G4Media.ro

China şi Japonia s-au acuzat reciproc, duminică, de incursiuni maritime, după o…

China şi Japonia s-au acuzat reciproc, duminică, de incursiuni maritime, după o confruntare între patrulele lor de coastă în Marea Chinei de Est

China şi Japonia s-au acuzat reciproc, duminică, de incursiuni maritime, după o confruntare între patrulele lor de coastă în apele din jurul insulelor disputate din Marea Chinei de Est, transmite News.ro, care citează Reuters.

Paza de coastă a Chinei a declarat duminică că o barcă de pescuit japoneză şi mai multe nave de patrulare au pătruns în ziua precedentă în apele din jurul insulelor minuscule, numite Diaoyu în China şi Senkaku în Japonia.

Insulele nelocuite sunt controlate de Japonia dar revendicate şi de China.

Paza de coastă a Chinei a declarat într-un comunicat că a luat măsurile necesare, în conformitate cu legea, pentru a avertiza navele japoneze.

Paza de coastă a Japoniei a declarat sâmbătă că două bărci de patrulare maritimă chineze au părăsit apele teritoriale ale Japoniei din jurul insulelor ,după ce au primit avertismente. A spus că navele sale de patrulare protejează o barcă de pescuit japoneză, care fusese abordată de navele chineze.

Incidente similare au avut loc în noiembrie şi octombrie. Disputele maritime din Asia care implică China au crescut.

China şi Filipine au făcut schimb de acuzaţii, duminică, pentru o ciocnire între navele lor într-o parte a Mării Chinei de Sud pe care o revendică fiecare naţiune, marcând a doua confruntare în tot atâtea zile.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Intotdeauna cand e vorba de China vs Japonia sau Rusia vs Restul Lumii, nu exista dubii cine ce a incalcat.