G4Media.ro

CIO recomandă interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi din competiţii

Foto: Comitetul Intenațional Olimpic

CIO recomandă interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi din competiţii

Comisia Executivă a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) recomandă interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi din competiţii, relatează News.ro.

Subliniind că numeroşi sportivi ucraineni sunt împiedicaţi să concureze din cauza invaziei ruse, Comisia Executivă a CIO „recomandă federaţiilor internaţionale de sport şi organizatorilor de manifestaţii sportive să nu invite sau să permită participarea sportivilor şi reprezentanţilor oficiali ruşi şi belaruşi în competiţii internaţionale”.

Duminică, sportivii ucraineni au cerut, într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui CIO Thomas Bach şi preşedintelui Comitetului Internaţional Paralimpic Andrew Parsons, suspendarea comitetelor olimpice şi paralimpice din Rusia şi Belarus şi interdicţii pentru sportivii din cele două ţări.

Foto: Comitetul Intenațional Olimpic

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Absolut normal. Toti rusii, din toate domeniile, trebuie trimisi acasa, in gulag.

 2. Umilire pe față pentru cetățenii ruși simpli.
  Dar, ei l-au votat pe Putin.

 3. Draggy, rusii vor fi reprimiti cu bratele deschise atunci cand si ucrainienii se vor putea antrena, pregati si organiza concursuri in tara lor in deplina pace. Sportivii nu au nici o vina, dar trebuiesc izolati si poate inteleg ce dement ii conduce. Rusii cu siguranta nu sunt de acord cu ce face Putin, dar numai ei il pot schimba

 4. Din moment ce reprezintă un stat terorist, înseamnă că promovează terorismul. După mintea dvs de propagandist sovietic obosit, înseamnă că și Isis ar trebui permis, că ce legătură are sportul cu politica. Da, sunt vină toți cei care, in vederea obținerii unor avantaje in nume propriu, vorbesc, acționează și se manifestă activ în numele unui stat agresor, pentru că legitimează agresiunea. Nu toți rușii,.numai cei bolnavi, cei lipsiți de caracter și cei impostori.

 5. Nu…nu au nici o treaba… Dar cine il voteaza pe Putin? Ucrainenii? Rusii sa sufere pana nu o sa-l mai aleaga pe Putin !

 6. Cei mai mari farisei in sport – CIO. Pai nu au permis ei accesul sportivilor rusi în competiții după scandalul se dopaj! Haifa de! Ne iau de fraieri.

 7. Nu exista termenul belarusi, doar bielorusi. Altfel perfect de inteles decizia.

  • Referitor la termen.
   Belîi- termen rus / alb. Belarus , rusia albă. Alb era culoarea țarismului.

   Bielo- nu știu. Poate matale.

   Hai să fim sănătoși!

 8. Oamenii nu pot fi responsabilizați decât dacă s-ar conveni ca pentru unele fapte vor plăti rudele, inclusiv urmașii lor, pana la a doua – a treia generație.