G4Media.ro

Cine este omul de afaceri despre care senatoarea Șoșoacă susține că ar…

Sursa Foto: ziaristii.com

Cine este omul de afaceri despre care senatoarea Șoșoacă susține că ar controla AUR / Marius Lulea: Sunt implicat datorită prieteniei cu George Simion

Fosta senatoare AUR, Diana Iovanovici Șoșoacă, a declarat, în toiul disputei cu liderii partidului, că nu George Simion este adevăratul lider al formațiunii politice, ci un om de afaceri din domeniul imobiliar.

Marius Dorin Lulea a fost nominalizat de senatoarea Diana Șoșoacă, într-un interviu acordat Europa Liberă, că ar fi liderul de facto, din acte și chiar omul care controlează financiar Partidului Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR). Dezvăluirile controversatei avocate ajunse senator au venit după ce aceasta a fost exclusă din grupul parlamentar AUR.

 • Marius Lulea, contactat de G4Media.ro: ”Nu controlez eu nimic. Partidul are un BNC (n.r. – Birou Național Central) cu membri și doi co-presedinti. Am fost președinte fondator pentru că am experiență birocratică din activitatea mea curentă. Eu sunt o persoana destul de publică, activitatea mea se poate vedea online, mă știe tot corpul profesional de ingineri și arhitecți. Sunt implicat datorită prieteniei cu George Simion alături de care am luptat pentru unirea cu Basarabia și luptăm și astăzi, dar pe căi politice.”, ne-a explicat acesta.

Marius Lulea i-a dat o replică dură lui Șoșoacă. ”Doamna minte la fiecare frază pe care o spune, având o agendă proprie ce nu are legătură cu profesionalismul necesar unei funcții de demnitate publică. La AUR nu era implicată în absolut nimic”, a declarat omul de afaceri pentru G4Media.ro.

Șoșoacă a susținut însă că Lulea este liderul de facto al partidului. „Domnul Lulea este actual președinte AUR în acte. La acest moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare”, a declarat Diana Iovanovici Șoșoacă pentru Europa Liberă.

Pe site-ul AUR, Marius Lulea apare ca fiind președintele Organizației Oamenilor de Afaceri și membru în Biroul Național de Conducere, for care a sancționat-o pe senatoare. Acesta s-a mai prezentat și ca vicepreședinte al AUR.

Lulea se numără și printre cele trei persoane care au cerut înființarea partidului, alături de Sorin Lulea (fratele său) și Cosmin-Teodor Iosub.

Patronul la propriu al lui George Simion

De formație inginer constructor, el este acționar și director la Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL, cea mai importantă afacere pe care o conduce.

Aceasta este firma la care figura ca angajat George Simion înainte să ajungă deputat, conform declarației sale de avere. Societatea este Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL este deținută, în proporție de 70%, de Marius Dorin Lulea.

Firmele lui Lulea

Conform datelor obținute cu ajutorul termene.ro, omul care ar controla AUR face parte din cinci firme active și a mai fost acționar în două societăți radiate.

Una dintre firme este denumită ”Centrul de Formare Profesională a Specialiștilor în Construcții SRL”. Societatea este înființată în 2016 și îi are ca acționar unic și administrator pe Marius Dorin Lulea. Firma a fost înființată de George-Cezar Petre și cedată apoi lui Lulea. Cifra de afaceri a firmei în 2019 a fost de aproape 560.000 de lei.

Firma Ideal Prima Design SRL are acționariatul format din Marius Lulea, cel care deține 70.45 % și din Daniela Luciana Axinia, cu restul de acțiuni. Soțul lui Axinia a fost ales deputat de Prahova din partea AUR, este vorba de Adrian George Axinia. Societatea a avut o cifră de afaceri de aproape 750.000 de lei și un profit de peste 300.000 de lei.

Unirea 1918 Media SRL, aici co-acționarii firmei sunt Sorin Lulea și Marius Dorin Lulea. Societatea a fost înființată anul trecut.

Ideal Proiect Arhitecture & Engineering SRL. Această afacere din domeniul ingineriei în construcții este cea mai importantă din care face parte Lulea. Acționariatul este format din Lulea – cu 70.45 %și Daniela Luciana Axinia – cu 30%. Cifra de afaceri în 2019 a fost de 2,8 milioane de lei, iar profitul a fost de 1,2 milioane de lei.

