G4Media.ro

Cine e responsabil pentru situația vaccinării? Dezinformarea, propune Prelipceanu. Autoritățile, susține Mircea…

Sursa: Captura Digi 24

Cine e responsabil pentru situația vaccinării? Dezinformarea, propune Prelipceanu. Autoritățile, susține Mircea Miclea / Cum împachetează Digi 24 ce spune fostul ministru despre credibilitatea liderilor și educarea copiilor și adulților – Exercițiu de lectură media

“Retorica este una, spunem că școlile se închid ultimele și, de fapt, ele se închid primele, înaintea păcănelelor, da? Citim lucrurile cu adevărat în faptele oamenilor, nu în retorica lor”, a comentat marți seară, la Digi 24, profesorul Mircea Miclea, fost ministru al Educației. El a făcut remarca într-un schimb de replici în care moderatorul Cosmin Prelipceanu a încercat să găsească sprijin pentru argumentul că dezinformarea – deci un factor extern guvernului – ar fi principala cauză a faptului că românii nu se vaccinează, în timp ce Mircea Miclea a apărat ideea că principalul responsabil este guvernul, care și-a pierdut credibilitatea în fața oamenilor și a eșuat în a folosi resursele masive pe care le are, pentru a determina oamenii să se vaccineze. Deși, în mai toată intervenția lui, invitatul a pus accentul pe lipsa de credibilitate și acțiune a autorităților, inclusiv ca sursă de încredere pentru cei care dezinformează, schimbul de replici s-a încheiat tot în linia dorită de moderator: pe ecran, asociat cu numele intervievatului și citate din acesta, apărea titlul “Dezinformarea a învins campania guvernului”.

 • Invitatul a vorbit, în intervenția lui, despre nevoia de formare a unei atitudini critice față de informație, inclusiv în cazul copiilor: “La fel trebuie să facem și cu copiii, să îi învățăm mereu atitudinea critică față de informația care vine, indiferent de unde vine, de a gândi cu mintea lor, exercițiu pe care să-l facă la fiecare materie, nu trebuie să fie o disciplină în sine, ci un exercițiu de gândire critică peste tot.” Cum apare, din această perspectivă, dialogul dintre Mircea Miclea și realizatorul Digi 24 Cosmin Prelipceanu?

Toate întrebările moderatorului Digi 24 pentru Mircea Miclea au urmărit o mutare a răspunderii de la guvern către alte entități, pentru faptul că românii nu s-au vaccinat în număr suficient de mare. Realizatorul a pus accent pe dezinformarea care, a insistat Cosmin Prelipceanu, a învins campania de informare a autorităților: “această balanță a fost complet dezechilibrată în favoarea dezinformării, nici măcar 1 la 1 nu a fost”. În a doua jumătate a intervenției, el a mutat accentul pe lipsa de informare în cazul elevilor, respectiv a celor care consumă informația.

Miclea, fost ministru al Educației, psiholog, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, a rezistat retoricii lui Cosmin Prelipceanu insistând pe faptul că autoritățile, prin guvern, și-au pierdut credibilitatea, cel mai recent prin faptul că “agenda internă de partid a devenit mai importantă decât orice agendă națională.”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

 1. macar semnati va articolele ca lumea dle REDACTIA. penibili4media

  • d-le peneliceanu, aveti timp de net? nu trebuie sa-l spalati pe citu?

  • prelipceanu este un slugoi foarte preocupat sa linga si sa suga oricui da bani catre digi24 ca sa-si multumeasca patronul. Asta a fost intotdeuna.

 2. De 2 ani spun pe acest site faptul că DIGI24 sunt la fel de ticăloși ca Antena 3. De 2 ani spun că Prelipceanu îl întrece în ticăloșie pe Badea, Gadea, Ciutacu și alți slugoi.

 3. Mercenarul Prelipceanu a dat afara starea natiei cand a atins pisicherii digi24.

 4. Laturi arucante la greu pe Prelipceanu decand i-a dat mucul tovarășului Cioloș.

 5. moooistul asta de prelipceanu insista in aceeasi idee … sa i spuna cineva ca copiii sunt in grija parintilor pana la 18 ani.

  daca o avea copii sa i dea altcuiva sa i creasca

  • Banuiesc ca-ti place vorba aia ”eu l-am facut, eu il om.or”. Cel pu.tin pentru copii cu comorbiditati ar trebui sa nu fie necesar acordul parintilor, daca acei copii doresc sa se vaccineze.

