G4Media.ro

Cine este noul comandant numit de Putin pe frontul din Ucraina: un…

Sursa foto: Kremlin.ru

Cine este noul comandant numit de Putin pe frontul din Ucraina: un veteran din Siria și Cecenia, acuzat de corupție și brutalitate, care a deschis focul în 1991 împotriva protestatarilor pro-democrație, lăudat de Kadîrov și Prigojin

Președintele rus Vladimir Putin a numit un nou comandant general pentru războiul din Ucraina în contextul contraofensivei ucrainene care împinge linia de contact în est și sud și a lăsat forțele ruse în dezordine, notează The Guardian. Numirea a avut loc chiar în ziua exploziei care a avariat podul Kerci.

Este vorba despre generalul Serghei Surovikin, veteran al războaielor din Siria, Tadjikistan și Cecenia. Generalul a fost acuzat că a folosit în Siria, în 2017, tactici controversate precum bombardamente fără discernământ împotriva luptătorilor antiguvernamentali.

În 1991, Surovikin, pe atunci căpitan, a condus o divizie care a trecut prin baricadele ridicate de protestatarii pro-democrație. Trei bărbați au fost uciși atunci.

„Este extrem de simbolic faptul că Serghei Surovikin, singurul ofițer care a ordonat foc asupra revoluționarilor în august 1991 și a ucis trei persoane, este acum responsabil de acest ultim efort de restabilire a Uniunii Sovietice”, a scris Grigory Yudin, un om de știință și sociolog rus, citat de The Guardian. „De peste 30 de ani, cariera lui Surovikin a fost plină de acuzații de corupție și brutalitate”, au scris oficialii britanici de informații într-un raport recent despre promovarea lui Surovikin la conducerea grupului militar din sud.

Sursa foto: Telegram / Kadyrov_95

În schimb, aliații lui Putin, liderul cecen Ramzan Kadîrov și Yevgeny Prigojin, fondatorul companiei militare private Wagner îl laudă pe generalul Serghei Surovikin. „Surovikin este cel mai capabil comandant din armata rusă”, a spus Prigojin, potrivit unei declarații citate de The Guardian. Este o „figură legendară, s-a născut pentru a-și sluji cu credință patria-mamă”.

„Eu personal îl cunosc bine pe Serghei Vladimirovici de aproape 15 ani. Pot spune cu siguranță despre el că este un adevărat general și războinic, un comandant experimentat și determinat, pentru care concepte precum patriotismul, onoarea și demnitatea stau întotdeauna mai presus de orice. Îmi face plăcere să salut această numire. Grupul combinat de trupe este acum pe mâini sigure. Sunt sigur că Serghei Surovikin va îmbunătăți în bine situația din zona operațiunii militare. Ei bine, noi, desigur, îl vom ajuta să-și rezolve sarcinile. Îi doresc lui Serghei Vladimirovici mult noroc și succes în serviciul său în folosul Patriei – Rusia!”, a scris Kadîrov pe Telegram.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

  1. sa aiba mare grija chelu …intre ferestre si sateliti pandesc pericole de moarte ….😎🥴😎🥴😎🥴😎🥴😎🥴😎🥴😎🥴😎🥴

  2. Eu deja na gândeam ca e trotinovici…..care ,nuci el nu știe cum sa se mai semneze pe aici….!!!@

  3. Acest SurdoViking va înfrânge cum trebuie . .

  4. Interesant cum ZradaXXII e incantat acum de el , recunoscand ca in respectivul incident (1991) a fost de partea cealalta a baricadei dar intre timp a ajuns sa regrete pozitia .

  5. Ii doresc o comandă cat mai scurtă !!!

  6. Sper sa ii ramana cadavrul imprastiat prin Ucraina.

  7. Sper sa fie macelarul din Odesa si Reni.

  8. Un capitan conducea o divizie? Hmmm. No way.

  9. nu-i problema au grija baietii ucrainieni de el