G4Media.ro

China: Acțiunile imobiliare cresc puternic, impulsionate de perspectiva unui fond de sprijin…

Sursa foto: Evergrande

China: Acțiunile imobiliare cresc puternic, impulsionate de perspectiva unui fond de sprijin guvernamental

Acțiunile dezvoltatorilor imobiliari chinezi creșteau puternic luni, impulsionate de declarațiile premierului Li Keqiang cu privire la un fond guvernamental de susținere a acestui sector care se confruntă cu probleme de lichiditate, potrivit Le Figaro. La bursa din Hong Kong, acțiunile grupurilor imobiliare CIFI Holdings (Group) și Guangzhou R&F Properties au crescut cu 12% și, respectiv, 6%. În Shanghai, Cinda Real Estate, Poly Developers și Gemdale group au câștigat între 3% și 6%.

Investitorii au salutat comentariile lui Li Keqiang la o reuniune ministerială de vineri seară. Acesta a cerut măsuri pentru „promovarea dezvoltării unei piețe imobiliare sănătoase și robuste”, inclusiv un fond de stat pentru salvarea dezvoltatorilor din China, fără a oferi detalii despre aceste măsuri.

Sectorul imobiliar, sub presiune
Giganții imobiliari se află sub o presiune puternică după ce Beijingul a înăsprit condițiile de creditare în 2021 pentru a reduce datoriile. Pandemia și marile incertitudini legate de aceasta au redus, de asemenea, cererea. Anunțul vine în contextul în care gigantul Evergrande încearcă să ajungă la un acord de restructurare a datoriei sale, estimată la aproximativ 300 de miliarde de dolari. Vineri, directorul general și directorul financiar au fost forțați să demisioneze după o anchetă internă.

După ce mai multe intrări în incapacitate de plată au afectat sectorul, criza a luat o nouă turnură recent, când cumpărătorii au început să nu-și mai achite ratele la creditele pentru locuințe. Sectorul imobiliar este o parte foarte importantă a economiei, reprezentând aproximativ un sfert din PIB-ul Chinei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pot sa ofere orice ajutor vor, economia Chinei va scădea de acum…a început sa scade de 10 ani. Mai mult China nu va putea salva dezvoltatorii imobiliari, sumele sunt prea mari, trebuie sa tipărească sume imense de bani. In plus, prețurile trebuie sa crească ca sa mențină creșterea economică. Pana acum prețurile sau prăbușit cu 40% iar lumea nu mai cumpara. Unii cer avans in usturoi și orez pentru apartament. Tot spre vest se ca întoarce China pentru salvare. Iar pe Rusia o va baga sub autobuz imediat.