G4Media.ro

China instituie carantină în Lanzhou, oraş cu patru milioane de locuitori, din…

China instituie carantină în Lanzhou, oraş cu patru milioane de locuitori, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID

Autorităţile chineze au impus marţi carantină în Lanzhou (nord-vest), care numără patru milioane de locuitori, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, cu o sută de zile înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă ce vor avea loc la Beijing, informează AFP, preluată de Agerpres.

Toate cartierele de locuinţe ale acestui oraş, capitala provinciei Gansu, vor fi supuse unei „gestionări ferme”, cu un control strict al deplasărilor, a anunţat municipalitatea.

Orice ieşire în exteriorul domiciliului nu va mai fi posibilă decât pentru „cumpărături de primă necesitate”, un imperativ legat de pandemie, sau pentru „un tratament medical de urgenţă”, precizează un comunicat al autorităţilor.

China a înregistrat marţi, la nivel naţional, 29 de noi cazuri de COVID-19 de origine locală. Majoritatea sunt legate de deplasările unui grup de turişti contaminaţi.

Dacă cifrele pot părea derizorii în raport cu cele înregistrate zilnic în alte părţi ale lumii, ele determină regimul de la Beijing să fie şi mai vigilent, în condiţiile în care China se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă, începând cu 4 februarie 2022.

Un recent focar epidemic în Mongolia Interioară, regiune din nordul Chinei, este responsabil de peste o sută de cazuri începând de săptămâna trecută.

Autorităţile chineze, care practică o politică de „toleranţă zero” cu privire la virus, au reacţionat prompt, impunând restricţii şi organizând campanii de depistare în masă în regiunile afectate.

Foto: Laboratoare mobile pentru teste RT PCR în Lanzhou / sursa: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. China respecta si protejeaza viata chinezilor.

  • du te in China Ioane…

   dimineata cand te trezesti tre sa dai bifa la un chestionar , sa ti dovedesti dragostea pentru partid , atfel nu urci in autobuz

   dar chinezii au grija de populatia lor

  • Buna poanta asta, mi-a placut 🙂

 2. Nu protesteaza nimeni pe la ei impotriva restrictiilor ?

  • Doar romanii protesteaza impotriva mortii.

  • Ei romanii. O parte din ei, aurolacii.

  • Confucius i-a invatat: soarta.
   Si oricum, cine protesteaza nu mai protesteaza.

  • Bai Vasile , ți se pare că restricțiile au fost impuse numa pentru nevaccinați ? :))))) Și mai întreb, cum dracu impun restricții când ăștia s-au vaccinat cat toate tarile la un loc . Huh? Ți-ale dq de oi…