G4Media.ro

China condamnă atacurile la consulatul iranian din Damasc şi asupra unor lucrători…

Sursa foto: Unsplash / Biyunfei Yang

China condamnă atacurile la consulatul iranian din Damasc şi asupra unor lucrători umanitari din Gaza

Beijingul a condamnat marţi atacul imputat Israelului asupra secţiei consulare a ambasadei Iranului la Damasc, precum şi atacul asupra unor lucrători umanitari din Fâşia Gaza, informează AFP, transmite Agerpres.

„China condamnă acest atac” din Siria, a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, la o zi după acest bombardament imputat Israelului. „Securitatea instituţiilor diplomatice nu poate fi încălcată şi suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Siriei trebuie respectate”, a adăugat el.

În atacul care a distrus clădirea consulatului iranian din Damasc, şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei au fost ucişi, inclusiv şeful Forţei Quds din Siria şi Liban, generalul de brigadă Mohammad Reza Zahedi, şi secundul său, generalul de brigadă Mohammad Hadi Haji Rahimi.

Forţa Quds este considerată unitatea de elită a Gardienilor, care intervine în afara graniţelor pentru a ajuta vecinii Iranului şi pentru a asigura „stabilitatea” regiunii împotriva interferenţelor occidentale. La începutul anului 2020, liderul său carismatic, generalul Qassem Soleimani, a fost eliminat într-un raid american asupra aeroportului din Bagdad.

Totodată, diplomaţia chineză s-a declarat marţi „şocată” de bombardamentul care a ucis cu o zi înainte în Gaza şapte lucrători umanitari ai ONG-ului american World Central Kitchen şi pe care acesta l-a imputat forţelor israeliene.

Beijingul „se opune oricărei acţiuni ce aduce atingere civililor, distruge infrastructuri civile sau încalcă dreptul internaţional”, a subliniat Wang Wenbin. „Suntem şocaţi de atacul” asupra Gaza şi „îl condamnăm”, a spus el.

Persoane care lucrau pentru ONG-ul american World Central Kitchen ce livrează alimente în Fâşia Gaza au fost ucise într-o lovitură israeliană luni. Marţi, organizaţia nonguvernamentală a anunţat că şapte dintre angajaţii săi au fost ucişi într-o lovitură aeriană în Gaza şi că a decis suspendarea activităţilor sale în regiune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...