G4Media.ro

Cine este Roger Stone, apropiatul lui Trump arestat vineri dimineață de agenții…

Cine este Roger Stone, apropiatul lui Trump arestat vineri dimineață de agenții FBI

Roger Stone (66 ani), unul dintre cei mai importanți consultanți ai președintelui Donald Trump, a fost principalul arhitect al campaniei electorale a candidatului republican în 2016. Stone a fost arestat vineri dimineață după ce comisia procurorului Muller, comisie care investighează implicarea Rusiei în ultima campanie prezidențială, a dispus punerea sa sub acuzare pentru șapte posibile încălcări ale legii.

Roger Stone s-a născut într-o familie din clasa de mijloc catolică. Stone a început să studieze la Universitatea George Washington, dar nu și-a terminat niciodată studiile. A intrat în politică, după cum declară chiar el, pentru a se implica în campania de promovare electorală a lui Kennedy.

Roger Stone este un lobbist și consultant politic, cunoscut pentru crearea strategiei „studiază opoziția”. Această strategie presupune colectarea informațiilor despre oponenții sau adversarii politici pentru discreditarea acestora.

Informațiile pot include detalii biografice, legale, medicale, educaționale, financiare sau orice altceva care i-ar putea discredita pe adversarii politici. Toate informațiile colectate astfel sunt folosite într-o campanie publică, în special în timpul campaniilor electorale, pentru a-i compromite în fața electoratului.

Stone a mai colaborat cu doi foști președinți republicani, înaintea colaborării cu actualul președinte Donald Trump: Richard Nixon și Ronald Reagan. Stone s-a descris ca un „jucător murdar”, iar motto-ul său de lucru a spus că este „atacă, atacă, atacă – niciodată nu te apăra” și „nu admite nimic, neagă orice, și lansează contraatacuri”.

Stone a părăsit formal campania lui Trump în august 2015. Cu toate acestea, el este parte din investigațiile procurorului Mueller. Doi dintre foștii colaboratori ai lui Stone au declarat în cadrul investigaților derulate de Mueller că acesta a vorbit cu Julian Assange, deținătorul WikiLeaks, în primăvara lui 2016 pentru a primi email-urile lui Hillary Clinton, care apoi au fost folosite pentru a discredita campania electorală a candidatei Partidului Democrat.

Roger Stone a fost subiectul unui documentar realizat de Netflix în 2017, Get Me Roger Stone, în care subiectul a fost implicarea lui Stone în campania electorală din 2016 a președintelui Donald Trump. În documentar se sugerează că atunci când Trump a candidat pentru prima dată la președenția Statelor Unite în 1998, Stone era un lobbist angajat pentru afacerile cu cazinouri, la vremea aceea Trump deținând un lanț de cazinouri în Statele Unite.

Citește și Roger Stone, aliatul lui Trump care a discutat cu hackerul rus Guccifer 2.0, a fost arestat în SUA

Sursă foto: Facebook

Surse: Business Insider, The Weekly Standard, The New York Times

NOTĂ Robert Ciobanu este bursier al Fundației Kondrad Adenauer în parteneriat cu G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. asta e un criminal si escroca ca si Trum si toti prietenii lui, si se pare ca toti vor sta in puscarie, unii deja

  2. Dupa mentalitate si apucaturi, ai zice ca Roger Stone asta e roman!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.