G4Media.ro

Cine l-ar putea înlocui pe Hamilton la Mercedes? Lista posibililor candidați

Sursa foto: Pixabay.com

Cine l-ar putea înlocui pe Hamilton la Mercedes? Lista posibililor candidați

Mutarea lui Lewis Hamilton la Ferrari în 2025, confirmată joi, oferă Mercedes suficient timp pentru a-l înlocui pe britanic, dar marea întrebare este cine îi va lua locul celui mai de succes pilot din toate timpurile, transmite News.ro.
 

Mai mult de jumătate din actuala grilă de start va rămâne fără contract la finalul sezonului, dar, inevitabil, unii ies în evidenţă mai mult decât alţii, notează Reuters.
 

Câţiva dintre potenţialii candidaţi nici măcar nu sunt în prezent în Formula 1 şi nu par a fi cu şanse mici, însă Formula 1 nu duce niciodată lipsă de surprize.
  

 Posibilele opţiuni pentru Mercedes 

CARLOS SAINZ, 29 DE ANI
 

Spaniolul al cărui loc a fost luat de Hamilton ar fi un schimb direct. Cu toate acestea, el a fost considerat o ţintă importantă pentru Audi, care preia Sauber şi intră ca echipă de uzină în 2026. El ar fi probabil numărul unu acolo, iar Audi are legături puternice cu tatăl său, care a câştigat Raliul Dakar de luna trecută cu ei. Ar vrea el sau Mercedes să încheie o înţelegere pentru un an sau ar fi deschis la una mai lungă?
  

ALEX ALBON, 27 DE ANI
 

Fostul pilot al echipei Red Bull a avut un mare succes la Williams, reuşind toate punctele în sezonul trecut, cu excepţia unuia, şi a dus echipa până pe locul şapte la general. Williams este condusă de James Vowles, care a fost anterior un apropiat al directorului Mercedes, Toto Wolff, în calitate de şef al strategiei de motorsport a echipei. O înţelegere pentru Albon, un vechi prieten şi rival al lui George Russell, care a absolvit şi el la Williams, ar fi cu siguranţă simplă.
 

ANDREA KIMI ANTONELLI, 17 ANI
 

Italianul în vârstă de 17 ani nu a debutat încă în Formula 2, dar este considerat un mare talent pentru viitor şi se află deja sub contract cu Mercedes. Dacă nu este pregătit pentru fosta campioană, ar putea fi oferit echipei Williams pentru a căpăta experienţă.
 

MICK SCHUMACHER, 24 DE ANI
 

Fiul lui Michael Schumacher este rezerva oficială. Sezoanele sale cu Haas au fost dificile, iar acum se află pe lista piloţilor de anduranţă la Alpine, deţinută de Renault. Michael a concurat pentru această echipă, locul său fiind luat de Hamilton în 2013, dar Mick pare să aibă şanse mici în comparaţie cu alte opţiuni.
 

ESTEBAN OCON, 27 DE ANI
 

Un pilot „junior” şi rezervă susţinut de Mercedes şi care se pregăteşte pentru al optulea sezon în F1 şi al cincilea cu Renault/Alpine. Echipa l-a evaluat foarte bine, dar este posibil ca el să fi coborât pe lista de opţiuni până acum.
 

VALTTERI BOTTAS, 34 DE ANI
 

Coechipierul lui Hamilton înainte ca Russell să îl înlocuiască pe finlandez, care va termina contractul cu Sauber la sfârşitul anului şi al cărui loc ar putea fi luat de Sainz. Îi cunoaşte pe toţi oamenii de la Mercedes, dar o revenire ar fi cu siguranţă puţin probabilă.
 

FERNANDO ALONSO, 42 DE ANI
 

Dublul campion mondial nu mai are contract cu Aston Martin la sfârşitul anului, dar nu dă semne că ar vrea să se oprească şi pare încă foarte competitiv.
 

SEBASTIAN VETTEL, 36 DE ANI
 

Ar putea fi convins cvadruplul campion mondial să revină, aşa cum a făcut Schumacher în 2010? Vettel, la 36 de ani, este mai tânăr decât Hamilton. El nu a exclus în totalitate o revenire atunci când a părăsit Aston Martin în 2022.
 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...