G4Media.ro

Chișinău: Legea care dublează salariul judecătorilor Curții Constituționale, retrimisă în Parlament după…

sursa foto: G4Media

Chișinău: Legea care dublează salariul judecătorilor Curții Constituționale, retrimisă în Parlament după mai multe critici

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a retrimis vineri în Parlament legea de rectificare a bugetului pentru 2022, după mai multe reacții negative privind dublarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale de la circa 2.000 la 4.000 de euro.

„Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a restituit astăzi Parlamentului Legea nr. 204 din 6 decembrie 2021 cu privire la modificarea unor acte normative privind legislaţia bugetar-fiscală 2022. Şefa statului a luat această decizie pe motiv că legea include un amendament, cu privire la salarizarea angajaţilor Curţii Constituţionale, pentru care nu există avizul pozitiv al Guvernului”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Mișcarea vine după ce legea în cauză a creat o situație tensionată, iar guvernarea a primit foarte multe critici din partea opoziției, unor analiști, dar și din partea societății.

Miercuri, premierul Natalia Gavriliță a calificat drept justificată creșterea de la circa 45.000 de lei la 82.000 de lei a salariilor judecătorilor de la Curtea Constituțională.

În cazul judecătorilor constituționali a fost stabilit un spor pentru activitatea constituțională. Este un organ de care depinde prosperitatea țării. Este foarte important să avem asemenea instituții integre care asigură prosperitatea țării și asigură menținerea integrității pe tot spectrul instituțiilor care efectueză justiția în condițiile în care salariile judecătorilor constituționali din Ucraina sau alte țări sunt de două ori mai mari. Aceste salarii sunt justificate pentru a ne asigura că deciziile se iau în interesele cetățenilor și nu ale unor grupuri”, a declarat Natalia Gavrilița.

Foto-simbol: sediul Curții Constituționale din Chișinău. Sursa/G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De ce retrimit legea?
    Dupa modelul CCR din Ro e bine!