G4Media.ro

Ciolacu, atacuri la Austria: Da, e adevărat că banii plătiți Rusiei de…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Ciolacu, atacuri la Austria: Da, e adevărat că banii plătiți Rusiei de Austria pentru gaze sunt pătați cu sânge / Ar fi corect să interzicem vânzarea de gaz rusesc către statele UE

Premierul Marcel Ciolacu a lansat vineri atacuri dure la adresa Austriei într-un interviu pentru ziarul Der Standard. El a anunțat că România va da în judecată Austria pentru veto-ul pe Schengen și a spus că e adevărat ce a spus oficialul UE Martin Selmayr despre ”banii pătați de sânge pe care Austria în plătește Rusiei pentru fiecare factură pentru gazele rusești”.

Mai mult, Ciolacu a spus că UE ar trebui să interzică complet importul de gaze din Rusia, în condițiile în care Austria – o țară care își menține nestingherită legăturile economice cu Rusia – importă 55% din gazele naturale exact din Rusia.

Fragmentul de interviu în care Marcel Ciolacu critică Austria pentru dependența de Rusia:

STANDARD: OMV Petrom începe explorarea gazelor Neptun Deep în Marea Neagră. Ce așteptări aveți de la aceasta? Austria încă primește 55% din gazele sale din Rusia.

Ciolacu: Anumite state au cerut excepții în ceea ce privește cumpărarea de gaze rusești. Pot să înțeleg acest lucru din punct de vedere economic, dar din punctul meu de vedere este o greșeală. România și-a învățat lecția demult și, prin urmare, este independentă de gazul rusesc. Și Republica Moldova este de o săptămână independentă de gazul rusesc. Așadar, există întotdeauna soluții, chiar și pentru probleme economice dificile. De aceea, cred că ar fi corect să interzicem vânzarea de gaz rusesc sau de bunuri rusești către UE și statele democratice.

STANDARD: Să o interzicem complet, astfel încât niciun stat UE să nu mai poată cumpăra gaz rusesc?

Ciolacu: Da, complet interzis! Pentru că este o diferență foarte mare între ceea ce pierdem noi, adică un pic de confort, și ceea ce se întâmplă în Ucraina. Trebuie să țineți cont și de ceea ce s-ar întâmpla de fapt dacă ar câștiga Federația Rusă. Nu s-ar crea astfel o oportunitate pentru oameni ca Putin să se înmulțească în alte țări din Europa? Cred că UE se pregătește pentru o independență completă față de gazul rusesc, deși prețurile la gaz vor fi mai mari pentru o vreme.

STANDARD: Șeful reprezentanței UE în Austria, Martin Selmayr, a vorbit recent despre „banii pătați de sânge” care vor fi trimiși dictatorului Putin cu fiecare factură de gaz din Austria, pentru ca acesta să poată duce războiul împotriva Ucrainei.

Ciolacu: Ceea ce spune domnul Selmayr este adevărat. Nu putem compara faptul că au crescut prețurile în UE sau că nu mai putem pleca în vacanță la fel de des cu ceea ce se întâmplă acum în Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Nu mai comenta, Ciolacule! Ai puterea, aşa că taci si fă ce trebuie făcut! Doar voi, prin stămoşul vostru, numit FSN, ați târât România in noroiul in care se află acum!

 2. Ciolacele, șeful conglomeratului rusofil PSD-PNL-UDMR-AUR, se face că face, doar vorbind, nefăcând nimic bun, că văd că se mișcă rapid în privința triplării taxelor la micile firme cu capital românesc!
  Gargară și nimic concret bun! Așa cum îi șade bine unui antiromân!😏

 3. În discursul politic sunt cazuri în care și cu partea ”adversă” poți fi de acord. ”Axa răului” actual, format din psd-pnl ( + fosta udmr, + colaborarea din umbră a aur ) de data aceasta are o poziție francă, fără echivoc și mia ales publică. Să ținem cont că interviul a fost publicat într-un cotidian austriac și nu de o foaie dubioasă de la noi, în care și ora exactă este îndoielică.. De data asta, putem fi de acord cu Ciolacu, fără să-i iertăm mizeria ”economiei patriotice” și măsurilor fiscale care vor urma. Măsuri ”fiscale” care nu se axează pe creșterea procentului de colectare a taxelor și reducerea evaziunii fiscale, în schimb, chiar cei din economia reală, cei ce fac PIB-ul României sunt puși să intrețină un aparat uriaș, scump și ineficient.

 4. Daca am sa-l vad pe Ciolacu ca isi sufleca manecile si incepe sa de-a de pamant cu toti hotii si toti m.afio.tii din psd si chiar din pnl, sunt dispus sa-l sustin pana in panzele albe. Parol! Pana atunci, nu e decat ga.rgara. electorala.

  • Chestia e că, la nivel de declarații, a scăpat niște păsărele referitoare la pensii speciale și sporuri din sectorul bugetar ( 50 feluri de sporuri !! ) care ne dau măsura dezmățului din sistem. Evident că este altă poveste, cât te țin brăcinarii și cât de hotărât ești să cureți grajdul lui Augias.

 5. ahahah cum sa se lupte ciolacu cu mafiotii cand el e acum cel mai mare mafiot? 😀 schimba-ti numele ca nu intelegi mai nimic

 6. Păi cum sunt pătați de sânge, că banii pe care-i da Rusiei sunt încasați din Românica!

 7. Doi demagogi, doi pămppălăi corupti. Pentru stabilitate, nu-i așa, nu vrea joiannis? N-a spus nici un motiv.