G4Media.ro

Cine e firma de la care ar fi primit șpagă fostul ministru…

Sorina Pintea Ministrul Sanatatii Sursa foto Facebook

Cine e firma de la care ar fi primit șpagă fostul ministru PSD al Sănătății, Sorina Pintea

Hospital Technical Solutions din București este firma de la reprezentanții căreia ar fi primit mită managerul Spitalului din Baia Mare, Sorina Pintea, 10.000 de euro și 120.000 lei, potrivit unui comunicat de presă al DNA coroborat cu datele din SICAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice). Firma încheiase un contract de achiziții cu spitalul din Baia Mare.

Sumele reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, potrivit DNA.

Potrivit SICAP, pe 12 februarie 2019, spitalul din Baia Mare a încheiat un contract în valoare de aproape 2,3 milioane de lei, adică aproape 500.000 de euro, pentru “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”. Contractul a fost atribuit prin selecție de oferte, fără licitație deschisă.

Firma cu care s-a semnat contractul este Hospital Technical Solutions din București. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de Gheorghe Aurel Dobrescu, Costin Dumitru, Daniela-Anca Neagoe și Gheorghe Tîmpu. Până la data de 31 decembrie 2019, printre acționari s-a numărat și Constantin Moise, care a doua zi, pe 1 ianuarie 2020, a fost înlocuit și din calitatea de administrator al firmei cu Valentin Schnaider.

În SICAP, numai în ultimul an, firma Hospital Technical Solutions din București figurează cu mai multe contracte cu spitale publice din țară. De exemplu, la data de 3 februarie 2020, a încheiat un contract de peste 15 milioane de lei, adică peste 3 milioane de euro, cu spitalul din Lupeni pentru modernizarea corpului vechi de clădire.

La rândul lui, Spitalul Județean de Urgență ”Constantin Opriș” din Baia Mare, condus de Sorina Pintea, are încheiate zeci de contracte de achiziții publice pentru medicamente, consumabile și aparatură medicală.

sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

 1. ‘Cine’ e firma si ce vrea ei.

 2. Să fim noi sănătoși și Corona să fi venit doar ca turist, că dacă ar fi să luăm la puricat toate achiziții din Sistemul de Sănatate ne-am îngrozi mai ceva ca la vederea lui Dracu’…!
  Doar un amănunt care poate da de gândit: in timp ce intr-un alt domeniu comisionul unui agent comercial variază intre 0,5% si 3%, in Sănătate comisionele agenților comerciali ajung in mod frecvent la 10%. „Are balta pește”, ar putea spune un privitor din exterior, insă fără să știe că sunt de fapt pești-piranha care ne vor devora până la oase…

  • …comisioanele…

  • Cam ambiguu flagrantul din vina comunicarii DNA,ceva nu se leaga.
   Apropo cand era Nicusor sef de partid si sebocuoa ce case de patrimoniu unii de pe acolo din conducerea partidului aveau numai case de patrimoniu in proprietate asta nu e coruptie cumva?

  • @jeana de fapt ce nu se leaga e postarea ta, in intregime. Pe site-ul asta nu functioneaza sofisme chiar mai elaborate , eu zic fii mai pregatita data viitoare

 3. Cum adica cine e firma, limba romana!!!

 4. SICAP ar trebui sa faca controale la toate unitatile sanitare cu care societatea HTS a incheiat contracte. Daca vrem, pe bune, sa eradicam coruptia, e imperios necesar sa pedepsim nu numai spagarii, ci si cei ce dau spaga, pt ca unii fara altii nu pot exista. Putini din cei ce dau spaga pt obtinerea contractelor cu statul sunt cercetati si acuzati.

  • vrei sa zici dna cu ajutorul sicap

  • @ads. Scuze, am vrut sa spun DNA. Merci.

  • nu prea stiu daca sicap are vreo treaba. zice DNA „Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.”. deci inteleg ca Pintea zicea: „bine, ati castigat – dar ca sa va mai si platesc trebuie sa sariti cu 7%. Daca nu, am eu pe unii care va contesta si nici in anul 3,000 nu mai facem sala aia – care oricum nu ma intereseaza.”

  • esti……..bagator in seama. SIcap este o platforma online pentru institutii ale statului si societati pe actiuni prin care se fac achizitii publice. Tu poate vrei sa spui ca ANAP sa faca controale.

 5. Parca Pintea vroia sa le oblige pe doamnele de la Daruieste Viata sa predea spitalul Ministerului Sanatatii?

 6. I-o fi dat și factură pentru spaga asta? Altfel, intră și la evaziune fiscală…

 7. dumitru costin, sindicalistu?

 8. Pintea e doar un alt gunoi PSDist, un partid de ticăloşi nu suportă cinstea.

 9. Aste este Romania adevarata si profunda

 10. Cine e firma? Serios? Scrieti stirile pe google?

 11. A fost flagrant sau doar „zise unul că altul a zis ce a zis celălalt….” !!!??? Deja începe să se transforme într-un fââssss!! Teorii ale conspirației ….DNA investighează deocamdată!! A fost singurul ministru în care am avut puțină încredere , puțină…

 12. firmele care dau mita trebuie inchise si anchetate penal .ptr ca administratori firmelor merg in genunchii si propun mita