G4Media.ro

China le cere membrilor ONU anularea unei reuniuni virtuale în care se…

China le cere membrilor ONU anularea unei reuniuni virtuale în care se va discuta despre represiunea împotriva musulmanilor uiguri din regiunea Xianjiang

China a reclamat luni Statelor Unite, Germaniei şi Marii Britanii să anuleze o videoconferinţă programată miercuri privind represiunea împotriva minorităţii musulmane uigure în regiunea Xinjiang şi i-a îndemnat pe membrii ONU să nu participe la aceasta, notează AFP, citată de Agerpres.

„Acest eveniment se bazează pe pure minciuni şi prejudecăţi politice”, a denunţat într-un comunicat misiunea diplomatică chineză la Naţiunile Unite. Beijingul „îndeamnă co-organizatorii să anuleze imediat acest eveniment care interferează în treburile interne ale Chinei şi solicită altor state membre să îl respingă”, se adaugă în comunicat.

„Situaţia actuală din Xinjiang nu a fost niciodată atât de bună din punct de vedere istoric, cu stabilitate, dezvoltare economică rapidă şi coexistenţă armonioasă între persoane din toate grupurile etnice”, potrivit misiunii chineze.

Statele Unite au considerat recent că represiunea minorităţii musulmane uigure din regiunea Xinjiang, cu lagărele de concentrare, echivalează cu un „genocid”.

„Statele Unite pretind că le pasă de drepturile omului pentru musulmani, în ciuda faptului cunoscut în lume că au ucis musulmani în Afganistan, Irak şi Siria. Statele Unite şi partizanii lor sunt cei care au ucis cel mai mare număr de musulmani din lume”, a afirmat comunicatul misiunii chineze.

În cadrul reuniunii de miercuri, sunt aşteptate intervenţii din partea ambasadorilor la ONU ai Statelor Unite, Germaniei, Marii Britanii, reprezentanţilor uigurilor, precum ONG-ului Human Rights Watch, co-organizator al evenimentului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. in timp ce china omoara uiguri (musulmani chinezi) , arabii cumparau vaccinul de la chinezi si-l dona

    adevarata religie e banu