G4Media.ro

Chiar dacă e sub presiunea unui război, Ucraina vrea în continuare să…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Chiar dacă e sub presiunea unui război, Ucraina vrea în continuare să candideze pentru organizarea Olimpiadei de iarnă din 2030

Ucraina intenţionează să continue cu o ofertă pentru a găzdui Olimpiada de iarnă din 2030, în ciuda tensiunilor politice actuale cu vecina Rusia, a declarat, vineri, ministrul Sportului, Vadim Gutzeit, scrie DPA.

”Da, momentan avem infrastructură inadecvată pentru sporturile de iarnă, dar lucrăm la asta”, a declarat Gutzeit, vineri, în Parlamentul ucrainean.

Kievul doreşte să prezinte o candidatură la organizarea Jocurilor Olimpice, care ar putea aduce prestigiu ţării.

La Jocurile de iarnă de la Beijing, Ucraina a câştigat doar o medalie de argint, prin Olexandr Abramenko în proba masculină de sărituri acrobatice la schi freestyle.

Jocurile de iarnă din 2026 vor avea loc în Italia, la Milano şi Cortina d’Ampezzo, iar pentru JO din 2030 vor mai candida oraşele Sapporo (Japonia), Salt Lake City (SUA) şi Vancouver (Canada).

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. asteptam declaratia baiatului astuia din poza cum ca atacul rusesc nu este unul iminent si exagereaza NATO

  2. Realistă intenție! Duhnește de inteligență! Pentru echipa “ țării” gazdă, recomandăm următoarele probe olimpice: curling degeaba la Occident; ținte la tir; ștafeta de 4×1000 kilometri; aruncarea teritoriilor furate de la România și Polonia înapoi. Important e să participi! ( deviza Jocirilor Olimpice, pentru cititorii pe silabe progresiști).