G4Media.ro

China cere guvernelor să „nu mai trimită arme pe câmpul de luptă”…

Sursa foto: Unsplash / Brian Matangelo

China cere guvernelor să „nu mai trimită arme pe câmpul de luptă” și să se concentreze pe negocierea păcii

Trimisul special pentru afaceri eurasiatice, Li Hui, a cerut guvernelor să „înceteze să mai trimită arme pe câmpul de luptă”, într-o conferință de presă susținută vineri dimineață, potrivit Sky News.

El a spus că guvernele ar trebui să se concentreze pe negocierea păcii, indicând că Beijingul este dispus să trimită o altă delegație în Europa pentru discuții.

„Am simțit că există un decalaj mare între pozițiile ambelor părți”, a spus el despre Rusia și Ucraina, în timpul ultimei sale misiuni.

Dar el crede că niciuna dintre ele nu a închis „ferm” ușa discuțiilor.

China a încercat să se poziționeze ca un broker de pace între Ucraina și Rusia, prezentând chiar un „plan de pace” la începutul acestui an.

Cu toate acestea, a rămas strâns legată de Rusia și a aprofundat comerțul dintre cele două țări, contribuind astfel la finanțarea mașinii de război a Kremlinului.

Între timp, un număr mare de țări occidentale au furnizat arme și sprijin Ucrainei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. China si-a pierdut toata credibilitatea pe care si-o construise in ultimii 20-30 de ani.

 2. si guvernele i-au CERUT chinei sa opreasca orice colaborarea cu orcii, asta fiind SINGURA SOLUTIE ca orcii sa se retraga din Ucraina … dar china are niste „vise” ca poate reprezinta ceva in politica mondiala nefacand nimic

  • oare cum viseaza china ca orcii sa se retraga din ucraina si sa plateasca distrugerile si pierderile de vieti , prin negocieri

 3. O beșină în vânt.

 4. Asta e diplomatia aia de tip chinezeasca trimisa de Xi sa miste lucrurile ? :))) . Bine, fiind made in china, asta e nivelul..

 5. China simte că-i fuge covorul de sub picioare! Rusia a împins-o in cea mai mare greșeală a sa!

 6. Sigur, acum cand rusii sunt in defensiva vrem sa fie pace. China e degeaba. Nu vor ajunge niciodata sa conduca lumea. Ei stiu doar sa fure. China a dat doar revolutie culturala de au murit milioane de chinezi; astilanti au dat revolutii industriale, tehnologice, medicale, informatice etc etc. China in 5000 de ani nu a reusit sa ajunga totusi o civilizatie bazata pe cunoastere. De ce oare.

  • Din cauza dictaturilor.Cultul ierarhiei,mai abitir ca în lumea ortodoxă,sufocă creatia.Confucianismul,care face o adevarată religie din subordonarea ierarhică statală,este mai vechi(vreo 700 ani) decat religia ortodoxă.

 7. China sau Rusia tot un drac .Viața nu are nici o valoare in aceste tari dictatoriale .Daca protestezi ,ești închis

 8. Nici ei sa nu mai trimită hoti pe campul de luptă al creatiei tehnologice occidentale😆.