G4Media.ro

China, după ce SUA, Marea Britanie și Australia au anunțat că boicotează…

Sursa foto: olympic.org

China, după ce SUA, Marea Britanie și Australia au anunțat că boicotează Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing: „Vor trebui să plătească prețul pentru faptele lor greșite”

Australia, Marea Britanie și Statele Unite vor plăti un preț pentru „faptele lor greșite” după ce au decis să nu trimită delegații guvernamentale la Jocurile Olimpice de iarnă din februarie de la Beijing, a anunțat joi Ministerul de Externe al Chinei, relatează Reuters.

Statele Unite au fost primele care au anunțat boicotul, spunând luni că oficialii guvernamentali nu vor participa la Jocurile din 4-20 februarie din cauza „atrocităților” din China privind drepturile omului, la câteva săptămâni după discuțiile menite să reducă tensiunile dintre cele două mari economii ale lumii.

„Statele Unite, Marea Britanie și Australia au folosit platforma Jocurilor Olimpice pentru manipulare politică”, a declarat Wang Wenbin, purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe.

„Vor trebui să plătească prețul pentru faptele lor greșite”, a spus el într-o conferință de presă regulată.

Relațiile dintre Beijing și Washington s-au deteriorat brusc sub fostul președinte al SUA, Donald Trump, iar administrația Biden a menținut presiunea asupra Chinei.

Dezacordurile s-au concentrat pe diverse probleme, inclusiv comerțul, originile coronavirusului și revendicările maritime ale Chinei în Marea Chinei de Sud.

La rândul său, prim-ministrul australian Scott Morrison a declarat că decizia sa de a nu trimite oficiali la Jocuri a fost luată din cauza luptelor sale de a redeschide canalele diplomatice cu China pentru a discuta despre drepturile omului în regiunea de vest din Xinjiang și mișcările Chinei de a bloca importurile australiene.

China a negat orice abuz în Xinjiang, regiunea minorității musulmane uigure, și a spus că acuzațiile au fost fabricate.

Miercuri, Camera Reprezentanților a Statelor Unite a adoptat o lege care interzice importurile din Xinjiang din cauza îngrijorării cu privire la munca forțată, una dintre cele trei măsuri susținute în mod covârșitor în timp ce Washingtonul respinge tratamentul Beijingului asupra comunității uigure.

„China se opune ferm acestui lucru”, a declarat Gao Feng, un purtător de cuvânt al Ministerului Comerțului chinez, referindu-se la acțiunea SUA.

„Statele Unite ar trebui să înceteze imediat acțiunile lor greșite. Vom lua măsurile necesare pentru a proteja cu hotărâre drepturile și interesele legitime ale Chinei”, a declarat Gao într-o conferință de presă regulată.

Statele Unite practică unilateralismul, protecționismul și agresează China în numele „drepturilor omului”, a spus el.

Atitudinea SUA ar afecta serios interesele companiilor și consumatorilor din cele două țări, ar agrava tensiunea lanțului global de aprovizionare și ar afecta redresarea economică globală, a avertizat Gao.

Camera Reprezentanților a votat aproape în unanimitate „Legea de prevenire a muncii forțate a uigurilor”, care a trecut cu 428 de voturi „pentru” și 1 „împotrivă”. Pentru a intra în vigoare, trebuie să treacă și de Senat, iar ulterior să fie promulgată de președintele Joe Biden.

Sursa foto: www.olympic.org

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Auziți, numai greșiți:)))) !

 2. Și voi factura pandemiei la Curtea de Arbitraj

 3. poate cineva sa imi spuna ce inseamna concret acest boicot diplomatic? Sportii lor tot se duc, fabricile lor tot in china raman. Pur si simplu mi se pare o declaratie fara pic de continut si cu 0 urmari din partea celor care boicoteaza. Poate gresec ….ce parere aveti ?

  • … adânci și nemărginite sunt gândurile din mintea Domnului Xi
   și a boborului kinez …

 4. poate cineva sa imi spuna ce inseamna concret acest boicot diplomatic? Sportii lor tot se duc, fabricile lor tot in china raman. Pur si simplu mi se pare o declaratie fara pic de continut si cu 0 urmari din partea celor care boicoteaza. Poate gresec ….ce parere aveti ?

 5. Exista riscul de a plati violurile si omorurile demnitarilor comunisti chinezi.

 6. Nu mai bine retrageți voi producția gradual de acolo? Mai multe fapte, mai puține vorbe?