G4Media.ro

Cimitirul din Oradea va găzdui de anul viitor peste 300 de nișe…

Cimitirul din Oradea va găzdui de anul viitor peste 300 de nișe destinate urnelor funerare / ”Suprafața pentru locuri de veci clasice se reduce considerabil, într-o perioadă în care numărul înmormântărilor este tot mai mare”

Cimitirul Municipal Rulikowski din Oradea va avea, la începutul anului viitor, un columbar pentru depunerea urnelor funerare ale decedaților incinerați, anunță Agenția de presă Rador.

În aceste zile, Administrația Domeniului Public a dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție, durata de realizare a investiției fiind de două luni jumătate – trei luni, în funcție de condițiile meteo.

Columbarul va fi amplasat de-a lungul gardului Cimitirului evreiesc neolog, având o lungime de 82 ml și o înălțime de aproximativ 2 m.

”Construcția va fi din cărămidă, potrivită cu arhitectura locului, și va deține pentru început 336 de nișe, care vor putea fi inscripționate cu numele răposaților și închise. O astfel de investiție este necesară cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, am avut o cerere tot mai mare pentru locuri de păstrat urne. Apoi, nu trebuie neglijat nici celălalt aspect, și anume că suprafața pentru locuri de veci clasice se reduce considerabil, într-o perioadă în care numărul înmormântărilor este tot mai mare”, precizează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public SA Oradea.

Nișele de depozitare a urnelor vor avea dimensiunea de 40 cm x 50 cm și vor fi închise cu panouri de marmură de 1,5 cm grosime, panouri pe care vor putea fi inscripționate numele defuncților și data nașterii, respectiv a decesului. În fața columbarului va fi realizată o alee de circulație din dale de beton.

Valoarea totală a investiței este de 270 mii lei, iar finanțarea investiției va fi realizată din fonduri proprii ale Administrației Domeniului Public SA Oradea.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Focul sa va arda , numai ateii se incinereaza.

    • Ti-ai dat si tu seama ca dacii erau niste pagani la coada evolutiei. In plus mai si petreceau cu multa bautura apoi il ardeau pe guster. Ritual de maimuțe.
      Nu vad de ce esti nervos ca voi aurolacii sunteti daci puri.

    • Maicaaaa…ce treaba ai tu cu cei ce vor sa faca indiferent ce cu „ambalajul” lor? Ca, vreti au ba, voi fundamentalistii, toate sufletele se duc intr-un singur loc, si acolo se face „trierea” adevarata! La Marea Judecata, nici marele alb, nici turma de legati la minte si cu sufletele smochinite ce-l urmeaza, nu conteaza la „marea decizie”…Lasa blestemele ca se-ntorc impotriva celui ce le lanseaza, nu v-a spus asta „pastorii” vostri mari maestrii in afurisenii? Atata energie negativa la voi, fundamentalistii ortodocsi, se intalneste numai la fundamentalistii islamici (Doamne fereste-ne!). Lasa ambalajul si ocupa-te de suflet, ca ai mare nevoie si timpul nu ateapta!