G4Media.ro

Cine îi judecă pe demnitari în 2019. Completul de 5 judecători tras…

Cine îi judecă pe demnitari în 2019. Completul de 5 judecători tras la sorți anul trecut, care îi judeca pe Ponta și Hrenenciuc, a suspendat procesele și a sesizat Secțiile unite ale Instanței supreme

Completul de 5 judecatori condus de vicepresedintele ICCJ Iulian Dragomir tras la sorti pe 13 decembrie 2018 și care a fost desemnat, potrivit recomandării CSM, să judece apelurile în dosarele lui Victor Ponta și Viorel Hrebenciuc și în 2019, a decis să întrebe Secțiile Unite ale ÎCCJ dacă este competent să judece în continuare cazurile, așa cum a recomandat CSM sau dosarele trebuie să fie preluate de completurile de 5 judecători trase la sorți pentru 2019.

”Completul de 5 judecători, văzând dispozițiile hotărârii CSM prin care s-a stabilit că toate dosarele repartizate în 13 decembrie 2018 să rămână la Completurile trase la sorți în decembrie anul trecut, având în vedere jurisprudența, care arată că dosarele rămân doar la Completurile care au început administrarea probelor, decide sesizarea Secțiilor Unite în vederea schimbării jurisprudenței. Stabilește și sesizarea secției penale pentru a spune un punct de vedere. Decide suspendarea proceselor”, a hotărât azi Completul de 5 judecători, C5 P1 din 2018.

Decizia va avea afecte și asupra Completului C5 P2 pe 2018 care a fost tras la sorți în decembrie 2018 și care a fost recomandat de CSM să judece dosarul lui Liviu Dragnea și în 2019.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat de ÎCCJ la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Victor Ponta a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ce fac Serviciile Secrete ?
  Ce face Presedintele ?
  Ce fac procurorii si judecatorii corecti, cinstiti, competenti, incoruptibili, nesantajabili ?
  Ce face Societatea Civila ?
  Nu vede nimeni ca de citiva ani un grup infractional organizat (compus din Dragnea, Moliceanu, Ciordache, 2dorel, Dormeanu etc) pune stapinire pe justitie, pune stapinire pe tara ?

 2. Savoniera savonea își plătește numirea în funcția de mare boss CSM încălcând legislația proprie care spune că în cazul în care nu s-au adminstrat probe, în anul următor se trag din nou la sorți completele de judecată. Crează astfel premizele contestării hotărîrilor judecătorești care nu vor fi pe placul inculpaților.

 3. completul a a procedat legal.a sesizat sectiile unite care va pronunta o decizie in concordanta cu decizia ccr.adica acele cauze in care nu s-au adminsitrat probe vor fi redistribuite la complete trase la sorti in 2019,iar eu doresc ca dragnea si tariceanu sa ajunga la completul de 5 judecatori 1 penal.completul negru.sa le dea fara nr.sa ramana irinuca singura 10 ani cel putin.pentru cum a bulversat toata romania si nu numai

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.