G4Media.ro

Cinci ani de închisoare pentru fostul profesor de etică și integritate academică…

Foto: Resita.ro

Cinci ani de închisoare pentru fostul profesor de etică și integritate academică Rudolf Cristian, care a primit mită de la studenți. Instanța i-a interzis să mai fie profesor 5 ani, după executarea pedepsei, și a ridicat sechestrul pentru două lingouri de aur / Decizia nu este definitivă

Profesorul Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării hotărârii și i se interzice să mai fie profesor pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei, au decis magistrații Tribunalului Caraș-Severin, potrivit Edupedu.ro.

  • Rudolf Cristian a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea o șpagă de 50.000 de lei de la studenții la master ca să îi treacă la examene.
  • Universitatea Babeș-Bolyai l-a concediat pe Rudolf Cristian, profesor de „etică și integritate academică” de la extensia sa din Reșița, trimis în judecată de DNA, pe 23 martie 2023.

Tribunalul Caraș-Severin menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpatul Rudolf Cristian pentru o perioadă de 60 de zile de la pronunţarea prezentei și îl obligă la plata sumei de 11.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Lui Rudolf Cristian i se interzice să mai fie profesor pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei, au decis magistrații.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cat de reprezentativ este acest caz pentru coruptia generalizata din institutiile de stat din Romania. Profesor de etica si integritate academica sa iei spaga de la studenti ca sa isi ia examenele. Iar pedeapsa este sa nu mai poata profesa cinci ani? Da de ce nu toata viata? Un asemenea caracter mai poate sa fie calificat sa predea ceva dupa ce a facut?
    Problema este ca astfel de cazuri sunt atat de banale incat nici simbolistica lor – etica prin luand spaga – nu mai inseamna nimic.