G4Media.ro

China va stimula cererea internă și redresarea economică în 2024 / Xi…

Photo by NOEL CELIS / AFP

China va stimula cererea internă și redresarea economică în 2024 / Xi Jinping: Redresarea economică se află încă într-o etapă critică

China va stimula cererea internă și va sprijini redresarea economică, a decis Biroul Politic al Partidului Comunist Chinez (PCC) la reuniunea sa privind activitatea economică în 2024, a relatat vineri presa de stat chineză, citată de agenția Reuters.

Președintele Xi Jinping a declarat că redresarea economică a Chinei se află într-o „etapă critică”, potrivit televiziunii publice CCTV.

„În prezent, redresarea economică a țării se află încă într-o etapă critică”, a declarat Xi la o reuniune a Biroului Politic al Partidului Comunist Chinez, cel mai înalt organism de decizie al țării.

Xi a cerut măsuri de stimulare a economiei, afirmând că „situația de dezvoltare cu care se confruntă țara este complexă, cu tot mai mulți factori negativi în mediul politic și economic internațional”.

„Este necesar să ne concentrăm pe accelerarea construcției unui sistem industrial modern, să extindem cererea internă, (și) să prevenim și să dezamorsăm riscurile”, a spus Xi.

Presa de stat, relatând deciziile conducerii comuniste, a precizat că Beijingul va continua să implementeze anul viitor o politică monetară prudentă și o politică fiscală proactivă.

China va „spori vitalitatea economică, va preveni și va rezolva riscurile, va îmbunătăți cererile sociale, va consolida și va îmbunătăți tendința pozitivă a redresării economice, va continua să promoveze îmbunătățirea efectivă a calității creșterii economice”, potrivit China Nouă.

Investitorii urmăresc cu atenție deciziile economice ale Chinei.

Beijingul a lansat o serie de măsuri în ultimele luni pentru a revitaliza o economie care se confruntă cu o redresare lentă în urma epidemiei COVID-19 și se confruntă cu o criză imobiliară gravă, cu datoriile autorităților locale, cu încetinirea creșterii globale și cu creșterea tensiunilor geopolitice.

Banca centrală a Chinei a redus modest ratele dobânzilor și a injectat mai multe lichidități în ultimele luni pentru a susține creșterea economică.

Observatorii se așteaptă ca în acest an creșterea economică a Chinei să ajungă la 5%, în conformitate cu obiectivele guvernului chinez.

Politburo, organul decizional al PCC, a studiat, de asemenea, proiecte legate de lupta împotriva corupției și de regularizarea acțiunilor disciplinare ale partidului, a adăugat China Nouă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...