G4Media.ro

Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva înființării unui comandament NATO în…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva înființării unui comandament NATO în România: președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senat, suspendată din PSD, un fost agent imobiliar exclus din AUR și Diana Șoșoacă / Parlamentarii AUR s-au abținut în bloc – vezi lista

Trei parlamentari români au votat împotriva înființării unui comandament regional al NATO în România, o propunere a președintelui Klaus Iohannis care oferă României un rol strategic în regiunea Mării Negre. Aceștia sunt Diana Șoșoacă, Gabriela Crețu – fosta soție a baronului Dumitru Buzatu suspendată din PSD și Ciprian Ciubuc, un deputat exclus din AUR. Totuși, hotărârea a fost aprobată cu o majoritate confortabilă de 239 de parlamentari. Au existat și 39 de abțineri. G4Media publică și lista nehotărâților.

Potrivit textului hotărârii, Comandamentul Regional de Operaţiuni Speciale al Alianței Nord-Atlantice va fi amplasat în Garnizoana Târgu Mureș, funcționarea acestuia urmând a fi stabilită prin acorduri comune cu Bulgaria.

Hotărârea a fost votată la propunerea președintelui Klaus Iohannis care, într-o scrisoare adresată Parlamentului, a explicat necesitatea localizării comandamentului NATO în țară, proximitatea României faţă de zona de conflict ucraineană. „NATO a finalizat procesul de elaborare a noilor planuri necesare implementării Conceptului de descurajare și apărare în spațiul euroatlantic. În elaborarea Planului Regional pentru Sud-Est, NATO a identificat necesitatea unei structuri de forțe de comandă și control pentru operațiunile speciale în regiunea Mării Negre”. Anterior, Statele Unite ale Americii declaraseră că nu există nicio amenințare pentru Europa de Est din partea Rusiei.

Hotărâre înființare Comandament NATO

Cine sunt parlamentarii care nu vor NATO în România

Unul dintre cei trei parlamentari care s-au opus proiectului NATO este Diana Șoșoacă, cunoscută deja pentru poziționările sale pro-ruse.

Al doilea parlamentar este senatoarea PSD Gabriela Crețu, unul dintre reprezentanții României în relația cu instituțiile europene. Gabriela Crețu este și fosta soție a baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu, arestat, în urmă cu două luni, pentru luare de mită. Imediat după arestarea lui, Gabriela Crețu a fost suspendată din PSD. Ea era membră a Consiliului Național al PSD încă din 1998.

Site-ul oficial al Summitului european de la Praga, care a invitat-o pe Gabriela Crețu să ia cuvântul la mai multe ediții, o descrie ca fiind ”un intelectual de stânga și politician, în prezent președinte al Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României. Fiind membră a Senatului din 2012, a fost raportor în principal pe aspecte politice, economice și financiare ale Uniunii Europene. Anterior, a fost membră a Camerei Deputaților și membră a Parlamentului European”.

Gabriela Crețu este absolventă de istorie și filosofie. Înainte de a intra în politică, a fost profesoară de științe sociale și economie. A publicat mai multe cărți și numeroase studii și articole în domeniul științelor sociale, economiei, științelor politice, geopoliticii, feminismului și epistemologiei.

Al treilea parlamentar care a votat împotriva înființării unui comandament NATO este deputatul neafiliat Ciprian Ciubuc, fost agent imobiliar. Este de profesie inginer. El a devenit deputat de Brăila în 2020 din partea AUR, dar a fost exclus din partid în 2022, după ce a criticat Congresul AUR și modul în care George Simion a fost reales președinte al partidului, alături de o echipă de conducere pe care o consideră doar de formă.

Platforma de fact checking Factual îl descrie ca fiind ”suveranist și eurosceptic. Conturile sale de pe rețelele sociale abundă în mesaje conspiraționiste și din repertoriul propagandei ruse, iar după declanșarea conflictului Israel-Hamas din octombrie 2023, chiar antisemite”.

Cine s-a abținut de la votul pentru înființarea Comandamentului NATO în România

Parlamentarii AUR au votat în bloc abținere. Pe lâng ei, s-au mai abținut patru neafiliați: Ovidiu Florean, Anamaria Gavrilă, Andi Grosaru și Nicolae Roman.

