G4Media.ro

China cere din nou moderaţie pentru evitarea unei creşteri a tensiunilor în…

Sursa foto: Unsplash / Biyunfei Yang

China cere din nou moderaţie pentru evitarea unei creşteri a tensiunilor în Orientul Mijlociu

China a cerut din nou, luni, moderaţie tuturor părţilor, după atacul cu sute de drone şi rachete lansat de Iran asupra Israelului, informează luni EFE, transmite Agerpres.

„China cere părţilor să-şi păstreze calmul şi moderaţia pentru a evita o mai mare escaladare a tensiunilor”, a răspuns purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Lin Jian, la întrebarea dacă RP Chineză este preocupată să nu fie atrasă într-un conflict.

Duminică, MAE chinez şi-a manifestat îngrijorarea „faţă de actuala escaladare a situaţiei” în regiune şi a cerut „tuturor părţilor să dea dovadă de calm şi moderaţie”.

Totodată, diplomaţia chineză a cerut comunităţii internaţionale, „îndeosebi ţărilor influente”, să aibă „un rol constructiv în menţinerea păcii şi stabilităţii regionale”.

Săptămâna trecută, ministrul de externe chinez Wang Yi a condamnat „în mod energic” atacul atribuit armatei israeliene asupra consulatului iranian din Damasc, într-o convorbire telefonică cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în care a cerut respect pentru suveranitatea Iranului şi a Siriei.

În timpul discuţiei, Wang a subliniat „inviolabilitatea” instituţiilor diplomatice.

China a reiterat că recenta creştere a tensiunilor este „o prelungire” a conflictului din Gaza şi, prin urmare, „prioritatea imediată” este „calmarea situaţiei” din acel teritoriu.

Ministerul de Externe chinez a cerut în mai multe rânduri părţilor „să pună în aplicare în mod eficient” rezoluţiile ONU, „să pună capăt imediat ostilităţilor” şi „să evite o criză umanitară”.

Din octombrie anul trecut, Beijingul şi-a exprimat sprijinul pentru „cauza justă a poporului palestinian de a-şi restabili drepturile şi interesele legitime” şi pentru soluţia celor două state, exprimându-şi în acelaşi timp „consternarea” faţă de atacurile asupra civililor din partea Israelului, pe care l-a îndemnat în repetate rânduri să respecte Carta Naţiunilor Unite.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...