G4Media.ro

Ciocniri violente în nordul Kosovo, soldate cu rănirea unor civili sârbi și…

Sursa foto: Facebook/ Kosovo Force - KFOR

Ciocniri violente în nordul Kosovo, soldate cu rănirea unor civili sârbi și polițiști kosovari, în timpul unor operațiuni de combatere a contrabandei

Poliţişti kosovari şi civili sârbi – al căror număr nu a fost făcut public deocamdată – au fost răniţi miercuri în nordul Kosovo în timpul unor ciocniri separate, ca urmare a unor operaţiuni de combatere a activităţii de contrabandă efectuate de poliţia kosovară, transmite AFP, citată de Agerpres.

Forţele de ordine kosovare au recurs la gaze lacrimogene, potrivit unor surse poliţieneşti şi medicale, într-un nou puseu de tensiune în relaţiile şi aşa acutizate între Belgrad şi fosta sa provincie, notează agenţia de presă citată.

Un sârb, grav rănit de glonţ, a fost spitalizat, în timp ce alţi civili sârbi au fost răniţi de pietre aruncate asupra lor, a declarat pentru agenţia de presă franceză Zlatan Elek, directorul spitalului din Mitrovica, oraş situat în nordul Kosovo şi divizat între sârbi şi albanezi kosovari.

Potrivit unui comunicat al poliţiei kosovare, şase dintre ofiţerii săi au fost de asemenea răniţi în urma acestor ciocniri.

Sursa foto: Facebook/ Kosovo Force – KFOR

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „… alţi civili sârbi au fost răniţi de pietre aruncate asupra lor…”
    Politistii kosovari arunca cu pietre in civili sau pe langa ei au fost si civili kosovari?
    Ceva e gresit aici.

  2. „Forţele de ordine kosovare au recurs la gaze lacrimogene (..)” si „Un sârb, grav rănit de glonţ, a fost spitalizat(..)”.

    Politia kosovara are grenade lacrimogene cu glont?