Societatea Ideal Rocod SRL a fost înființată în 2019 și îi ca acționari pe vicepreședintele AUR și pe Ion Bordian, cetățean cu origini din Moldova.

La capitolul SRL-uri radiate, putem aminti de Soft Group Construct SRL. Societatea a fost radiată acum cinci, după ce a fost înființată în 2005. Co-acționarii SRL-ului erau Marius Sorin Lulea și Alexandru Teodor Ernest.

Și Ideal City Group SRL a fost radiată în urmă cu șapte ani, după ce a funcționat șapte ani. Co-acționarii SRL-ului au fost Alexandru Teodor Ernest și Lulea.

Proiectele imobiliare

Pe un site specializat și în anunțuri imobiliare reprezentanții firmei Ideal Proiect Arhitecture & Engineering susțin că s-au implicat în investiția a 13 proiecte imobiliare până în 2019.

Lake Village din Tunari. Ultima investiție era la acel moment, Lake Village, situat în comuna ilfoveană Tunari, pe strada Balta Păsărea. ”Complexul rezidențial Lake Village Tunari reprezintă un proiect rezidențial dezvoltate de către Ideal Proiect A.E. (n.r – Arhitecture & Engineering) S.R.L.

Complexul este format din 33 de unități locative, construcții parter. Acestea au trei dormitoare, living și bucătărie, două grupuri sanitare. Ideal Proiect are calitatea de proiectant general, proiectant de specialitate, investitor și asigură serviciile de dirigenție de șantier”, se precizează în prezentarea investiției firmei unde Lulea are 70% dintre acțiuni.

Rezidențiale Unirii din Tunari. ”Un complex rezidențial finalizat în care te poți muta chiar acum. Este vorba de 10 locuințe din care 4 sunt parter și 6 sunt parter și etajul 1”, este o altă investiție prezentat de Lulea într-un proiect unde se prezintă ca partener.

Complex ”Ama” din Tunari. ”Un mini ansamblu rezidențial, format din patru locuințe parter și etaj”, așa este descris proiectul chiar pe site-ul firmei Ideal Proiect Arhitecture & Engineering, idealproiect.ro.

Complexul de pe strada Ioan Slavici din Tunari. Este vorba de un Complex din patru case strada Ioan Slavici, Tunari, Ilfov. ”Ideal Proiect A.E. S.R.L. are calitatea atât de investitor, cât şi de proiectant”, este prezentarea făcută tot pe site-ul firmei lui Lulea.

Un complex rezidențial și în Pipera. ”Dăm drumul mai departe la un complex de 18 locuințe. Sunt două tipuri de case: una parter și una parter și etajul 1”, se precizează pe site-ul idealproiect.ro. De notat că aici, din prezentarea proiectului, nu se înțelege clar dacă firma lui Lulea este și investitor sau doar a asigurat servicii conexe construcției.

Primăverii Park în Tunari. Aici sunt trei mini-complexuri rezidențiale. Complex cu 21 de locuințe situate în Tunari, pe strada Primăverii.

Alpha Ideal Proiect. ”Ideal Proiect construiește în localitatea Tunari, jud. Ilfov – alături de alte tipuri de vile și apartamente – 12 locuințe de tip Alpha. Acestea locuințe de tip vila sunt in regim duplexuri. Există câte trei astfel de duplexuri pe un teren de 1000 mp, alături de găsesc două astfel de mini complexuri”, este o prezentare a investiției făcută pe un site de promovare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Acum cine este peștele lui Lulea? Domnul Pulea? Pulea Spătarul?

 2. Adică paur e un partid controlat de la moskva? Pai asta știam cu toții… Serei sunt aia de se fac ca ploua…

  • Am vazut ca Sosoaca are o multime de discipoli pe aici, care se exprima cam in genul ei. Asa ca doamna isi poate face lejer un partid cu multi simpatizanti.
   Despre Lulea am citit intr-un alt ziar un amanunt care nu trebuie omis: a absolvit ca SEF DE PROMOTIE o facultate de constructii a Universitatii tehnice din Bucuresti. Deci nu e doar un afacerist, este un inginer cu studii serioase.

