G4Media.ro

China sancţionează Boeing şi doi contractori de apărare din SUA pentru vânzări…

China sancţionează Boeing şi doi contractori de apărare din SUA pentru vânzări de arme în Taiwan

Ministerul pentru Comerţ al Chinei a anunţat luni sancţiuni împotriva Boeing şi altor două companii de apărare, pentru vânzarea de arme către Taiwan, în ziua învestirii preşedintelui Taiwanului, transmite CNBC, conform News.ro.

Măsura este cea mai recentă dintr-o serie de sancţiuni pe care Beijingul le-a anunţat în ultimii ani împotriva companiilor de apărare pentru vânzarea de arme către Taiwan, o insulă autonomă pe care China o consideră parte a propriului său teritoriu.

Ministerul Comerţului din China a plasat unitatea Boeing de Apărare, Spaţiu şi Securitate, General Atomics Aeronautical Systems şi General Dynamics Land Systems, pe ceea ce se numeşte o listă de ”entităţi nesigure”, interzicând investiţiile ulterioare ale acestora în China, pe lângă interdicţiile de călătorie pentru conducerea lor de vârf.

Lai Ching-te, noul preşedinte al Taiwanului, a promis că va consolida securitatea Taiwanului prin importurile de avioane de suptă avansate şi alte tehnologii şi întărirea industriei interne de apărare.

În aprilie, China a îngheţat activele General Atomics Aeronautical Systems şi General Dynamics Land Systems deţinute în China.

Declaraţiile corporative arată că General Dynamics operează o jumătate de duzină de avioane Gulfstream şi operaţiuni de servicii pentru avioane cu reacţie în China, care rămâne puternic dependentă de tehnologia aerospaţială străină, chiar dacă încearcă să-şi construiască propria prezenţă în domeniu.

Compania ajută, de asemenea, la fabricarea tancului Abrams, care este achiziţionat de Taiwan pentru a înlocui tehnica învechită destinată să descurajeze sau să reziste unei invazii din China.

General Atomics produce dronele Predator şi Reaper folosite de armata americană, deşi nu este clar ce arme vinde compania Taiwanului.

În 2022, China a anunţat sancţiuni împotriva lui Ted Colbert, preşedintele şi CEO-ul Boeing Defence, Space and Security, după ce compania a câştigat un contract de 355 de milioane de dolari pentru furnizarea de rachete Harpoon către Taiwan.

Taiwanul s-a confruntat cu hărţuirea militară din ce în ce mai mare din partea Armatei Populare de Eliberare a Chinei, care zboară în mod regulat cu avioane de luptă şi navighează cu nave de război în apropierea insulei.

Impactul probabil al sancţiunilor Beijingului asupra unor companii precum Boeing este neclar. Statele Unite interzic cele mai multe vânzări de tehnologii legate de arme către China, dar unii contractori militari au, de asemenea, afaceri civile în industria aerospaţială şi în alte industrii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...