G4Media.ro

Cine este omul de afaceri acuzat de procurori că a încercat să-l…

Sursa Foto: Facebook

Cine este omul de afaceri acuzat de procurori că a încercat să-l corupă pe primarul Sectorului 2 prin intermediari/ Radu Mihaiu a sesizat procurorii

Doi membri PMP sunt acuzați de procurori că au încercat să-l corupă pe primarul Sectorul 2 ca edilul să sprijine afacerile lui Corin Romanescu. Acesta, fost angajat al municipalității de sector în mandatul lui Neculai Onțanu, s-a îmbogățit misterios după doar trei ani de muncă bugetară la Direcția de Patrimoniu.

Procurorii Anticorupție și cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București ar avea și înregistrări în care omul de afaceri Corin Romanescu (foto stânga) s-ar înțelege cu doi politicieni PMP ca aceștia să obțină pentru el autorizații pentru panouri de publicitate în Primăria Sector 2, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

În schimbul aprobărilor de amplasare a panourilor pe domeniul public, intermediarii lui Romanescu i-ar fi propus primarului Radu Mihaiu avantaje politice, dar și materiale.

Tocmai Radu Mihaiu și apropiații săi au fost cei care au sesizat procurorii despre presiunile și afacerile care i se propun, conform surselor G4media.ro. Acesta nu a răspuns la întrebările G4media legate de acest subiect.

Publicația aktual24.ro l-a citat pe Mihaiu care ar fi declarat „Am spus-o de 100 de ori până acum. O mai spun încă o dată: vechiul fel de a face politică a apus. În Primăria Sectorului 2 nu tolerez trocuri politice care să rezulte în beneficii personale pentru cei conectați”.

Romanescu a fost considerat în ultimul deceniu ca un fel de „consilier” al foștilor primari din Sectorul 2 – Neculai Onțanu și Mihai Mugurel Toader, conform unui apropiat al omului de afaceri reținut.

Romanescu a devenit cunoscut ca bugetar. A fost funcționar în Sectorul 2 (între 2010 și 2013) și director adjunct la Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar din același sector.

A candidat și la funcția de consilier local în Sectorul 2, din partea UNPR, partid din care făcea parte și Neculai Onțanu. În acel moment, Romanescu și familia sa dețineau, conform declarațiilor de avere și de interese, doar o firmă Royal Media Trading.

Din aceste documente reiese că Romanescu nu avea conturi în bănci, iar proprietățile sale se rezumau la un apartament și o garsonieră. Onțanu nu ne-a răspuns până la acest moment la întrebările referitoare la relațiile sale cu Romanescu.

Afacerile lui Romanescu s-au rezumat la Sectorul 2

În anul 2013, părăsește mediul bugetar și devine investitor în Sectorul 2, în special în zona Parcul Tei.

Corin Romanescu este implicat în acest moment în patru firme, iar membrii familiei sunt acționari în alte patru societăți, conform datelor obține cu ajutorul platformei termene.ro.

Societățile unde Corin Romanescu este acționar sunt: Ines Burger Prodcom SRL, President Tratorria SRL, Ager Brand SRL și President Honey SRL.

Firmele de publicitate Total Media Advertising SRL, Royal Media Trading SRL și HD Advertising International SRL figurează pe numele unor rude.

Prin firma President Tratorria administrează imensul restaurant și sală de evenimente President din Lacul Tei. Corin Romanescu mai controlează și clădirea de birouri Business Center din Bulevardul Dacia 169, dar și Patiseria Georgiana.

Extinderea restaurantului și centrului de evenimente President din Lacul Tei i-a adus o plângere penală și din partea fostului viceprimar al Sectorului 2, Cristian Popescu, acum membru PSD.
Apropiații acestuia ne-au spus că familia sa nu vrea să comenteze ce se întâmplă și că ar fi vorba de o „răzbunare politică”.