Aelenei Dănuţ deputat AUR
Albişteanu Mihail deputat AUR
Andruşceac Antonio deputat AUR
Axinia Adrian-George deputat AUR
Badiu Georgel deputat AUR
Cătană Gheorghe-Adrian senator AUR
Cioromelea Valentin-Rică senator AUR
Coarnă Dumitru deputat AUR
Coleşa Ilie-Alin deputat AUR
Dămureanu Ringo deputat AUR
Enachi Raisa deputat AUR
Florea Daniel deputat AUR
Florean Ovidiu-Iosif senator Neafiliati
Flucuş Dumitru deputat AUR
Focşa Dumitru-Viorel deputat AUR
Gavrilă Anamaria deputat Neafiliati
Gheba Daniel-Sorin deputat AUR
Ghiţă Daniel-Florin deputat PSD
Grădinaru Radu-Vicenţiu deputat AUR
Grosaru Andi-Gabriel deputat Neafiliati
Hangan Andrei senator AUR
Ivănuţă Cristian-Daniel deputat AUR
Lavric Sorin senator AUR
Mateescu Sorin-Cristian senator AUR
Mitrea Dumitrina deputat AUR
Muncaciu Sorin-Titus deputat AUR
Neagu Ionuţ senator AUR
Pop Darius deputat AUR
Puşcaşu Lucian-Florin deputat AUR
Roman Nicolae deputat Neafiliati
Scripnic Lilian deputat AUR
Simion George-Nicolae deputat AUR
Stoica Ciprian-Titi deputat AUR
Suciu Sebastian-Ilie deputat AUR
Şerban Gianina deputat AUR
Tanasă Dan deputat AUR
Târziu Claudiu-Richard senator AUR
Volosatîi Boris deputat AUR

Reamintim că partidul AUR s-a pronunțat împotriva războiului din Ucraina, chiar dacă liderii acestuia au comentat în mai multe rânduri că nu este războiul nostru și că România ar trebui să acorde atenție și resurse mai curând minorității române din Ucraina, decât refugiaților ucraineni.

Liderul AUR Claudiu Târziu a afirmat în martie, într-un discurs susținut la şedinţa comună a Parlamentului, care a marcat un an de la declanşarea războiului că ”poziția AUR, exprimată în dese rânduri, este de condamnare categorică a agresiunii Ruse împotriva Ucrainei. Și totodată remarc că nici o parte implicată în conflict nu a evitat războiul. Or statele au printre sarcinile lor principale păstrarea păcii”.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

43 comentarii

 1. Cum era aia…AUR vrea binele Romaniei, nu isi doreste iesirea din NA.TO si din U.E? Sunt suve.ranisti!! Pai cam toti suvera.nistii vorbesc impotriv.a acestor enti.tati si vor chestii care ii ajuta doar pe ru.si. Ciudat, nu?

 2. Cum era aia…Simion vede in Polonia un exemplu din toate pct de vedere si ca noi ar trebui sa fim ca si ei. Pai vezi Simioane, ca in Polonia exista deja baze NATO, comandament. Sa inteleg ca trebuie sa fim de acord cu ei pana unde vrei tu…si nu Romania? Ne protejezi tu si Sosoaca de furia rusilor, nu? Ne vind.eti pe bucati…. „suveranistilor”

 3. Dacă era vorba de un comandament rus votau cu ambele mâini. De ce mai e Crețu Gabriela șefa Comisiei pentru afaceri europene ?

 4. Foarte bine, votam haur+sosoaca.😅

 5. „Gabriela Crețu este absolventă de istorie și filosofie””a fost profesoară de științe sociale și economie” 🙂 🙂 „romania educata” se pregateste de mult timp, Dna buzatu va poate face o descriere a viitorului economiei feudale

  • De ce te legi doar de aia si nu de tot ceea ce face aur, impotriva intereselor tarii? Sau…fiindca se „abtin” e ok? 🙂

  • pentru ca de la aur nu te astepti la altceva. dar de la psd… ei au bagat romania in ue. sa nu mai vorbim de pnl. era un exemplu de ce se voteaza asa. Cu asa „cadre” s-a facut „romania educata”. Te miri? Poate imi spui si care e difereante si asemanari intre romania si ucraina? Iti spun eu asemanari. actor, turist, coruptie =. rasism =,cultura/educatie=. diferente- limba. dar alora le-a ajuns cutitul la os. Cam cum era in 89 cand noi credeam ca ne luptam cu comunistii. Ei se lupta cu feudalii. La noi feudalii sunt la conducere. Ce asteapta poporul asta? sa vina cineva din afara sa trezeasca „dacii liberi” sa ii apere? sau sa ii duca intr-o lume mai buna prin tunel sau eutanasie?

