G4Media.ro

Chile se va alătura acţiunii Africii de Sud la Curtea Internațională de…

Sursa foto: G4Media.ro

Chile se va alătura acţiunii Africii de Sud la Curtea Internațională de Justiție împotriva Israelului

Chile se va alătura acţiunii intentate de Africa de Sud la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) prin care Israelul este acuzat de genocid în Fâşia Gaza, a declarat preşedintele Gabriel Boric în parlamentul ţării, transmite dpa, transmite Agerpres.

‘Nu vom înceta niciodată să fim revoltaţi de acţiunile oarbe şi absolut disproporţionate ale forţelor armate israeliene împotriva civililor nevinovaţi, în special a femeilor şi copiilor palestinieni’, a spus Boric, adresându-se sâmbătă parlamentului chilian.

Chile se va alătura şi va sprijini acţiunea Africii de Sud, a adăugat el.

Boric a condamnat de asemenea atacul comis de Hamas pe 7 octombrie şi a cerut eliberarea ostaticilor israelieni.

‘Nu accept să fim obligaţi să alegem între barbarii’, a subliniat el.

Într-un comunicat postat de Ministerul de Externe pe platforma X, Chile a cerut o încetare imediată a focului în Gaza şi recunoaşterea a două state – Israel şi Palestina.

Africa de Sud a declanşat acţiunea în justiţie la Haga la sfârşitul anului trecut. Într-o hotărâre preliminară, CIJ a ordonat Israelului să ia toate măsurile pentru a preveni un genocid şi a permite ca ajutorul umanitar să ajungă la populaţia civilă.

La sfârşitul lunii mai, CIJ a ordonat Israelului să înceteze imediat ofensiva la Rafah, în extremitatea sudică a enclavei palestiniene.

Duminică, Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat că numărul celor ucişi a ajuns la 36.439 – dintre care cel puţin 60 în ultimele 24 de ore -, iar al răniţilor, la 82.627.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...