G4Media.ro

Cine este Șerban Valeca, propus ministru al Educației: Președintele PSD Argeș, fost…

Cine este Șerban Valeca, propus ministru al Educației: Președintele PSD Argeș, fost ministru al Cercetării în Guvernele Năstase și Grindeanu care a lovit puternic cercetarea prin evacuarea evaluatorilor internaționali din competițiile din cercetare

Votat de baronii PSD să ocupe funcția de ministru al Educației la finalul unei ședințe în care toate propunerile premierului Dăncilă pentru acest portofoliu au fost respinse de aripa Dragnea, Șerban Valeca (63 de ani) a fost ministru al Cercetării în guvernele Năstase și Grindeanu. Este persoana care a dat o lovitură puternică Cercetării în ultimul său mandat, evacuând evaluatorii internaționali din competițiile pe cercetare, în 2017, și numind la vârful comisiilor din cercetare oameni controversați, cu probleme penale la acea vreme și remarcați doar prin apropierea de partid.

Președinte al PSD Argeș, vicepreşedinte al Senatului aflat la al patrulea mandat de parlamentar din partea social-democraților, Valeca este membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință, unde Ecaterina Andronescu este membru fondator, și susținător al reactorului nuclear de la Mioveni – ALFRED.

În 2017, a eliminat evaluatorii străini din competițiile derulate între proiecte de cercetare în valoare de 873 de milioane de lei, după scria HotNews.ro la acea vreme.

În același an, Șerban Valeca modifica din temelii componența mai multor comisii esențiale pentru cercetarea românească, pentru a introduce “un cercetat penal, un consilier local PSD, sindicalisti, sinecuristi din diverse academii“, relata atunci HotNews.ro.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Zici ca-i Dragnea dupa ce a slabit in puscarie.

  2. Un comunist! Ce altceva să fie de capul lui? Fosilele comuniste la putere!

  3. Din greseala in greseala, spre victoria finala cu acest domn la carma educatiei. Go, go, go, plagiatorilor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.