 3. Adevăr grăiește mazilita Sosoaca. Căci fără spate tare (rusesc) și fără biștari in buzunare nu ai cum să ajungi pe scaunele din Casa Poporului. I-auzi, au luptat și…mai luptă pentru unire. Minciuna gogonată! Asemenea gargare de patriotism mucegăit sunt semnul ticăloșiei. Șarlatani! Și care este marele plan al unirii? Ficțiunea! Sunt actorași racolați plătiți să joace Hora Uneltirii. Hora Urgiei pe pământul României. Pop, promisiunile lor sunt scântei AiURitoare, văpăi trecătoare, pâlpâiri înșelătoare. Aur-a funestă nu e nici creștina, nici fundamentalișta,nici nationalista, nici unionișta. Pur și simplu e funambulescă, fățarnică, fripturista. Iar boss-ul face pe codoașa plina de zel, încercând să-și ascundă păcatele. Banul este totul. Când e vorba de bpgatii dobândite prin nemunca, toți sunt de aceeași religie. Se bucura liliPutin de discipolii săi… Unde ești tu Țepeș…?

  • N-ar fi de mirare ca prin societatile respective sa se spele niscai sponsorizari rusesti.
   Cum se explica un profit de peste 40% din cifra de afaceri?

 4. Interesant deci omul e un mic afacerist si cam atat.
  Mare bomba multumim Sosetutei.

 5. Nume predestinate de leaderi si invingatori pe la astia, gen Tarziu, Sosoaca, Lulea.

 6. Acuma înțeleg blogul lui din ”Adevărul”.

 7. Felicitari Marian Pãvãlaşc pentru Articol
  Insfarsit cineva arata adevarul despre oamenilor.
  Sper sa preia si televiziunile .
  Acesti mizerbili traiesc din naivitatea oamenilor.
  Sper sa se desfiinteze acest partid in 2024 si sa nu ii mai voteze nimeni.

 8. Am citit 5 ecrane si nu vad nici grafic cu sageti ca in anchetele agenturii „Valiza E Pe Camp”, si nici macar o propozitie clara: „omul de afaceri are un cumnat al carui fin are legaturi cu o firma de constructii din Dughinistan”.

  Fara „X are legaturi cu Y”, nicio ancheta nu este completa. Fara o mentiune a Rusiei, va dezmosteneste taica Bideu ca pe Tismenitchi, si nu mai pupati stimul de 2000.

 9. Ar interesant sa se verifice dacă acești ”licențiați” au bacaloriatul fiindcă după cum vorbesc nu par ca au citit Capra cu trei iezi (încelegeti cine este capra și cine iezii)

 10. si ce conteza ca respectivul seful la AUR ?

 11. Luati aminte „baietii destepti” cu o cifra de afaceri de nici un milion de coco controleaza un partid care a facut 10% la prima participare.
  Halal randament!
  Foaaaarte tare vorba aleia care a primit banii in birou de nu-i venea sa creada.

  Ma rog, e de 1001 de nopti, dar hai ca se lumineaza de ziua, acum! Asteptam episodul urmator. Sa mai scoata Seherazada ceva din casa.

  • Intr-o tara in care hidrotehnicianul nr 1 e Iliescu si agronomul nr 1 e Ciolos, as prefera sa nu mai aud de specialisti. E plin USRul de politologi, cum sunt spitalele de ATIsti.

  • Ce zici ca ziceau?
   Ce-are a face cu trump? S-a dovedit cumva ca se pricepe?
   Cu hidro si cu agro care-i legatura?
   Au gasit cumva formula magica cum sa faci campanie ca sa sari din prima tragere la 10% dintr-o afacere de nivel IMM?
   Poate se pricep sa inmulteasca si painile daca au relatii sus…

 12. Se vede că domnu’ Lulea ține in mod corect doliul după bulibașă, dar nu înțeleg lipsa de respect de care dă dovadă domnu’ Semeon, că n-am auzit ca Staborul să fi aprobat cămașa inflorată pe sub haina neagră ceremonială ..!?

 13. nu pricep cum acele firme cu cifra de afaceri nu mare , au in lucru atatea proiecte ce necesita un capital mai mult decat consistent .Sau poate omul are doar firma specializata in pus gresie!?

  • Trebuie sa crezi in miracole. Numai asa pot deveni realitate.
   Si numai pentru cei care cred.😏

 14. Informatia asta a fost publica, nu a dezvaluit nicio branza Shosho. De interes este insa ca si Lulea dar si Axinia, mari auristi, au fost pana acum oamenii PNL, alaturi de care au condus primaria din Tunari, acolo unde Ideal isi desfasoara afacerile mana in mana cu mafiile locale

 15. Dictatoarea Șoșoacă „-Vă oblig!”