G4Media.ro

CIO a recomandat țările gazdă pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030…

Foto: Comitetul Intenațional Olimpic

CIO a recomandat țările gazdă pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030 și 2034/ Aprobarea candidaturilor va avea loc la finele lunii iulie

Comitetul Executiv al Comitetului Internațional Olimpic a recomandat Franța și SUA pentru a găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2030, respectiv 2034, scrie BBC.

Votul de aprobare a candidaturilor va avea loc în cadrul sesiunii organismului olimpic de la Paris din 24 iulie.

Alpii francezi au fost propuși pentru Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice de iarnă din 2030, iar Salt Lake City din Utah ar urma să găzduiască ediția din 2034.

„Comisia viitoarei gazde este încrezătoare că aceste două gazde preferate reprezintă o mare oportunitate pentru niște Jocuri Olimpice de iarnă de succes și durabile”, a declarat Karl Stoss, care conduce comisia viitoarei gazde a CIO.

Candidatura franceză, care propune regiunile Auvergne-Rhone-Alpes și Provence-Alpes-Cote d’Azur, mai trebuie să ofere unele garanții înainte de votul de luna viitoare, din cauza situației politice incerte a țării.

Duminică, președintele Franței, Emmanuel Macron, a convocat alegeri legislative anticipate, două tururi de scrutin urmând să se încheie până la 7 iulie.

CIO caută o „garanție de livrare a Jocurilor” din partea guvernului francez.

De asemenea, a solicitat „confirmarea unei contribuții de parteneriat public la bugetul de organizare a Jocurilor din partea celor două regiuni Auvergne-Rhone-Alpes și Provence-Alpes-Cote d’Azur și a guvernului francez”.

Stoss a adăugat: „Suntem foarte încrezători că ambele garanții vor veni mai devreme de sesiunea CIO”.

Inițial, Salt Lake City urma să candideze pentru Jocurile din 2030, dar s-a retras din cursă deoarece data a fost considerată prea apropiată de Jocurile Olimpice de vară din 2028 de la Los Angeles, California.

În cazul în care se va reuși, ar fi pentru a cincea oară când SUA va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă și pentru a doua oară când Salt Lake City va organiza Jocurile – făcând acest lucru și în 2002.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...