G4Media.ro

China: Cel puţin 60.000 de decese asociate COVID-19 în spitale de la…

Sursa foto: Captură video - YouTube / South China Morning

China: Cel puţin 60.000 de decese asociate COVID-19 în spitale de la ridicarea restricţiilor sanitare

China a anunţat sâmbătă cel puţin 60.000 de decese asociate COVID-19 în spitale de la ridicarea restricţiilor sanitare în această ţară, în urmă cu o lună, relatează Agerpres.

„Un total de 59.938 (decese) au fost înregistrate între 8 decembrie 2022 şi 12 ianuarie 2023”, a declarat reporterilor Jiao Yahui, un responsabil din domeniul sănătăţii.

Această cifră nu ia în considerare decesele înregistrate în afara unităţilor medicale.

Dintre aceste decese, 5.503 au fost cauzate direct de o insuficienţă respiratorie legată de COVID-19, a precizat acest responsabil.

După trei ani în care a impus unele dintre cele mai draconice restricţii din lume, China a ridicat brusc, la începutul lunii decembrie, majoritatea măsurilor sanitare împotriva coronavirusului.

Ulterior, numărul de pacienţi a cunoscut o creştere puternică. Spitalele au fost asaltate de pacienţi în vârstă, iar crematoriile au fost copleşite de afluxul de cadavre.

În decembrie, Beijingul şi-a revizuit metodologia de numărare a deceselor atribuite COVID-19.

Doar cei care au murit direct din cauza unei insuficienţe respiratorii cauzate de coronavirus sunt acum incluşi în statistici.

Această controversată schimbare de metodologie face ca un număr mare de decese să nu mai fie înregistrate ca fiind cauzate de COVID-19.

Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat această nouă definiţie a decesului atribuit COVID-19 din China, considerând-o „prea îngustă”.

Beijingul a respins criticile şi a cerut OMS să adopte o poziţie „imparţială” în privinţa COVID-19.

Miercuri, autorităţile sanitare chineze au estimat că „nu este necesar” să zăbovească în viitorul imediat asupra numărului exact de decese asociate COVID-19.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. eu as multiplica cu 5 sau 10 cifra data de chinezi.

  2. Bineînțeles,niciunul nu era membru haur!

  3. Exista suspiciunea rezonabilă ca pcc minte pentru a justifica masurile aberante care au generat revolte fara precedent. Si atunci minteau, cind aveau restricții, aveau citeva cazuri într-un oraș de 1 milion de locuitori.

  4. Nimeni nu a observat schimbarea macazului:”decese ASOCIATE covrigului „??Până acum decesele au fost din cauza covrigului.Nu conta dacă avea 99 de ani si 99 de boli letale, murea de covrig.