G4Media.ro

CIA l-a demis pe șeful agenției din Austria / Nu ar fi…

sursa foto: Pexels

CIA l-a demis pe șeful agenției din Austria / Nu ar fi luat în serios ”sindromul Havana”

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) din SUA l-a demis pe şeful antenei sale din Viena pentru ceea ce s-a considerat a fi un răspuns inadecvat faţă de cazurile raportate privind misteriosul „sindrom Havana” în cadrul echipei sale şi la ambasadă, anunță Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

Zeci de cazuri, atât în rândul angajaţilor CIA, cât şi al diplomaţilor şi familiilor lor au fost semnalate recent la Viena, dar responsabilul în cauză a tratat informaţia cu scepticism şi a dat dovadă de insensibilitate, potrivit Post, citând surse din cadru Agenţiei Centrale de Informaţii americane.

La solicitarea AFP, un purtător de cuvânt al CIA a refuzat să confirme sau să infirme informaţia.

El a asigurat că agenţia ia în serios zecile de posibile cazuri ale misterioasei maladii semnalate la misiunile diplomatice americane din întreaga lume, în special la Viena, unde SUA au o ambasadă mare.

Citând sub rezerva anonimatului foşti şi actuali responsabili americani, ziarul american Washington Post scrie că respectiva demisie se doreşte a fi o atenţionare a înalţilor oficiali pentru a lua în serios „sindromul Havana”, un ansamblu de manifestări de rău, precum migrene, greaţă, pierderi de memorie, ameţeli.

Vizita vicepreşedintei americane, Kamala Harris, în Vietnam, întârziată cu mai multe ore la sfârşitul lunii august din cauza unui „incident de sănătate anormal” semnalat la Ambasada SUA din Hanoi, a readus în lumina reflectoarelor acest fenomen pe care Washingtonul nu a reuşit nici până astăzi să-l clarifice.

Totul a început când în 2016 câţiva diplomaţi americani aflaţi la post în Cuba au început să se plângă de stări de rău din motive necunoscute.

Dar cazul nu a ieşit la lumină decât în 2017, când preşedintele de la acea vreme Donald Trump a rechemat majoritatea diplomaţilor din Havana, pentru a răspunde acestei noi ameninţări.

Publicitate electorală

Peste 20 de angajaţi ai guvernului american şi membri ai familiilor lor au fost afectaţi de acest misterios sindrom în Cuba de la sfârşitul anului 2016 până în mai 2018, precum şi o serie de diplomaţi canadieni.

În 2018, simptome similare au raportat circa 12 diplomaţi americani în China. Astfel de cazuri au fost semnalate succesiv în Germania, Australia, Rusia, Taiwan şi chiar la Washington.

În iulie, publicaţia The New Yorker relata despre existenţa a peste 20 de cazuri la Viena, în Austria, de la începutul anului.

Diplomaţii în cauză au semnalat diverse simptome, între care probleme de echilibru şi ameţeli, de coordonare şi de mişcare a ochilor, precum şi anxietate, iritabilitate şi ceea ce victimele au numit „ceaţă cognitivă”. Au fost diagnosticate chiar leziuni cerebrale.

Potrivit unui raport al Academiei de Ştiinţe americane, „energia dirijată de unde radio” este cauza cea mai probabilă a acestor simptome.

De la începutul anului, autorităţile americane au oscilat în privinţa seriozităţii problemei, unii responsabili minimalizând simptomele adeseori atribuite stresului, alţii evocând în mod privat posibile atacuri şi suspectând ţări precum Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Escape from the ELF … cu mineralul SHUNGITE.

  • Nu pot sa nu ma intreb… daca in Romania s-ar intampla asa ceva ar analiza cineva problema? Ca nu s-ar afla nimic public – asta e evident.
   Pur si simplu unii mai slabi de înger cedeaza in fata volumului mare de date pe care le analizeaza ar fi raspunsul plauzibil.
   Dar cand e vorba de familii intregi …

  • * SHUNGITE este o roca / piatra care se amplasează in camera unde locuiești sau se poarta asupra ta pentru a te proteja de EMF / ELF, contribuind la neutralizarea radiaţiilor electromagnetice nocive. Nu se consuma intern. Cel mult se pune in apa pentru a elimina bacteriile si a o purifica.

  • @Spark, nu cred ca doar diversitatea tot mai crescută si volumul mare de informații care trebuie analizate este cauza principala sau singulara a acestui sindrom. Atacurile prin radiații electro-magnetice sunt reale. Activiștii, jurnaliștii, agenții pe intelligence, anumiti politicieni, diplomati si cercetători sunt tinte pentru astfel de atacuri. Faptul ca nu au fost raportate oficial cazuri si in România nu înseamnă ca nu exista!

  • În Romania e la moda cu roca de sare… pentru ca e MARE

  • @diana – daca ar fi cum spui tu… cel mai probabil exista o „masina suspecta” cu care se transporta aparatura respectiva. Ce fel de oameni s-ar ocupa cu asa ceva?
   Mai degraba are legatura cu antenele deja amplasate

  • Spark: f simplu. agentii secreti. de aia si sunt targetati dipliomati sau agenti. nu are legatura cu antele, ar fi fost afectati si oameni simpli fara legatura. mai mult ca sigur e ceva portabil care poate fi directionat in ce directie doresti. daca imi iau camera langa a ta, pot usor sa il indrept catre tine.
   nu are nicio legatura cu a fi slab de inger: multi raman cu simptome pe toata viata. pierdere a echilibrului, ameteli etc. nu e de joaca. e clar cu intentie.

  • Din sateliți, drone, avioane, prin frecvente radio.

   Cauta: psychotronic weapons / directed energy weapons, HAARP, ELF, MKULTRA.

 2. dar ce, sunt mai multi spioni americani la Viena? adica americanii spioneaza austriecii? nu cred, e o minciuna scornita de doogeen care vrea sa invrajbeaza occidentul

 3. „(CIA) din SUA l-a demis pe şeful antenei sale din Viena”?
  Si redactorii G4 par afectati 😃

  In fine… nu stiu daca a remarcat cineva articolul acum câțiva ani ca si in Romania agentiile au achizitionat din banii institutiei suplimente alimentare impotriva stresului (efort intelectual intens).

  La noi psihologii se feresc sa vorbeasca public (doar noteaza in tacere)

  • sunt lucruri distincte, confunzi. mai citeste, sindromul asta nu e de azi, dar e in ultimii ani. strestul la spioni e de cand exista ei, deci nu asta e argumentul. citeste insa cum a fost cu cuba. unii si acum au sechele si cica le vor avea mereu. e destul de clar scopul: sa scape de acei diplomati. ma refer la tara care are aceasta aparatura. probabil rusii sau chinezii. ca altcineva nu ar fi asa tupeist sa continue cu ea.

 4. Sindromul Havana = ipohondria teroristilor americani.

 5. Nu l-au citit pe Presura ca 5G-ul e inofensiv? Oleacă de microunde le prinde bine. Ce tot se plâng ca li s-au încălzit creierul?