G4Media.ro

Cine sunt Adina Vălean și Siegfried Mureșan, propunerile de comisar european

Cine sunt Adina Vălean și Siegfried Mureșan, propunerile de comisar european

Adina Vălean (51 de ani), este soția lui Crin Antonescu. Este membru al Parlamentului European din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. Adina Vălean a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2004-2008 ales pe listele PNL, dar la data de 30 noiembrie 2007 a demisionat pentru a ocupa locul de deputat în Parlamentul European.

Nu a ocupat niciodată un post de ministru.

Este matematician de formație, cu studii postuniversitare în Conducerea Securității și Apărării Naționale și un master de Studii de integrare europeană și securitate. Până în 1997 a fost profesor de matematică. În 1997 a devenit director pentru relația cu Direcțiile Județene pentru Tineret și Sport și ONG de tineret în Ministerul Tineretului și Sportului. Din 1999 până în 2001 a lucrat în organizații non-guvernamentale, ca director de programe al Asociației Române pentru Libertate și Dezvoltare și ca director general al Fundației “Institutul pentru Liberă Inițiativă”. A intrat în PNL în 1999.

Între 2000 și 2002 a fost secretar general al Tineretului Național Liberal. În 2002 a devenit membru al Biroului Permanent al PNL (sector 1) și secretar al Comisiei PNL pentru mediul de afaceri, privatizare și politici concurențiale. În 2006 a fost aleasă vicepreședinte al PNL Prahova. De asemenea, în 2000 a fost director executiv adjunct al campaniei electorale pentru alegerile generale, iar în 2004 a fost implicată în programe de sprijin în campania pentru alegerile locale. Între 2004-2006 a fost deputat în Parlamentul României, circumscripția Călărași.

Între 2014-2017, Adina Vălean a fost vicepreședinte al Parlamentului European, din partea Grupului Partidului Popular European (PPE). A fost membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie și membru al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite ale Americii, precum și membru supleant în Comisia pentru comerț international. Proiectele ei s-au axat pe telecomunicații, energie și industrie. Activitatea sa din acea perioadă s-a concentrat pe două inițiative majore ale Comisiei Europene: Piața Unică Digitală și Uniunea Energetică.

A fost președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie și membru în Delegația pentru relațiile cu Statele Unite.

Siegfried Mureșan (38 de ani) este europarlamentar PNL, la al doilea mandat în legislativul european, după ce a lucrat în postul de consilier politic în cadrul Partidului Popular European.

În anul 2004 a absolvit Academia de Studii Economice din București, apoi și-a continuat studiile cu un Master în Științe Economice și Management la Universitatea Humboldt din Berlin. În 2006, a primit o bursă din partea Parlamentului Germaniei și a făcut parte din programul internațional de stagii al Bundestag-ului. Ulterior, a activat timp de trei ani în această instituție drept consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului german, Gunther Krichbaum. În 2009 s-a mutat la Bruxelles, unde a lucrat inițial în Parlamentul European. În 2011 a obţinut prin concurs postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale în cadrul Partidului Popular European. În ianuarie 2014, a devenit consilier politic principal al PPE.

Siegfried Mureșan a devenit europarlamentar în anul 2014, când a candidat pe lista PMP. În noua configurație a legislativului european, este ales vicepreședintele Comisiei pentru bugete, membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare și membru în Delegația Comisiei parlamentare de cooperare UE – Republica Moldova. În 22 ianuarie 2015, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, anunță că Siegfried Vasile Mureșan a fost desemnat purtătorul de cuvânt politic al PPE. Începând cu data de 7 mai 2018, se alătură Partidului Național Liberal, cel mai mare partid membru al PPE din România, iar la alegerile din 26 mai 2019 a obținut un nou mandat de eurodeputat.

Mureșan este membru în Comisia pentru bugete a Parlamentului European.

De asemenea, Siegfried Mureșan a fost votat vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, cel mai mare grup politic din legislativul european și va coordona activitatea grupului în domeniile buget, dezvoltare regională, agricultură și control bugetar.

Este căsătorit, din septembrie 2016, cu Cătălina Manea care ocupă, începând cu anul 2019, funcția de expert în combaterea fraudei în cadrul Băncii Europene de Investiții la Luxemburg.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Cine e Adina Valean…e nevasta lui Cacarau, o fosta profesoara de matematica din Baicoi…..scula mare…..

  2. Din 2007 europarlamentar? Doamne fereste, niciodată nu am auzit de numele Valean. A făcut exact cât Dăncilă înseamnă. Păi când vreodată trece asta în fața lu Siegfrid? Băi nene terminati odată să trimiteți toți incapabilii acolo!

    • din ce am auzit totusi e departe de dancila. chiar a mai facut ceva pe acolo; poti sa cauti pe net, gasesti.

      da, nu e ca Muresan, dar fata de ce petarde a trimis dancila, e clar mult mai bine.

  3. Am si eu o intrebare…PNL a mers cu propunerile in parlament? Ca parca asa se plangeau de tuta aia de la psd. Ca a ignorat parlamentul. Ei ce au facut? Fix acelasi lucru. Dovada ca psd=pnl, aceeasi mizerie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.