  • Poporul asteapta decenta. Poporul vrea oameni educati si pro democratie, pro ue si pro NATO. Nu vrea sa se apropie de Rusia….

  • se vede!!!!!!!!

  • @DaciaLogan1. Mare pacat ca poporul inca nu s-a prins care-i legatura dintre ce face atunci cand are stampila in mana si cine ne conduce.
   Sa astepti decenta in vreme ce-i votezi pe de-alde Sosoaca si Simion e un nonsens.
   Sa admitem asadar ca ca afirmatiile dvs., citez „Poporul asteapta decenta. Poporul vrea oameni educati si pro democratie, pro ue si pro NATO. Nu vrea sa se apropie de Rusia” sunt incorecte.
   Nu poporul asteapta si vrea toate astea, ci doar o parte a lui. O alta parte a lui, deloc mica, vrea altceva – inclusiv bocancul rusesc pe grumazul Romaniei. Asta e, de fapt, crunta realitate.

 6. Parcă HAUR erau pro-NATO ce s-a întâmplat de s-au abținut? S-a stricat telefonul lui Simionovici?

  • nu avea semnal

  • @Arsenie…ce subtil esti. Si mai zici ca nu agreezi aur. 🙂

  • il iubesc il voi vota, si voi dona hamas esti multumit userist postac insignifiant?
   Sunt de acord cu pedespe minime si reeducare pentru teroristii armati si sunt de acort cu pedeapsa capitala pentru „formatori de opinie” cu 2 clase. Si sunt pentru asistarea celor care consuma oxigen numai pentru da si nu, sau clipit. e ok? sa nu uit vreau ca toate cartile „sfinte ” sa fie manuale de necontestat. „nu cerceta acele legi ca esti nebun de le’telegi” Marele nostru poet disident sifilitic eminescu

  • @ArsenieB. Asta cu Eminescu a fost din categoria gandire cu premeditare?!?
   Mai ales in contextul in care-i spuneti altuia despre doua clase si incultura, chestia are un haz nebun…
   Luminati-ma si pe mine, prostanacul, care-i poezia aia eminesciana cu legile care nu trebuie cercetate :-))) ‘Ai di capu’meu…

  • moartea lu fulger intelectualule

  • schimbi si nickul da chicf=hiar aidicapu tau, si poti generakiza aidicapuvostru

  • ArsenieB cred ca te tin aia prin Finlanda de mila. Esti demn de pros.tie luciferica chiar…..

  • cum se numea piesa aia era ceva cu betivan si ratat. gata „usrist ratat”. Macar nu sug dintre degete de pe la psd si nu ma dau telectual marginalizat. vai mama voastra

  • nu intra in luciferisme ca nu te tine pe tine ca un ortodox bun platitor la bor, lucifer a fost un dizident? sau un reformator? oricum penalizat de putere.

  • Ba dar tare complexat mai esti. E grea viata in Finlanda vad… 😂😂. E ultima oara cand iti raspund. Poti sa vb aici pana crapi.

  • @ArsenieB. Mda… Moartea lui Fulger, de Mihai Eminescu. Exact cum ziceam, gandire cu premeditare.
   Rusinica dascalului de literatura romana care v-a lasat sa treceti clasa. Puteati avea macar minima harnicie sa dati o cautare pe Net dupa poezia cu pricina…

 7. Volosatîi Boris deputat AUR – asta e roman d’ala nationalist care sigur vrea binele României, dupa nume pare român gebeget!