Ancheta procurorilor

Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Parchetul de pe lângă Tribunalul București au cerut și primit, pe 25 octombrie, aprobarea instanței pentru reținerea pe o perioadă de 30 de zile a trei persoane. Este vorba, conform surselor G4media.ro, de:

 • Cătălin Militaru, membru PMP, fost consilier local în Sectorul 2 în mandatul 2016-2020. Acesta este acuzat de trafic de influență de procurori.
 • Cătălin Constantin Șerpescu, membru PMP, actual consilier local Sector 2. Procurorii îl acuză de infracțiuni de instigare la trafic de influență și luare de mită
 • Corin Romanescu, om de afaceri care l-a sprijinit pe Neculai Onțanu în campania electorală din toamna anului trecut.

Romanescu a fost chiar angajat al primăriei Sector 2 când Onțanu era primar. Acum se prezintă ca proprietar de restaurant în Parcul Tei, dar și a unor firme de publicitate stradală.

Investigație plecată de la interesele imobiliare din Parcul Tei

Procurorii au început în vară ancheta, după ce primarul Radu Mihaiu a sesizat parchetele în legătură cu nereguli privind construcțiile din Parcul Tei, dar și cu privire la anumite presiuni la care ar fi fost supuși angajați ai primăriei de către proprietarii de restaurante din Sectorul 2.

În cadrul acestei anchete deschise în primăvară au fost interceptați, din iunie, și cei doi membri ai PMP, acuzați că aveau „complicitatea omului de afaceri amintit”, așa cum au precizat procurorii într-un comunicat.

Cei doi consilieri PMP au „pretins de la Primarul Sectorului 2 ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societăți controlate de R.C. (n.r. – Corin Romanescu) pentru amplasarea a 50-100 de panouri publicitare pe domeniu public al Sectorului 2 promițând că, prin influența pe care o are asupra consilierilor locali din partea aceleiași formațiuni politice (n.r. – PMP), îi va determina să-și exercite dreptul de vot într-un mod favorabil Primarului pe durata actualului mandat”, au mai explicat procurorii.

După acestă primă întâlnire din luna iulie, cei doi membri PMP și Corin Romanescu ar fi încercat de alte câteva ori să-l convingă pe Radu Mihaiu să le acorde aprobările pentru panourile publicitare.

Judecătorii Tribunalului București au decis, în seara zilei de 25 octombrie, că procurorii au destule probe care să permită reținerea pentru 30 de zile a celor trei. Aceștia au contestat decizia și Curtea de Apel a menținut decizia.

Colegii din PMP ai lui Cătălin Militaru și Cătălin Constantin Șerpescu ne-au răspuns că în opinia lor „este probabil vorba de o neînțelegere”. Reprezentanții partidului nu ne-au putut spune dacă cei doi vor fi măcar suspendați.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Acum o sa apara Gadea de la Antena 3 si o sa spuna ca responsabilul pentru mortii Covid este , de fapt, Radu Mihaiu

  • … ca USR e impotriva capitalului autohton 😉

  • De ciuma corupției nu scapă nicio formațiune politică, dar in procente diferite.
   Trebuie, totuși, să fim cinstiți și să recunoaștem că pesedeii au luat caimacul, dețin locul fruntaș, au furat startul, ce mai…sunt campioni absoluti.

   PMP-iștii, proveniți fiind din școala pedelista a lui Basescu, Udrea, Videanu, Berceanu, etc. s-ar putea să dețină locul doi.

 2. Unde sunt postacii USL sa atace USR?

 3. vine USL la putere, scapa lejer, fac reforma in justitie …

 4. Vă rog, ”omul de afaceri” (subiectul propoziției/titlului) este la singular, ”au încercat” este la plural. De regulă dezacordul cel mai frecvent (”ei este”) este exact invers. Vă rog, corectați: ”Cei doi membri PMP a încercat…”. Mulțumesc.

 5. cand furtisagul si combinatiile sunt la ordinea zilei si le ridici la rangul de principii …