cu boli cronice, bolnavii de cancer, pentru tinerele mame, este total de acord să se elimine. Şeful Executivului a afirmat că va discuta cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, şi vor trece ordonanţa foarte rapid, speră că săptămâna aceasta, transmite News.ro.

”În primul rând, eu, Guvern, nu pot să vin cu ceva pentru că este un act normativ, o ordonanţă, care este în Parlament, aş încălca o decizie a CCR. Sunt ferm convins, colegii de la Parlament vor lua o decizie”, a spus premierul Marcel Ciolacu, întrebat la sediul partidului despre Ordonanţa care supraimpozitează concediile medicale, blocată la Camera Deputaţilor, în comisie.

Şeful Executivului a precizat că ”nu înţelege care este supraimpozitarea”, arătând că cei 10% sunt ceea ce plătim cu toţii la asigurările sociale de sănătate.

”Concediile medicale sunt un venit. Până acum, ce am spus foarte clar, că pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame, sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu domnul Simonis şi o să facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta”, a completat Ciolacu.

USR a organizat, luni, un protest la uşa ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, pe care îl acuză că de proape 100 de zile bagă mâna în buzunarul românilor prin „taxa pe boală”.    

Potrivit USR, Guvernul Ciolacu a încasat până acum 30 de milioane de euro de pe urma acestei taxe şi va mai încasa 10 milioane de euro în luna aprilie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Multumim covrigare ca ne scapi si de taxele astea aberante introduse tot de voi.

 2. Ciolacule sunt de acord cu ce ai zis,dar Măicuța Domnului să-ți dea și ție o boală pentru care să nu platești contribuția,parcă era și o zodie.

  • Dl Ciolacu gandeste bine . Concediile medicale sunt un venit .
   Doar ca unele boli , in brimul rand cancer, tbc, cele maligne , trebuiesc scutite .
   Dar scutirile ar trebui sa fie si pentru pensionarii cu aceleasi boli .
   Iar cele maligne si tbc ul, ar trebui scutite si pentru impozitul de 10 % pt pensiile peste 2000 leintru pensionarii contributivi .
   Dar cea ce ar trebui sa l framante pe dl premier Ciolacu, este si nr f mare de pensionari medicali, de la varste tinere, majoritatea pt boli inchipuite si care lucreaza la negru .
   Este un numar enorm .

 3. Cum vi se pare o operație de protezare a genunchiului? Fraudez bugetul statului prin concediul medical? Credeti ca poti merge la lucru in aceste conditii? E normal sa divizați societatea românească? Respect pentru bolnavii oncologici și mame, dar în aceasta Romanie mai exista și alte categorii de cetățeni cu aceleași drepturi ce ar trebui sa fie egale. Sunt tot mai dezamăgită de acest sistem!

 4. Mânca-v-ar beteșugul Marcele.

 5. Dar persoanelor cărora li se efectuează operații chirurgicale de urgență și ulterior trebuie să se recupereze după operație este normal să li se suprataxeze concediul? Nu este vina lor că au ajuns în această situație.