 6. Prelipseanu e un lingău grețos, asemenealui Gâdea.

 7. Intrebare: e vreo diferența între Digi24 și Antena 3 in termeni de subiectivism politic ? Întrebarea e evident retorica..

 8. Sa fim serios. Si voi faceti fix la fel. Dar fix!!
  Altfel nici nu ati putea recunoaste procedeul
  V-am prins de atatea ori, iar cand am comentat nu ati acceptat comentul.

  Pinochio 4 media.

 9. GO PNL24! Sa nu cumva sa mentioneze ceva de Cutzu care a vrut el sa preia campania de vaccinare pentru niste bile albe sau de Iohannis care se lauda ca „am invins practic pandemia” asta vara.

 10. DIGI a devenit mult mai insidios decat concurenta de la Antena 3, unde prestatorii sunt de joasa spetza si usor de citit. Dar, dl. Prelipceanu se da sofisticat si manipuleaza cu mai multa pricepere.
  Cred ca in ultimele luni a stat de vorba mai mult cu somitatea (mai bine zis, catastrofalul) Campeanu decat cu familia si prietenii.
  Dar, de ce sa fim noi rai? Fiecare face ce vrea cu limba lui, pe care unii o au lunga si catifelata, gen Prelipceanu 🙂

 11. Prepelicescu un alt ziarist acoperit? e uite de aia platesc un abonament mai mare la vo.. e decat sa ma mut la Digi.
  Nu doresc sa cotizez la inca o firma a noi securitati…ca sigur cotizez direct sau indirect la altele care nu sunt asa vizibile.

 12. sunteti invidiosi pe baietii docili / ascultatori 🙂 cu pachestii si ochelari 🎭 gen larry king 🤪

 13. Eu am scris de fiecare data cand zombie era invitat la Prelipceanu: Prelipceanu se facea ca il intreaba, zombie se prefacea ca ii raspunde in timp ce batea campiii mintind fara rusine, iar Prelipceanu nu auzea, nu reactiona deloc!
  Rusine, cred ca BANI grei a pompat PNL catre DIGI 24, e evidenta partinirea lui Prelipceanu..
  E unul dintre motivele spuse indirect de Stelian Muscalu care in 5 Octombrie 2021 a demisionat de la DIGI 24!
  Decizia surprinzătoare a fost anunțată de celebrul jurnalist pe pagina sa de Facebook astăzi. În mesajul video publicat junralistul vorbește despre ASERVIREA Presei și că rețelele de socializare vor fi, pentru moment, „singura modalitate în care voi exprima ce gândesc în mod LIBER”.

 14. Multi jurnalisti au DEMISIONAT de la Digi 24 pe acest motiv, unul dintre ei e jurnalista Alice Iacobescu unul dintre cei mai vechi oameni ai DIGI 24, care declara că motivul plecării sale in 15 Septembrie 2019, ca și în cazul lui Stelian Muscalu, erau Presiunile POLITICE asupra emisiunii sale, dar și din cauza presiunilor editoriale din cadrul trustului de presă.
  Rusine, DIGI 24, slugilor!

 15. Ar fi interesant sa aflam cât a fost partea Digi24 din cele 200 milioane luate de presă de la guvern pentru campania de vaccinare și cât a ‘informat’ de banii respectivi.

 16. Compartimentul Latrina24 de la Digi24 care se remarcă prin obediență

 17. Și când te gândești ca în primele luni după revoluție (eram) ne consideram poporul cel mai inteligent, cel mai pașnic, cel mai… și încă ce (?) din Europa. Cei 20 de ani ai lui Brucan au trecut de mult. A greșit. Poate 40, sau nici atât nu sunt suficienți? Dacă 70% din părinti nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor atunci care o fi cauza?

 18. „Cine e responsabil pentru situația vaccinării?”

  Campania de vaccinare a fost organizată și condusă de domnul Gheorghiță.

  Prin urmare, firesc este să-și asume eșecul și să demisioneze… Sau să fie demis.