  • nu esti „funny”. dupa kwj nu cred ca mai voteza cineva dupa nume. da ce scoala are ala de care zici? daca e mai sus decat ciolacu si ciuca e ok. Macar votezi unul cu 4 clase

  • Nu mai votea.za dupa nume? Ai vazut ce vor astia din AUR sa faca daca ajung la guver.nare prin care promoveaza chestii fas.ciste, neo.naziste? Ai cel mai mic interes sa cite.sti….sau doar vrei sa fie rau, doar fiindca esti tu plecat si te doare la ba.nana?

  • romania voteaza contra, nu voteaza pro

  • romania voteaza vontra nu pro

  • chiar ma doare, dar nu ma mai intereseaza, dupa cum zicea un clasic in viata „ghinion”

 8. Cand spunem NATO ne gandim la americani. Cat inteleg eu e vorba de structuri de forțe de comandă și control pentru operațiunile speciale în regiunea Mării Negre” format din structurile armate ale Romaniei si Bulgariei, fara americani. Din alte informatii am inteles ca la indemnul americanilor atat Romania cat si Bulgarii au fost de acord cu acest comandament dar ca bulgarii au zis ca acest comandament sa fie pe teritoriul Romaniei, motivand lipsa resurselor bugetare si o mai buna pozitie geopolitica a Romaniei (granita lunga cu Ucraina si Moldova). Mentionez ca infiintarea, functionarea si toate cheltuielile cu acest comandament este suportat din bugetul MAN.

  • Si concluzia e ca? Ai dat copy paste…ce ai vrut sa spui? Romania are nevoie de asa ceva, Nato are nevoie de asa ceva. Cand ai langa tine un agresor, ai nevoie de paza. Cum ne vin avioane si survoleaza zilnic Romania, Polonia, Tarile Baltice, ai nevoie si de asa ceva. Faptu.l ca h.aur ai tai, „s-au abtinut” saracii…denota multe. Chestiile astea nu se vor uita!

  • astea sunt m,ai tari decat ciclu la pasari nu ? e zilnice? „Cum ne vin avioane si survoleaza zilnic Romania, Polonia, Tarile Baltice” ai detector in casa? Nu se uita hai ca vom vota… pe toti

  • Arsenie…inteleg ca esti certat cu logica si chiar si cu bunul simt. Ca sa ai idee ca survoleaza zilnic existta si site si poti verifica zilnic. Dar hei…iti place sa te bagi aiurea in seama.

  • fly24? dacule usrist unii sunt numai cu iq mic si nu inteleg ca e de vina rusia si hamasul ca ai nostri.vostri sunt hoti.

  • daca esti usr nu inseamna ca ai logica. Singura voastra logica defensiva este atacul, dar nu sunteti washington. nici bonaparte. Aia aveau CArisma si logica. voua va lipsesc. Se pare ca nu pot fi si alte opinii decat pro usr altfel esti reactionar.

 9. E bine să cunoaștem cozile de topor ale Rusiei.

 10. No ni tu aia de la AUR vrea protectie putinista.

 11. Noi vrem comandament reptilian si economie bazata pe cipuri.

 12. Iooooi, a cata oara a facut-o sa nu se prinda lumea ca astia sunt putinisti.

 13. Pare că suveranistul..patriotul… DAN TĂNASĂ a ”votat” cu mâna lui ORBAN VIKTOR !!!
  Este o listă cu papagali ieftini ..cântă pentru cine le oferă mai mult !

 14. Puşca şi cureaua lată
  Aveau o dată
  Marii PNL-işti
  Până nu am avut loc de USR-işti.

  Puşca şi cureaua lată
  Aveau o dată
  Marii PSD-işti
  Până nu am avut loc de USR-işti.

  Puşca şi cureaua lată
  Aveau o dată
  Marii FSN-işti
  Până nu am avut loc de USR-işti.

  Puşca şi cureaua lată
  Nu au avut-o niciodată
  Micii AUR-işti
  De nici un ghiont nu le-au dat la USR-işti.

  Puşca şi cureaua lată
  Ăştia de la USR au astăzi
  Că ceilalţi au îmbătrânit
  Şi nu mai au nimica de oferit.

  Puşca şi cureaua lată
  Ce partide mari erau o dată
  Până USR a venit
  De iei au devenit mici.